Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Salsowiczów!

Fajnie, że nasz przybywa zawsze można powymieniać sie doświadczeniami. Nasz dziennik coś stanął w miejscy, a to przede wszystkim dlatego, że po zmianach na forum nie mogłam dojść o co tu chodzi i co do czego, a później brak cZasu do tego doszedł, ale postaram się obiecuję:) Aktualnie jesteśmy na etapie zalewania posadzek, a po urlopie w sierpniu zaczynamy szpachlowanie i gładzie - powoli małymi kroczkami dochodzimy do ulubionego etapu - wykończeniówki!!!!

PRZEPROWADZKA: JESIEŃ-ZIMA :)

Witam wszystkich Salsomaniaków :)

Z racji tego że po modernizacji Forum dziennik budowy jest w formie bloga piszę tutaj.... Choć kilka postów ze zdjęciami z postępu prac załączyłam, więc kto chce niech szuka :)

W każdym razie u nas wczoraj SSO zakończony :)

Zdjęcia postaram się dodać w najbliższym czasie.

A narazie dla niezdecydowanych na Salsę mogę tylko powiedzieć że ja jestem strasznie zadowolona z domku, choć to dopiero stan surowy. Pomieszczenia są bardzo funkcjonalnie rozłożone i wcale niesą takie małe jakby się wydawało.

Gdyby ktoś z okolic Lublina miał ochotę obejrzeć naszą Salsę serdecznie zapraszam :)

Witam wszystkich! Tak jak obiecałam postaram sie wstawić zdjęcia, choć nie za bardzo mi to wychodzi :). Mam pytanie, bo nie mogę przez ten fakt spać po nocach, powiedzcie mi jak rozwiązaliście sprawę kuchni, a konkretniej tą wąską ściankę, która jest widziana z korytarza. My nie zmienialiśmy tego w projekcie, a teraz się martwię jak się ustawi tam meble, tak, żeby nie wystawały na wejście i gdzie ustawić w takim wypadku lodówkę. Błagam pomóżcie, bo zaraz wchodzą tynkarze i nie będzie odwrotu.....

Shira3 dzięki za odpowiedź. Mój mąż też tak stwierdził, ale ja mam wrażenie, że jak nie będzie wejścia z korytarza to tak dziwnie jakoś będzie...Ja pomyslałam, że możnaby jeszcze o jedną cegłę domurować od strony ściany, a jedną wyburzyć od strony salonu i wejście zostałoby takie samo, a ja zyskałabym ok 20 cm. i może wtedy zmieściłyby się meble...Co sądzisz?

Magda i Bartek... nie chciałbym się wymądrzać gdyż dopiero na dniach zaczynam budowę Salsy ale o ile dobrze pamiętam to ta ściana przy kuchni o której mowa jest ścianą nośną i tak naprawdę usunięcie jej jest niebezpieczne jeśli macie strop Teriva jak projekcie. Jeśli chodzi o zwężenie tej ściany o około 20 cm no tego to nie wiem czy miałoby to wpływ również na wytrzymałość stropu? Może akurat takie zwężenie nie miałoby wpływy na niego...

Hmmm ciekaw jestem jak inni myślą?

Witam wszystki serdecznie!!

Od jakiegos czasu przygladam sie forum Razem z mezem jestesmy zdecydowani w 99% na zakup Salsy mam pytanie czy ktos moze buduje w małopolsce???? bo chcielibysmy zobaczyc to cudo na wlasne oczy

Pozdrawiam wszyskich

Witamy ponownie!

W tym roku ruszyła u nas w końcu budowa i obecnie jesteśmy na etapie montażu więźby. Co do kwesti zwiazanej z kuchnią- to my mamy wejście od holu, podoba nam się takie rozwiazanie i nie widzimy problemu jeżeli chodzi o ustawienie mebli, ale to kwestia gustu. Zresztą widzieliśmy domek u rrober1975 - jeszcze raz wielkie dzięki za pokazanie domku!

IwonaŁukasz gdzie budujecie konkretnie jeśli można wiedzieć? Pozdrawiamy