shira3 02.10.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Ciekawy pomysł W sumie też się zastanawiam jak będzie w klatce schodowej po zainstalowaniu drzwi w pokojach. Niebawem się przekonam. W razie czego mam ledowe lampki przy schodach - no, ale to nie naturalne oświetlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal222 02.10.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 al-ka taki świetlik rzeczywiście może być dobrym rozwiązaniem. Ciekawe tylko ile rzeczywiście przepuści światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo_83 03.10.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 U mnie to okno jest dopiero wysoko będę musiał jakąś drabinę żonce kupić jest jeszcze opcja ze będzie myła z dachu:lol2: a tak serio to bardzo dużo ś wiatła wpada przez to okno i my byśmy z niego nie zrezygnowali(mamy tak wylane schody ze z drabinki spokojnie można będzie umyć szybę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Bartek 03.10.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Witam wszystkich! Przez chwilę mnie nie było na forum, bo cały czas coś się dzieje na budowie i w życiu . Dowiedziałam się, że będziemy mieli drugiego dzidziusia w marcu. My teraz zakładamy podłogi w pokojach, kładziemy płytki w przedpokoju i jesteśmy w trakcie wybierania kolorów farb do pokoi...także sporo tego. Shira 3 zdjęcia są dostępne na naszym profilu, bo nie wiem za bardzo jak tego bloga zrobić i nie zawsze mam czas by go na bieżąco uzupełniać. Postaram się śledzić na bieżąco wszystkie Wasze poczynania i opisywać i dodawać zdjęcia swoich. Pozdraiam Was cieplutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AH1719510543 04.10.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 U mnie okna dachowe(78/140) założyli 3 tygodnie temu. Jak pojechałam na budowę i weszłam do holu to nie mogłam wyjść z podziwu jaka ,,jasność nastała".Jak jest jasno, słonecznie, promiennie,ciepło i żywo (wcześniej taka nora była). W łazience tak samo - wreszcie mogę ją obejrzeć dokładnie bo jest widno. Obawy miałam (trudność mycia) czy robić na schodach okno czy nie. Teraz ciesze się, że je zrobiłam- to była dobra decyzja. Koleżanka w swoim domu ma 5 okien i twierdzi, że przez zimę ich nie myje bo śnieg na nich zalega. Wiosną, latem nie tak często jak zwykłe okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlotko45 04.10.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 (edytowane) Witam:bye:.Też buduje salse,tzn już mamy SSO, okna mamy zakupione i bedziemy wstawiac. Edytowane 4 Października 2012 przez zlotko45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlotko45 04.10.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 04.10.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 To witaj nowy salsowiczu Chyba masz salsę najmniej zmienioną na zewnątrz. W środku coś zmienialiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 04.10.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Shira 3 zdjęcia są dostępne na naszym profilu No właśnie ich nie widzę - tylko dwie wizualizacje łazienek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlotko45 04.10.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 To witaj nowy salsowiczu Chyba masz salsę najmniej zmienioną na zewnątrz. W środku coś zmienialiście? Nic nie zmienialismy w srodku,komin i kominek jest tylko przeniesiony na sciane sasiadujaca z pomieszczeniem gospodarczym noi scianka kolankowa jest podniesiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaJ 04.10.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 No witamy witamy nowego! Ja wam powiem, że też nie zmieniłabym decyzji, bo te okna naprawdę dają dużo światła. To prawda, że będzie problem z myciem przy moich drewnianych schodach, bo raczej żadnej drabinki na nich nie ustawię. Ale pięknie wpada światło przez nie i w łazience też jest fajny klimat dzięki temu okienku A moja Salsa też dokładnie jest taka jak w oryginale Aneta http://anetapawel.extradom.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaJ 04.10.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Tzn prawie oryginalna, bo ściankę kolankową mam podniesioną o jeden pustak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukiimag 04.10.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Ja równiez mam pozytywną opinię na temat okna dachowego nad schodami.Nie tylko klatka schodowa jest przez to bardzo doświetlona ale i dolny i górny przedpokój są jaśniutkie i przez to wnętrze jest wg. mnie przytulniejsze. Mycie od wenątrz to dla nas nie problem... drabinka i jest ok. Mycie od zewnątrz też bo mamy okna dachowe z powłoką "samomyjącą" po deszczu brud sam spływa... Jak dla nas pozostawienie okna dachowego nad schodami było tylko na plus i jesteśmy zadowoleni.Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al-ka 04.10.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Michal222, własnie nie wiem ile, to da światła ,a nie mogę poszukać opinii ludzi ,którzy z tego korzystają .Poszperam jeszcze troszkę na ten temat;) No ,ale nie ukrywam ,że daliście mi znowu do myślenia nad tym oknem .Uwielbiam jak jest jasno w pomieszczeniach.Tylko nie wiem jak by rozwiązać ,z tym moim strychem ,na którym też mi zależy ? Shira 3 mam nadzieje ,że Ty po wprowadzeniu się dasz znać jak jest ,bez tego okna w praktyce i rozwiejesz moje wątpliwości Magda i Bartek Gratulacje!!!:)tyle się u wszystkich dzieje, że aż miło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AH1719510543 05.10.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 AnetaJ śliczna kuchnia w moim stylu i kolorze. Świetne oświetlenie. Górna łazienka również mi się podoba - zwłaszcza ściana z umywalką (lubię taki minimalizm i zimną elegancję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukiimag 05.10.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 (edytowane) zlotko-45... witajcie nowi Salsowicze al-ka... Jeśli lubisz dobrze doświetlone pomieszczenia to nie ma co się zastanawiać... Naprawde ja uważam że bez tego okna u mnie w domu byłoby za ciemno... Jeśli chodzi o chałas gdy pada deszcz no to tez już nie ma co przesadzać ... naprawde... Ja na przykład wole jak delikatnie i przyjemnie deszczyk uderza o okno niż ciemnice w domu jak w jaskini. Niektórym np. nie pasuje blachodachówka jako pokrycie dachowe bo niby ... głośna i słychać jak deszcz pada... ale to że paskudny mech lub inna zielenina potrafi wyrastać na ich dachówce ceramicznej to już im nie przeszkadza... To tak na marginesie pisze bo poprostu... ilu jest ludzi tyle też jest opini ... każdy zawsze coś będzie zachwalał i kazdy będzie coś krytykował Jeśli chodzi o strych to w czym wam okno dachowe będzie przeszkadzało??? Okno dachowe jest niżej zamonotane niż cały strych? My tez mamy strych na całej długości domu i całej szerokości jętek. Wejście zrobilismy w jednym z małych pokoi. Rozważaliśmy zrobić wejście nad klatką schodową ale tak szczerze mówiąc jakoś tak nieładnie wygląda w moich oczach widok wejścia na strych gdy wchodze po schodach lub przechodzi się miedzy pokojami ... wiecie mi odrazu ten kawałek płyty z drabinką by przeszkadzał w takim miejscu. A tak w pokoju dziecięcym będzie ok i nierzucające się nam w oczy i odwiedzających nas znajomych. Nie wiem jak u jest u Was w Salsie po przeróbkach ale w oryginalnej Salsie jętki na klatce schodowej są tak zaprojektowane ze włazik na strych jedynie pasowałby tak zamontowany że schodki drewniane po rozsunięciu byłyby w jednej linii ze schodami naszego domu. I tak troszke niewygodnie byłoby bezpośrednio ze schodów wchodzić z pudełkami lub jakimiś innymi gratami na te schodki drewniane. Pozdrawiamy Lukasz i Magda Edytowane 5 Października 2012 przez lukiimag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franz100 05.10.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Witam wszystkich Salsowiczów. Jestem nowy na forum i jeszcze nie wiem co i jak ... Nasza Salsa juz stoi, we wrzesniu montowali nam okna wraz z roletami, drzwi wejsciowe i brame garazowa, a zaraz po tem majster przystapil do osieplania i teraz naprawde ladnie to wszystko wyglada. Za 20 dni wchodza z dachówka i oknami dachowymi, a mam ich 6szt. w kazdym pomieszczeniu po jednym, w holu 1szt. Elektryk juz prawie skanczyl i zaraz robi przylacze glówne.Dziennik budowy dopierko zaczolem i opisuje wszystko po kolei od poczatku wraz ze zdjeciami...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukiimag 05.10.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Witamy kolejnego Salsowicza franz100 Super że przybywa nas forumowiczów.. oraz nowych Dzienników Budowy... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AH1719510543 06.10.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Witaj franz100! Zazdroszczę widoku lasu z salonu. Też mam blisko do lasu 1km, ale nie jest to taki bezpośredni kontakt jak u ciebie. Fajny pomysł z kuchnią w pom gosp (ja przeniosłam ją do pokoju na dole). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 07.10.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Michal222, własnie nie wiem ile, to da światła ,a nie mogę poszukać opinii ludzi ,którzy z tego korzystają .Poszperam jeszcze troszkę na ten temat;) No ,ale nie ukrywam ,że daliście mi znowu do myślenia nad tym oknem .Uwielbiam jak jest jasno w pomieszczeniach.Tylko nie wiem jak by rozwiązać ,z tym moim strychem ,na którym też mi zależy ? Shira 3 mam nadzieje ,że Ty po wprowadzeniu się dasz znać jak jest ,bez tego okna w praktyce i rozwiejesz moje wątpliwości Ja ci powiem tak: Na pewno to okno doświetla hol. To nie ulega wątpliwości. Bez niego nie jest jednak ciemno - całą klatkę schodową + salon mamy pomalowaną na bardzo jasny kolor, schody też nie są zbyt ciemne. Otwarty salon też doświetla hol. Nasza Salsa stoi wśród wielkich starych drzew, które ją zacieniają - i nie da się ukryć, że w pochmurny dzień jest ciemnawo wszędzie - także w holu. My instalujemy wzdłuż schodów i w holu lampki ledowe, jednak w dzień nie było potrzeby z nich korzystać choć są tam wykonywane niektóre prace wykończeniowe. I jeszcze jedno ważne - zależy kto i dla kogo buduje. Gdybym miała 20-30 lat nie myślałabym o maksymalnej wygodzie oraz ograniczeniach sprawności z czasem Dla mnie drabina na schodach to już niestety abstrakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts