shira3 28.04.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Wklejajcie zdjęcia do dzienników !!!! Wkleiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 28.04.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 norola napisz ile czasu zajęło tynkowanie i jaki koszt robocizny z materiałem i jeszcze jedno bardzo ładny wkład kominkowy kupiłaś napisz z jakiej firmy i jaka cena chyba najtańszy nie był przynajmniej na taki wygląda. Tynki zajęły nam 2 tyg. Koszt robocizny +materiał 10 tys.Tynk cementowo-wapienny,tradycyjny nie z agregatu.Wkład kominkowy http://www.kratki.com Zuzia,+wkład do zuzi wermikulitowy.Koszt 1830 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 28.04.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 noroladzięki za odpowiedż u Mnie mają niebawem ruszać ze wszystkim w środku więc orientuję się ile kto za co zapłacił żebym dostała podobną ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 29.04.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 jutro zalewamy strop. dzis mąż zamówił gruchę- 190 zł za metr3 z dowozem + pompa. mam nadzieję, ze pogoda nie stanie nam na przeszkodzie ewula ile??????????u nas beton za m3 bez dowozu i pompy 240 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANUSZ757 29.04.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Mi dzisiaj zalewali fundamenty - obok Lublina. Cena 220zł/m3 z dowozem (bez pompy). Za pompę trzeba by było dodatkowo 30 zeta od metra. Oczywiście cena bez faktury.....Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 30.04.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 ewula ile??????????u nas beton za m3 bez dowozu i pompy 240 zł tak, tak dobrze widzicie- nie pomyliłam się. ta cena to troszeczkę po znajomości, mój śp teść był bardzo dobrym i uczynnym człowiekiem a jednocześnie złotą rączką. wielu ludziom pomagał bezinteresownie. i teraz te osoby ze względu na jego pamięć się odwdzięczają. . ale pomijając to, to mój kolega który budował się w zeszłym roku płacił 210 zł z dojazdem + pompa. ogólnie w naszej okolicy nie jet tak strasznie drogo w porównaniu z tym co widzę na forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 30.04.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 a tak w ogóle to wczoraj zalaliśmy strop. grubość na całym budynku 12 cm + dwa balkony. poszło 14 m3 betonu. nie zalewaliśmy schodów bo nie jesteśmy do końca zdecydowani jakie schody chcemy mieć. bardziej skłaniamy sie ku tym na miarę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 30.04.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 no to u nas na pomorzu wychodzi że najdrożej:/ oczywiście te 240 zł to jest cena bez faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 01.05.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 w dzienniku kilka nowych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 01.05.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 w dzienniku kilka nowych zdjęć super, jesteś już bliżej niż dalej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUZMA 01.05.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 norola, tynki piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 02.05.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 w dzienniku kilka nowych zdjęć Widziałam fotki domek coraz ładniejszy a Ty chyba szczęśliwa.......pewnie doczekać końca się nie możesz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 03.05.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 dzięki dziewczyny,rzeczywiście każda nowa rzecz cieszy i przybliża do przeprowadzki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 04.05.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Witam mam pytanie do tych którzy budują z gazobetonu. Ile działówek potrzeba na cały domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANUSZ757 04.05.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 WitamWiem, że temat dachu był wcześniej przerabiany bo czytałem posty. Jednak nie wynika z nich jednoznacznie, czy podawana przez forumowiczów cena za dach w przedziale 50-75 zł/m2 to jest cena za cały dach - czyli łącznie z robocizną, więźbą dachową, dachówką i ułożeniem dachówki????Proszę o info bo przymierzam się do wycen za dach i z góry przepraszam za mój laicyzm i proszę o wyrozumiałość......WIELKIE dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 04.05.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 (edytowane) My zapodawaliśmy osobno. Koszty robocizny dachu były składowe: 15 tys. W to wchodziło :mury od piętra,działówki,ganek, fundament tarasu, więźba i pokrycie z obróbką i rynnami. Niemniej nie mogę podać kosztów robocizny samego dachu . Z naszą ekipą domówiliśmy się na kompletny SSO. Natomiast kiedy rozważaliśmy inne ekipy do samego dachu to wołali 8 - 10 tys. za położenie więźby i dachówki. Edytowane 4 Maja 2010 przez shira3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUZMA 06.05.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witam Mamy pytanie ile u was kosztowała hydraulika tak orientacyjnie sam materiał , my mamy wolno stojący garaż i całość z piecem kaloryferami i podłogówka w łazienkach woda ciepła zimna kanaliza itp. sam materiał powiedział nam 21 tysięcy w porównaniu z robocizna tylko 3 tys. to sporo za materiał , proszę powiedzcie czy to normalna cena czy może przesadzona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 07.05.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 U nas do hydrauliki niestety daleko więc o kosztach nie mam pojęcia. Jednak mam o tyle dobrze, że mój szwagier jest hydraulikiem dlatego robocizna nie bedzie nas dużo kosztowała. No i na materiały wydamy znacznie mniej bo on wszystko kupuje po cenach hurtowych. A wiem, że marża w sklepach jest naprawde duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewora 07.05.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 witam wszystkich salsowiczow , tez buduje ten domek w kujawsko pomorskim ,stoi juz w stanie surowym. bardzo mnie ciekawi jak wygladaja schody w salsie , jak planuje drewniene i nie mam pojecia jak beda wygladaj ? prosilabym o przyslanie zdjec na meila [email protected]. dziekuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 07.05.2010 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Witamy nowego członka na naszym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts