michal222 21.09.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 To mnie trochę uspokoiłaś Wydawało mi się to dużo za stan zero, ale widać takie są ceny. Nie robiliśmy kosztorysu całego domu, więc może też nie mam porównania i wydawało mi się, że stan zero to będzie mała część wydatków, ale okazuje się, że nie. A jak sprawa z grubością ściany, masz też łącznie 36 cm (jak w projekcie), cegła i styropian, czy trochę więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 21.09.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 My budowaliśmy z pustaków keramzytowych 49x24x25 - tych http://www.zwolbet.pl/pustaki.php -do tego mamy zamiar ocieplić wełną mineralną. Keramzyt ma niezłe właściwości cieplne, wełna też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AH1719510543 21.09.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 (edytowane) Nas robocizna od poczatku pod dach kosztowała 24500 stal 4860 bloczek fund. 2800 beton z gruchy 4500 siatka 515 koparka piasek żwir 2100 deski 1200papa izolbet wapno itp 550 - - - - - - - - - - - - - - płyty stropowe na piętro 4370OKNA I BRAMA GARAŻOWA 11500 Edytowane 21 Września 2012 przez A&H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al-ka 23.09.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 a tak wyglada nasza salsa troszke przerobiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al-ka 23.09.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 drzwi juz też są, ale nie mamy zdjecia:/ Nasz murarz bral 8tys.za kondygnacje ,czyli nas wyszlo24 tys.(robocizna) +20tys dach (material i robocizna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 26.09.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 a tak wyglada nasza salsa troszke przerobiona[ATTACH=CONFIG]138301[/ATTACH] Też fajnie wygląda U nas gorączkowe wykończanie I wyścig z czasem bo czas się wyprowadzić..... Dodałam zdjęcia w dzienniczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal222 26.09.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 My mamy wycenę robocizny już na cały dom. Bez dachu ma to kosztować 30 000 zł (założenie że schody są drewniane, bo betonowe dodatkowo 1 500 zł). al-ka - jeśli u Was wyszło 24 000, a widzę że macie piwnicę, to niedużo. My budujemy bez piwnicy, wersja z garażem.Teraz ekipa robi nam stan zero (jutro zalanie ław fundamentowych). W tym roku pewnie skończy się właśnie na tym zero, ale na kolejne etapy trzeba będzie załatwić wycenę od kilku innych ekip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 26.09.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Myślę, że cena ok - przynajmniej w naszym regionie. Schody drewniane mają urok - w tej chwili myślę, że to najbardziej klimatyczna rzecz w domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al-ka 26.09.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 michal222 ,shira3 ma racje ,w kazdym regionie inne ceny ,my budowalismy rok temu i tez pewnie byly inne stawki ,wszystko idzie tak w gore ze szok.. shira3 coraz ladniej Twoja salsunia wyglada , czekamy na kolejne foteczki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukiimag 29.09.2012 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 (edytowane) U nas za postawienie Salsy i ułożenie krokwi murarze wzieli 20 000. Robote wykonali bardzo dobrze. Ja już jestem na końcówce urlopu w Polsce. Nareszcie mogłem zobaczyć na własne oczy jak wyszedł tynk zewnętrzny oraz kostka przed domem. Narazie tylko trzy zdjątka ale jak już będe w niedziele w domu to wkleje do dzienika troszke wiecej zdjęć. Pozdrawiam Was. http://imageshack.us/a/img819/928/dscf3853b.jpg http://imageshack.us/a/img690/6059/dscf3876d.jpg http://imageshack.us/a/img856/7460/dscf3882h.jpg Edytowane 29 Września 2012 przez lukiimag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukiimag 29.09.2012 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Też fajnie wygląda U nas gorączkowe wykończanie I wyścig z czasem bo czas się wyprowadzić..... Dodałam zdjęcia w dzienniczku. Ładne płyteczki masz w łazience Shira musze przyznać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukiimag 29.09.2012 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 a tak wyglada nasza salsa troszke przerobiona[ATTACH=CONFIG]138301[/ATTACH] Fajna przeróbka... troche Salsa troche Bella... te schody wejściowe z murkiem tak ciekawie nawet wyglądają... takie inne... mi się podoba. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 29.09.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Ładne płyteczki masz w łazience Shira musze przyznać... Dzięki Pięknie wygląda Salsa już w "ubranku" - my nadal czekamy na ekipę ocieplającą bo mocno spóźniają im się terminy . Mamy nadzieję zdążyć przed deszczami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al-ka 30.09.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 lukiimag domek prezentuje się super ,jak z obrazka nasz salsa zewnątrz jest inna na pierwszy rzut oka ,w środku na parterze można powiedzieć że jest tak samo (troszkę rozmiary inne niż w projekcie ) a u góry mamy odwrotnie , sypialna z tyłu ,a pokoje są z przodu ( przez co też jeden pokój rożni się wielkością od drugiego ) +dodatkowy pokój nad garażem .Schody to mój wymysł ,z którego jestem bardzo zadowolona ,ciesze się że wam też przypasowały Weszłam sobie z ciekawości na projekt ,Bella ale to jednak inny domek ,chociaż na tym zdjęciu co wstawiłam może się wydawać podobny .Pozdrawiam i czekamy na nowe fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaJ 30.09.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Witam wszystkich!!! Chwilę się nie odzywałam, ale: zamieszanie z przeprowadzką, potem ogarnianie wszystkiego i teraz ocieplanie .... Powiem wam, że mieszkamy miesiąc i jest super. Trochę dziwnie, bo nowe miejsce, nowy dom i trzeba się przyzwyczaić np do szczekających psów lub pobudki porannej w wykonaniu koguta od sąsiada nie ma to jak dom pod miastem A do tego cały zwierzyniec: nasza sarenka Basia ze swoim małym, zające, bażanty, kuropatwy itd. Mamy wesoło. Jeśli chodzi o dom, to jak dla nas jest wystarczający. Narazie nie mamy dzieci, ale pokoiki na górze są ok jeśli chodzi o wielkość, patrząc na metraż domu. Dlatego też nie mam zdjęć tych pokoi, bo są puste. Z zewnątrz wygląda na mały domek, ale w środku naprawdę jest co sprzątać, odkurzać i myć mopem Nie żałuje, że wybrałam akurat Salsę, domem w sam raz. Teraz jesteśmy w trakcie ocieplania, w tym tygodniu kończą. Kolor, kostka wokół domu i ogrodzenie odkładamy na następny rok. Ale widzę, że u was też prace idą do przodu. Shira3 kiedy przeprowadzka??? ładnie wyszły wam te łazienki. No a lukiimag kostka rewelacja. Zazdroszczę, bo my musimy jeszcze poczekać, a nosi się do domu tego piasku niestety... Będę zaglądać na forum nadal i podglądać wasze poczynania Życzę wytrwałości i budujcie i wykańczajcie swoje Salsy Pozdrawiam Aneta http://anetapawel.extradom.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 01.10.2012 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Przeprowadzić się chcemy niebawem. Dzisiaj elektryk kończy swoją robotę. Czekamy tylko na podłączenie wody. Ocieplać będziemy w połowie października, jeśli pogoda pozwoli. szczerze mówiąc nie możemy się już doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal222 01.10.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 shira3, czy ja dobrze widzę, że nie masz okienka nad schodami, ale za to masz dodatkowe w dachu nad garażem i jedno takie wysoko, przy samym szczycie dachu? Zastanawiam się, czy w ogóle potrzebne jest to okno nad schodami. Pewnie jak wszystkie drzwi będą zamknięte na górze to może być ciemnawo na schodach, ale z drugiej strony na schodach jest się tylko przez chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 01.10.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Nie chciałam tego okna nad schodami - jak je myć? I miałam rację - juz tu Tysia pisała, że żałuje, że je zrobiła. A dodatkowe to jest u nas nie tyle okienko, co właz kominiarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal222 02.10.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 No właśnie, pewnie ciężko umyć albo nawet otworzyć to okno. Chociaż u nas dopiero stawiają ścianki fundamentowe, więc do konkretniejszych prac jeszcze bardzo daleko, tak sobie myślałem, czy fajnie nie było by zrobić u góry w łazience, na tej ściance w kierunku schodów, pustaków szklanych, czy tam luksferów jak kto woli W łazience jest okno, więc może przez to schody byłyby bardziej doświetlone. Nie wiem w ogóle czy to by tam pasowało. Myślał ktoś o czymś takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al-ka 02.10.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 (edytowane) Myślę że dobry pomysł z tymi luksferami, na pewno trochę doświetli i ozdobi .Tez koniecznie chciałam mieć okno na klatce schodowej ,ale nie było to do końca przemyślane , po pierwsze : znajomi którzy maja odradzają (problem z myciem i hałas podczas deszczu itp.) a druga sprawa to ze jak wstawię okno to nie będę mogła zrobić sobie strychu nad całości domu tylko na połowie i ,i tak będzie jeszcze problem ze schodami na strych, bym musiał je zrobić w którymś z pokoi . Więc myślę teraz o czymś takim http://www.supro.pl/materialy/swietliki-rurowe/supro-pl/2184/swietlik-rurowy-z-gietka-rura--slt/ Co sądzicie ??? Pewnie też będzie trzeba to raz na jakiś czas umyć ... Edytowane 2 Października 2012 przez al-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts