rrober1975 30.08.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Witam. Możecie mi powiedzieć ile u was było metrów elewacji do zrobienia ocieplenia(salsa z garażem), i jaki był koszt? Dla "bezpieczeństwa" przyjmij sobie ok 200 m2 - z tym ze moja salsa jest przedłużona o 1 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 30.08.2012 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Super! Zazdroszczę U nas wciąż jeszcze sporo do zrobienia. Szukamy informacji co możemy sobie odłożyć na później ale móc się wprowadzić. Wiecie może gdzie znaleźć takie informacje? Bo odbioru częściowego też nie chcemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo_83 01.09.2012 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Łał ale wszyscy ruszyli do przodu z pracami! pamięta może ktoś ile z metra życzy sobie dekarz za obróbki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekk666 01.09.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 kris ja te zdjęcia wnętrz i nawet filmik z99 widziałem, to też dlatego się zastanawiam nad tym domkiem, poniewaz mniej więcej widać co jakie jest naprawde;) a niestety nikt z budowniczych salsy takiego nie zrobił my chcielismy piec na eko. i troche zmienic układ kosztem wiatrołapu i małego pokoju, azeby kotłownia była większa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekk666 01.09.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 i jeszcze się obawiam tego, ze pokoiki do góry od strony ogrodu po wydłuzeniu domku i tak bedą za małe, mniejsze chyba nawet nie w z99:) tak naprawdę to mało jest zdjęc salsy umeblowanej zeby mniej więcej widzieć wielkośc pomieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekk666 01.09.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 tak więc moze AnetoJ zrobisz taki filmik - bo widziałem Twoje zdjęcia n extradom:Doczywiscie moze ktos inny tez się skusi, ale napisałem tylko o Anecie, ponieważ wiemy , ze juz się dzisiaj wprowadza do swojego domku.czego oczywiscie gratulujemy i na pewno poniekąd zazdrościmy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AH1719510543 01.09.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 (edytowane) Witam wszystkich. Od dawna śledzę wasze poczynania w budowie salsy. Zimą 2010 roku zakupiłam projekt, a wiosną 2011 ruszyliśmy z budową. Zmiany jakie wprowadziliśmy to: rezygnacja z kominka- piec w pomieszczeniu gospodarczym z podajnikiem, powiększenie pokoju na dole i zrobienie z niego kuchni do 12 m kwadratowych( za pomocą przesunięcia ścianki łazienki w stronę salonu). Dzięki temu przesunięciu salon zwiększył się do ok 34 m. W salonie zmieniliśmy okno na dwa po 1.8m( ścianka 70 cm -okno180 cm- ścianka 180cm -okno 180 cm-ścianka 70cm). Zrezygnowaliśmy ze ściany między wiatrołapem i holem. Dzięki temu zaraz po wejściu do domu uzyskaliśmy dużą przestrzeń z widokiem na salon. Schody na górę lane z betonu. Cała reszta bez zmian. Edytowane 1 Września 2012 przez A&H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 01.09.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Łał! Całkiem inna salsa nie-salsa Ciekawy pomysł. Do jacek666 - z tym forum tak już jest, kto skończył i się wprowadził zagląda lub nie. Dlatego wnętrz już wykończonych można zobaczyć niewiele. My robimy wykończeniówkę dopiero. Pokoje na górze nie są małe, my dodatkowo podnieśliśmy naszą salsę na kolanku o jeden pustak, dzięki czemu są one całkowicie ustawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekk666 01.09.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 no własnie i azebysmy zdecydowali sie na salse chciałbym zobaczyc te pokoiki do góry z meblkamiwg mnie wtedy najlepiej widac wielkosc pokoju, pomieszczenia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AH1719510543 01.09.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Ja też myślałam, że pokoje górne są bardzo małe. Widać to dopiero jak powstaną. Dla dzieci w sam raz. Wyglądają jak by miały ok 11m Przy oknie zmieści się biurko, na ściane pod skosem kanapa, wersalka, tapczan jak kto preferuje. Na wysokiej ścianie między pokojami komoda 130cm długa, ściana przy samych drzwiach szafa. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 03.09.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 (edytowane) OOOo widzę że ruszyło się u Salsowiczów:) dawno tu nie zaglądałam. Mieszkamy już prawie rok (dokładnie na 3 dni przed Bożym narodzeniem będzie rok:) powiem wam że mieszka się super:wave:, powierzchniowo nie zmienialiśmy domku i taki w zupełności nam wystarcza. Pokoiki na górze nie są małe. Jedyne co bym zmieniła to niepotrzebne jest okno na klatce schodowej velux, nie można swobodnie dojść żeby go umyć więc dla mnie to wyrzucone pieniądze w błoto były. Czekamy obecnie na małego lokatora który ma przyjść na świat 13.09.2012:), więc jeden z pokoików górnych będzie testowany hehe. Wrzucę parę zdjęć do dziennika a doszły schody w końcu i oczywiście małego pokój. Pozdrawiam wszystkich i życzę szybkiego ukończenia domków:)!!!!!!! Edytowane 3 Września 2012 przez tysia623 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal222 17.09.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Witam wszystkich, Z żoną również będziemy budować Salsę. Mam jednak do Was kilka pytań.Pewnie część z nich była już poruszana w tym temacie, ale jest tyle stron, że chyba nie dam rady wszystkiego dokładnie przeczytać na razie, chociaż mam taki plan, bo na pewno na wiele rzeczy zwróci się uwagę.1. Czy ktoś ma wyliczenia metrów bieżących ław fundamentowych i betonu potrzebnego na fundamenty (Salsa z garażem bez piwnicy)? Mam wycenę stanu zero, ale coś wydaje mi się, że źle nam policzono.2. Ile wyniósł Was stan zero, przy założeniu że całość buduje firma (chodzi oczywiście o koszt materiałów i robocizny)?3. Zgodnie z projektem ściany zewnętrzne mają grubość tylko 36 cm i nigdzie nie widzę aby wspomniano coś o ociepleniu. Jak Wy budowaliście Salsę, czy poszerzaliście ściany, czy te 36 cm bez ocieplenia wystarczy? Pozdrawiam,Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M E SALSA 17.09.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 http://images.chomikuj.pl/button/SALSUNIA7778.gif JAK WAM SIĘ PODOBA MOJA KOTŁOWNIA??? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 18.09.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 (edytowane) michal222 pierwsze koszty w tym ław i stanu zero robione przez firmę znajdziesz na 1 stronie mojego dziennika budowy - Salsujemy! -link w podpisie.M&E - mi się nic nie wyświetla.... Edytowane 18 Września 2012 przez shira3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal222 18.09.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Dziękuję shira3 za odpowiedź. Dziennik budowy robi wrażenie Znalazłem u Ciebie taką informację: Beton B-20 - 15m3 - 3750 Zbrojenie 844,02 3mb desek na szalunek 975 PLN Można chyba powiedzieć że to są koszty wykonania ław, ale czy to jest materiał z robocizną, czy sam materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 18.09.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Dziękuję shira3 za odpowiedź. Dziennik budowy robi wrażenie Znalazłem u Ciebie taką informację: Beton B-20 - 15m3 - 3750 Zbrojenie 844,02 3mb desek na szalunek 975 PLN Można chyba powiedzieć że to są koszty wykonania ław, ale czy to jest materiał z robocizną, czy sam materiał? Ten przypadek to materiały. Za robotę zawsze piszę osobno. Ze wskazaniem . Jak się trochę wczytasz to rozgryziesz. Jest wyrażnie rozgraniczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal222 19.09.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 shira3, znalazłem u Ciebie w dzienniku taką informację:Znowu wydatkiBeton 1980robocizna 9000pustaki 600szt 4800pustaki na ściany działowe 400szt 1440cement 1400kg 616transport 350kaucja za palety 500stal na wieńce 1200 Tylko nie wiem czy te 9000 zł to właśnie za stan zero, czy już za więcej, bo w tym poście wymieniasz materiał na ściany działowe, więc może ich zrobienie też się zalicza do tych 9000 zł za robociznę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 19.09.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 My po prostu byliśmy umówieni na całą murarkę i dach na 39 tysięcy. Płaciliśmy w 3 ratach: zero, parter, poddasze. Ponieważ byliśmy pewni, że ekipa wszystko zrobi to nie przywiązywaliśmy większej wagi do sumowania robocizny kolejnych etapów a jedynie tak by mieli 'na chleb". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal222 20.09.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Dziękuję shira3 za odpowiedź. Szkoda, że właśnie nie miałaś takiego podziału, no ale muszę mieć jednak jeszcze jakąś wycenę, żeby mieć porównanie i wiedzieć, czy 10 000 netto za samą robotę stanu zero to dużo czy nie. Mało na pewno nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 20.09.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Wśród moich znajomych, którzy budowali ostatnio taka cena to standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts