tysia623 22.02.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 to powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daduls 22.02.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 dziekipozdro.a czy na piwnice musiałes miec jakies pozwolenie i wogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 22.02.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 tam gdzie zamawiałam projekt a brałam z domfortu, od razu wspomniałam żeby dorzucili zgodę na podpiwniczenie bo z tego co wiem żeby architekt mógł nanieść na projekt musi mieć zgodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daduls 22.02.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 mi maja przysłac zgode na wszelkie zgody zgodnie z normami budowlanymi.tylko nie wiem jaki mam teren czy nie jest podmokły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 22.02.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 mi maja przysłac zgode na wszelkie zgody zgodnie z normami budowlanymi. tylko nie wiem jaki mam teren czy nie jest podmokły to albo badania geoloiczne,albo wywiad środowiskowy po sąsiadach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daduls 22.02.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 najlepsze jest to ze mozna robic wszystko samemu, a brat bedzie kierownikiem bo ma uprawnienia no a ja na codzien w firmie budoelanej pracuje wiec jakos to bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris75 23.02.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 WitamPowodzenia dadulus w budowie, bynajmniej jeśli chciałbyś zobaczyć salsę w SSO to masz z Leszna do mnie ok. 40 km. Także zapraszam.Kris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daduls 23.02.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 DZIEKI KRIS. A GDZIE DOKŁADNIE?STAWIAŁES SAM CZY MIAŁES FIRME.POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daduls 23.02.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 witam wszystkich.mam pytanie gdzie umiesciliscie kotlownie?projekt bez garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 23.02.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 witam wszystkich. mam pytanie gdzie umiesciliscie kotlownie? projekt bez garażu Witam u Mnie kotłownia umieszczona została w pokoiku na dole wejście do niej z wiatrołapu bo jest całkowice oddzielona od części mieszkalnej dodatkowe drzwi na zewnątrz dla wygody jak się wychodzi po drzewo czy węgiel oraz obniżona podłoga o 1 metr w dół dla pozyskania większej przestrzeni i dodatkowo postawiona ściana od strony komina ze względów bezpieczeństwa.Możesz pooglądać na zdjęciach jak to wygląda.Jednak plany się zmieniły i postanowiliśmy dobudować garaż więc kotłownia będzie w pomieszczeniu gospodarczym ale nic straconego trzeci komin na pewno zostanie wykorzystany jak się to mówi Od Przybytku Głowa Nie Boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 23.02.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 ja kotłownie będę mieć w piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANUSZ757 23.02.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 A ja kocioł z zasobnikiem w gospodarczym.Ciągle czekam na zmiany w projekcie no i PNB. Mam nadzieję, że w końcu ten śnieg zniknie z działeczki i można będzie ruszać z budową.Pozdrawiam wszystkich nowobudujących Salsę.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GiP 23.02.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam. Zastanawiam się nad budową tego wspaniałego domku, ale troche sie boję kosztów. Im więcej czytam tym mniej wiem. Czy mógłby mi ktos powiedzieć na jakie koszty trzeba sie przygotować. Chce budować SALSĘ bez garażu. Ile mniej więcej powinienem wydać za stan surowy z zadaszeniem z blachodachówki.Chcę budowac z porothermu + ocieplenie.Jaki jest koszt instalacji wewnetrzynych. Mam 50 tyś. Ile musiałbym wziąźć kredytu? Czy 200 tys wystarczy?Pozdrawiam i proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemas81 23.02.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam A ja dałem projekt salsa bez garażu do wyceny pewnej firmie i robociznę za stan surowy zamknięty wycenili mi na 40tyś zł (budowa SSZ potrwała by 2,5 miesiąca). Nie wiem co o tym sądzić, a wy jak myślicie? to dużo? Pozdrawiam wszystkich fanów SALSY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 23.02.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam. Zastanawiam się nad budową tego wspaniałego domku, ale troche sie boję kosztów. Im więcej czytam tym mniej wiem. Czy mógłby mi ktos powiedzieć na jakie koszty trzeba sie przygotować. Chce budować SALSĘ bez garażu. Ile mniej więcej powinienem wydać za stan surowy z zadaszeniem z blachodachówki. Chcę budowac z porothermu + ocieplenie. Jaki jest koszt instalacji wewnetrzynych. Mam 50 tyś. Ile musiałbym wziąźć kredytu? Czy 200 tys wystarczy? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź. Witam! Widzę że Salsa staje cię coraz to popularniejszym domkiem za niedługo chyba będziemy mieć Fan-Klub miłośników projektu Salsa Koszta budowy mogą być bardzo zróżnicowane wszystko zależy od regionu gdzie się dom buduje w każdym wykonawcy mają inne ceny,tak samo wygląda sprawa materiałów można sporo zaoszczędzić kupując te tańsze poszukać na składach kto da lepszą ofertę teraz wszystkiego jest pod dostatkiem można się targować.Jeżeli garażu nie będziesz budować to też sporo możesz zaoszczędzić a pamiętaj że zawsze w przyszłości możesz go dobudować nic nie stoi na przeszkodzie.Każdy z Nas poda Ci inną kwotę za stan surowy otwarty bo każdy ma dom z innych materiałów budował w innym miejscu i wykańczał będzie według Swojej kieszenie ale poczytaj i wypośrodkuj sobie cenę pomiędzy chyba coś mniej więcej już się dowiesz i wtedy będziesz wiedział ile jeszcze Ci potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sienna 24.02.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 hoł hoł hoooooł Burifanek, widzę że mnie nawet wspominałaś parę kartek temu I widzę że Salsomaniaków przybywa I wcale się nie dziwię Zajrzałam, bo szukam inspiracji do moich łazienek... tak, tak, dopiero się za nie biorę. Do tej na dole nawet płytki już kupiłam, jaśniuśkie, ekri, tylko myślałam, żeby dać im ciemną fugę i tu zaczyna się problem. No bo jak ciemna fuga to jakie listwy wykończające? Czytałam, że rozmawiacie o zwrocie Vatu. Podpowiem, że zwracają za boazerię, ale jeśli się powie, że to boazeria podłogowa (łazienkowa np) bo ściennej nie zwracają. Zwracają nawet za siatkę ogrodzeniową jak się amnezji dostało i twierdzi się że to siatka podtynkowa Na mojej fakturze widniało po prostu siatka, nic więcej, to mogłam nie pamiętać przecież. Powodzenia wszystkim życzę, sprzyjającej pogody, rzetelnych wykonawców i kilku znalenionych worków z pieniędzmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 24.02.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 hoł hoł hoooooł Burifanek, widzę że mnie nawet wspominałaś parę kartek temu I widzę że Salsomaniaków przybywa I wcale się nie dziwię Zajrzałam, bo szukam inspiracji do moich łazienek... tak, tak, dopiero się za nie biorę. Do tej na dole nawet płytki już kupiłam, jaśniuśkie, ekri, tylko myślałam, żeby dać im ciemną fugę i tu zaczyna się problem. No bo jak ciemna fuga to jakie listwy wykończające? Czytałam, że rozmawiacie o zwrocie Vatu. Podpowiem, że zwracają za boazerię, ale jeśli się powie, że to boazeria podłogowa (łazienkowa np) bo ściennej nie zwracają. Zwracają nawet za siatkę ogrodzeniową jak się amnezji dostało i twierdzi się że to siatka podtynkowa Na mojej fakturze widniało po prostu siatka, nic więcej, to mogłam nie pamiętać przecież. Powodzenia wszystkim życzę, sprzyjającej pogody, rzetelnych wykonawców i kilku znalenionych worków z pieniędzmi sienna Ja myślałam że Ty już po prostu tak się zadomowiłaś że o Nas wszystkich zapomniałaś i jesteś taka podekscytowana mieszkaniem w domku że już wogóle nie chcesz Nas znać Czasami sobie pomyślałam ciekawe co tam u sienny ale nie chciałam Cię wywoływać tak oficjalnie fajnie że jesteś napisz coś więcej co zrobiłaś w domku jak się mieszka jak urządziłaś kuchnię bo jestem ciekawa mogłabyś jakąś fotkę podesłać jak masz jeszcze Mój email zaraz powiesz że za ciekawska jestem ale wiesz jak to jest każdy szuka inspiracjii do Swojej Salsy a najlepiej popatrzeć jak już ktoś się urządził bo to zawsze łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sienna 24.02.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 podekscytowanie minęło ale zadowolenie z domu - nie Naprawdę wygodnie się mieszka, jest taniutki w ogrzaniu i bardzo przytulny. Po kuchni nie robiłam już nic, dolna łazienka jest w robocie a górna jeszcze czeka. Schody wymagają jeszcze dopieszczenia ale nie wiem czym by je uślicznić Gdybym dziś budowała salsę to wywaliłabym słup a za to ciut wydłużyłabym ściankę dzielącą kuchnię i salon. Moja salsa zbudowana została z jakąś belką, dzięki czemu słup nie jest potrzebny ale został, bo baliśmy się wątów przy ewentualnym odbiorze budynku, później miał być usunięty, ale małż na tyle się z nim zaprzyjaźnił, że nie pozwala go usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GiP 25.02.2010 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Czy ktos może buduje bądź wybudował Salse w okolicach Opola ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SabinaiArtur 25.02.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Witam!Ja oficjalnie pierwszy raz na forum.Wcześniej czytałam podawane przez was informacje o projekcie Salsa, którym również jestem zainteresowana.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts