Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam pytanie, na jakiej wysokosci ustalony mieliscie punkt zerowy od ziemi przy podpiwniczonej salsie.

Nie wiem czy dobrze pamiętam bo nie mam przy sobie projektu (leży juz złożony w Starostwie i mam nadzieje że nabiera mocy urzędowej:) ale z tego co pamiętam to jest to chyba 80 cm. Napiszę dokładnie jak odbiorę projekt.

U nas niby cały czas coś się dzieje ale tempo jest tak powolne, że dostaje szału. Jak na razie mamy położone płytki na ścianach w kotłowni i w pralni. Z podłogami na razie wstrzymujemy się żeby posadzki lepiej wyschły.

Wczoraj zamówilismy tez płytki i panele do całego domu. Jak pomyślę ile to będzie kosztowało to od razu boli mnie głowa...

U nas w koncu rozpoczęły się prace wykończeniowe na poddaszu. Pod koniec tamtego tygodniu chłopaki wzieli się do roboty. W tym momencie we wszystkich pokojach jest juz ocieplenie i poprzykręcane profile a w pokojach dzieci przykręcone sa tez płyty k-g.

A od poniedziałku wchodzi ekipa od ociepleń i elewacji tak więc z meżem musimy podjąć decyzję co do koloru elewacji i pozostałych elementów.

Jeszcze wiadomość z ostatniej chwili. Przyjechała nasza glazura. Do dolnej łazienki kolekcja opoczno amarante w kolorze grafitowym, kuchnia i klatka schodowa arkesia w kolorze beżowym a do wiatrołapu ta sama kolekcja ale grafitowa. W sobotę ostatecznie wchodzi glazurnik, więc i na dole wreszcie coś będzie się działo.

langerob25 elewacja jest śliczna. najbardziej podobają mi się bonie dookoła domku.

u nas ekipa od elewacji wchodzi w przyszłym tygodniu. wczoraj byłam na zakupach z naszym majstrem od elewacji i parę tysiączków poleciało.

jeśli chodzi o wizualizacje łazienek to zamieściłam kilka fotek. jakość nie jest najlepsza bo musiałam je zrobić aparatem ale coś widać...