langerob25 29.03.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Na rekuperatorach się niestety nie znam, nie instalowałam więc nie czytałam za wiele na ich temat. Ale cena rzeczywiście okazyjna. Wynajmujecie architektów do planowania zagospodarowania ogrodów i wystroju domu ? Ja planuję wszystko sama Nie zrozumieliśmy się.Nie jestem żadnym krezusem ,a więc nie stać mnie na projekt ogrodu np.,a na pewno na wykonanie go wg projektu.Architekt po prostu robi zagospodarownie działki,czyli nanosi na mapkę 1:500 dom.Tak jak u wszystkich budujących,żeby było wszystko zgodne z przepisami(wymiary od działek sąsiednich,dróg i takie tam)Ja mogę tylko określić czy mi pasuje w tym miejscu ,czy chcę dalej czy bliżej drogi czy sąsiada,ale wszytko zgodnie z przepisami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 30.03.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 No to teraz już rozumiem Co tam u innych Salsowiczów, pewnie zajęci zbieraniem mteriałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 30.03.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 No to teraz już rozumiem Co tam u innych Salsowiczów, pewnie zajęci zbieraniem mteriałów Ja mam zamiar kupić stal,chciałbym też strop lany jak u Ciebie.Tylko jeszcze nie wiem ile tego wszystkiego trzeba.Musi to konstruktor przeliczyć.Tak mi powiedziano.U nas jakoś wszyscy lany robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 30.03.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 U mnie jest strop zbrojony krzyżowo, cokolwiek to znaczy z prętów żebrowanych fi 12 co 30 cm prostych i fi 12 co 30 cm odgiętych w układzie poprzecznym. W układzie podłużnym zastosowano pręt gładki fi 8 co 20 cm. Wieniec wykonano o przekroju 25 x 20 ze stali żebrowanej 4 x fi 12. Strzemiona ze stali gładkiej fi 6 co 30 cm. Słup podtrzymujący podciąg żelbetowy zbrojony pionowo 4 x fi 12 oraz poziomo strzemionami fi 6 co 15 cm. Nadproża zazbrojono 4 x fi 12 - podłużnie i fi 6 co 15 cm poprzecznie. Podciąg żelbetowy dolny poziom + 2,56 o wym. 24 x 34 - zbrojenie górne 2 x fi 12 i zbrojenie dolne 2 x fi 16, strzemione fi 6 co 15 cm. Podeślę Ci fotkę zbrojenia. Mój kierownik mówił, że czołg może po tym jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 30.03.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 U mnie jest strop zbrojony krzyżowo, cokolwiek to znaczy z prętów żebrowanych fi 12 co 30 cm prostych i fi 12 co 30 cm odgiętych w układzie poprzecznym. W układzie podłużnym zastosowano pręt gładki fi 8 co 20 cm. Wieniec wykonano o przekroju 25 x 20 ze stali żebrowanej 4 x fi 12. Strzemiona ze stali gładkiej fi 6 co 30 cm. Słup podtrzymujący podciąg żelbetowy zbrojony pionowo 4 x fi 12 oraz poziomo strzemionami fi 6 co 15 cm. Nadproża zazbrojono 4 x fi 12 - podłużnie i fi 6 co 15 cm poprzecznie. Podciąg żelbetowy dolny poziom + 2,56 o wym. 24 x 34 - zbrojenie górne 2 x fi 12 i zbrojenie dolne 2 x fi 16, strzemione fi 6 co 15 cm. Podeślę Ci fotkę zbrojenia. Mój kierownik mówił, że czołg może po tym jeździć Dzięki @BG za pomoc.Chyba wyślę to fotkę mojemu architektowi.Naprawdę fachowo wszystko napisane. Jak już pisałem ,powinnaś dostać jakąś prowizję od sprzedaży projektów Salsy,bo dzięki Tobie wiele osób może się przekonać co to za dom.Jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 30.03.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Nie ma sprawy, służę pomocą w miarę wolnego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 31.03.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Cześć BG super kosztorys zrobiłaś wygląda jak "NIE KOŃCZĄCA SIĘ OPOWIEŚĆ"Pozdrawiam i życzę wytrwałości przy pracach wykończeniowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 02.04.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 u nas troszke stanęło w miejscu załatwianie spraw,bo chorujemy ale mam nadzieje ze juz niedługo zaczniemy dalej działać z architektem ,geodetą itd. A jak u Was drodzy Salsowicze? i jak u naszej BG? pewnie już duzo zrobiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 02.04.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 U mnie domek cały wyszpachlowany, zamontowane lampki LED przy schodach, położony gres w gabinecie. Piwnica zagruntowana 1x. Dzisiaj chłopaki walczą z płytkami w kuchni i mają montować kamień na kominek. Dzisiaj wybieram również kabinkę prysznicową, kibelek i umywalkę do małej łazienki i zamawiam płyteczki Mam już słupki na ogrodzenie, trzeba je jeszcze pomalować i w przyszłym tygodniu montaż Balustradki na balkon zrobione, czekam jeszcze do piątku na kolanko do montażu. Kupiłam płyteczki na hol i do wiatrołapu. Oj dzieje się, dzieje w Salsie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 02.04.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 U mnie domek cały wyszpachlowany, zamontowane lampki LED przy schodach, położony gres w gabinecie. Piwnica zagruntowana 1x. Dzisiaj chłopaki walczą z płytkami w kuchni i mają montować kamień na kominek. Dzisiaj wybieram również kabinkę prysznicową, kibelek i umywalkę do małej łazienki i zamawiam płyteczki Mam już słupki na ogrodzenie, trzeba je jeszcze pomalować i w przyszłym tygodniu montaż Balustradki na balkon zrobione, czekam jeszcze do piątku na kolanko do montażu. Kupiłam płyteczki na hol i do wiatrołapu. Oj dzieje się, dzieje w Salsie oj BG ale Ci zazdroszczę,wszystko tak sprawnie idzie, mam nadzieję ze uwieczniasz wszystko na zdjeciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata36 02.04.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Do @GB, super ten Twój domek (widziałam fotki na pprojekt). Bardzo szybko idzie Ci to wykańczanie. U mnie w miejscu wyznaczenia domu, wody coraz mniej i już definitywnie zaczynamy w sobotę, nie mogę się już doczekać Mamy ponad miesiąc spóźnienia. Do @langerob25, gdzie udało Ci się kupić taki tani rekuperator??? Czy twój architekt uwzględnił Ci rekuperator w projekcie? W których miejscach będziesz mieć nawiewy? Ja nie mam w projekcie uwzględnionego rekuperatora, ale im więcej czytam, tym częściej zastanawiam się nad nim. Fajna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 02.04.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Płyteczki do łazienki kupione, umywalka, kabina, zlewozmywak i stelaż na kibelek również. Cięzki był dzionek...., ale owocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 02.04.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Mój architekt narysuje mi komin w kotłowni z wentylacją grawitacyjną gdyż tammusi być takowa.Z kominka rezygnuję.A jeśli będe miał projekt wentylacji mechanicznej i wszystko wykonane ok to nie będzie problemów z odbiorem,np kominiarskim.A teraz jestem w Holandii i pogrzebałem trochę po takim holenderskim allegro i przypadkowo natrafiłem ogłoszenie, że ktoś chce sprzedać.A do tego jeszcze 15 km dalej.To kupiłem,zwłaszcza ,że firma w porządku.I nawet działa Życzę powodzenia w budowie. @BG ,Ty to już odliczasz pomału godziny do przeprowadzki?Nic,tylko pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 03.04.2008 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witam o dzionku wszystkich Salsowiczów. Mam nadzieję, że przeprowadzę się za miesiąc, półtora. Dylematów zakupowych nie ma końca. Wczoraj mój wykonawca na zakupach namówił mnie na bezfirmową kabinę. Miałam opory, ale się skusiłam. Miałam kupić Koło, Cersanit albo Ravak za około 2 tys. Widzialam u niego 5 letni sanplast, który rdzewieje. Mówił, że namawia na zwykłe, bo szkoda kasy i dałam się skusić. Kupiłam za 3 tys. z bajerami. Z załatwionymi upustami i z 7 % VAt wyniesie mnie 2 tys. Dylemat i obawy jednak pozostały. Ciekawe ile to podziała Za małą umywalką w dobrej cenie zjeździłam pół Rzeszowa, im mniejsze tym droższe Wstępnie upatrzona Koło nablatowa ponad 400 zł. Znalazłam jednak innej firmy prostokątną, nablatową i cena zadowalająca. Kabina jednak spokoju mi nie daje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 03.04.2008 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Langerob25 na wygnaniu , Małgorzata36 - trzymam kciuki, czeka Cię wielki dzień w sobotę, ależ to była radość. Norola wypędź te wirusy. Gddzie się podziewa Burifanek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1sadek 03.04.2008 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Materiałów zaczyna przybywać :> wczoraj nabyłem drewno co prawda w stanie okrągłym ale tydzień może 2 popołudniami i będzie z tego materiał na dach. Stal na fundament, styropian na ocieplenie fundamentu no i pustaki już czekają Czas sie brać za gięcie strzemionek i wiązanie zbrojenia jeszcze tydzień może 2 i zaczynamy wykopki Małgorzata36 życzę udanego startu w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 03.04.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Ale wszyscu pędzicie! Ja to dopiero w sierpniu zacznę.Na razie martwi mnie nieutwardzona droga do moej działeczki.Droga jest gminna,będe musiał chyba jakieś pismo napisać.Może coś zrobią.Bo ja sam to nic nie mogę.Przecież to nie moje. Życzę Wam wszystkim powodzenia. @BG.A jeśli chodzi o kabinę,to teraz nie ma reguły coraz częściej.Możesz kupić firmowy sprzęt za kupę kasy ,a i tak mogą być problemy.NIe ma się co przejmować ,tylko patrzeć przez różowe okulary,bo inaczej to można oszaleć.(dobrze się mówi ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 03.04.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Langerob25 na wygnaniu , Małgorzata36 - trzymam kciuki, czeka Cię wielki dzień w sobotę, ależ to była radość. Norola wypędź te wirusy. Gddzie się podziewa Burifanek ? Melduję się BG jestem obecna!!! Cisza na morzu nikt znać nie daje denerwuje Mnie już to zleć komuś coś do zrobienia to potem czekasz w nieskończoność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 03.04.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Langerob25 na wygnaniu , Małgorzata36 - trzymam kciuki, czeka Cię wielki dzień w sobotę, ależ to była radość. Norola wypędź te wirusy. Gddzie się podziewa Burifanek ? Melduję się BG jestem obecna!!! Cisza na morzu nikt znać nie daje denerwuje Mnie już to zleć komuś coś do zrobienia to potem czekasz w nieskończoność. no no bo już sie martwiliśmy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola i grzegorz 04.04.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Witamy! Jesteśmy tu nowi. Od wczoraj mamy już działkę. Piękne miejsce na wzgórzu, widok na dolinę Wisły i Wierzycy oraz las. Wokół 25 letnie osiedle domków jednorodzinnych. Dzisiaj złożyłem wniosek o ustalenie warunków zabudowy. Budowę zlecimy firmie budowlanej, która zrobi dom pod klucz. Czekamy na ofertę cenową. Poddasze najprawdopodobniej sobie na początek odpuścimy - w sensie wykończeniówki. Działka jest prostokątna, dość wąska - bo 19,3m. Idealna na SALSĘ. Kupujemy ten projekt. Będziemy wdzięczni za porady z zakresu kosztów budowy. Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts