Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam po długiej przerwie nieobecności. Wciąż oczekujemy na upragnione pozwolenie na budowę. Ale mam pytanie do wszystkich Salsowiczów. Chcielibyśmy podłączyć wodę miejską na działkę. Słyszałam że trzeba jakieś mapki specjalne do wody wykonać? Woda jest w odległości ok 100m od działki. Zastanawiamy się z mężem czy lepiej podłączyć wodę teraz na działkę czy poczekać i podłączyć ją bezpośrednio do budynku np.do piwnicy jak ją wykonamy? Czy podłączając wodę na działkę a potem dopiero do domu musielibyśmy wzywać dwukrotnie wodociągi na sprawdzenie rury i wykopu? I jeszcze jedna sprawa dotycząca energetyki. Jeśli prąd będziemy ciągnąć z sąsiedniej działki ziemią to czy potrzebujemy jakieś specjalne mapki do tego czy tym zajmuje się energetyka? Liczymy na Wasze odpowiedzi. Z góry dziękujemy.

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam po dlugiej przerwie widac niezle postepy juz gdzie niegdzie u mnie domek ma okna i drzwi i posadzke w garazu no i male zmiany w garazu zorbilem lazienke wiec wzystko mam juz gotowe tylko podlaczyc wode i bialy montaz i to bedzie moje pierwsz epomieszcenie uzytkowe he na zca sbudowy i pewnie jeszce dluzej do zimy dostanie rynny i podbitke i tak zostanie do wiosny juz Edytowane przez Piotr00

Witam wszystkich mam ogromny problem.

W naszej salsie są już gipsy ale mój tata chciał aby te gipsy były idealne i pomalował je mieszanlą gruntu z farbą klejową. Zeby wychwycić niedoskonałoąci.

mastępnie wyszlifował to wszyttko tak, że grunt zrobił się bardzo gładki. kiedy chciałam pomalować to farbą podkładową zaczęło się odrywać i farba się nie trzymała.

Oczywiście nie skończyłam malowania na jednym pomieszczeniu tylko pomalowałam je wszystkie.

Iteraz jestem w depresji bo nie wiem co mam dalej robić zrywać, czy da się to jeszcze jakoś uratować.

Zaznaczę jeszcze, że jeden pokój zaczęłam malować farbą lateksową z duluxa i zaczęło załzić na suficie, a po przyklejeniu taśmy do malowania farba schodziła razerm z raśmą.

trzy pokoje już zerwałam i nie wiem co dalej.

Mam katastrofę budowlaną jak nie wiem co, miało być już pomalowane a mam ściany gorsze niż przed gipsami.

witam po dlugiej przerwie widac niezle postepy juz gdzie niegdzie u mnie domek ma okna i drzwi i posadzke w garazu no i male zmiany w garazu zorbilem lazienke wiec wzystko mam juz gotowe tylko podlaczyc wode i bialy montaz i to bedzie moje pierwsz epomieszcenie uzytkowe he na zca sbudowy i pewnie jeszce dluzej do zimy dostanie rynny i podbitke i tak zostanie do wiosny juz

postaram sie w tym tyg zalozyc dziennik i wrzucic kilka fotek wkoncu

witaj ewora do pieknosci jej jeszcze daleko a co do okien to za clakowite zmakniecie domu bez dzrwi frontowych zaplacilem okolo 10 tys a same okna okolo 5 tys z montazem itd ubezpieczeniem i gwaranmcja oczywiscie sa to okna 6 komorowe avante mozesz sparwdzic na ich stronie w sumei o wyborze zadecydowly profile chyba bo sa lagodne nie ma kantow itp ladnie zaokraglone w sumie nie widizlem ich jeszce wstawionych bo nie mieszkam w polsce ale juz za tydzien bede mial okazje dotkanc he i ruszyc salase do przodu troche mianowicie podbitka i rynny wiec troszke sie zmieni dla zainteresownych jakismis fotkami jeszce mam sporo gdyby ktos chcial jakies detale chetnie wrzuce cos