shira3 14.12.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Wykańczamy się powoli Straszne zmęczenie.... W dodatku trafiliśmy na początek srooogą zimę więc wszystkie niedoskonałości i niedokonczone sprawy natychmiast wylazły. Kuchni jeszcze nie mam, i na razie i tak brakło mi kasy na taką jak chcę więc wprowadziłam się ze starą...i jakoś idzie. Układamy nareszcie podłogę w salonie i to nas cieszy - piękna będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUZMA 19.12.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 (edytowane) Witam, shira3 piękne łazieneczki , szczególnie górna, moja jeszcze nie skończona, brak kasy, ale może w przyszłości coś podobnego będziemy mieć My już mieszkamy, postaram się powklejać w miarę wolnego czasu zdjęcia , częściowo umeblowanej Salsy Moje drzwi w wiatrołapie otwierają się do wewnątrz wiatrołapu, a drzwi wejściowe na zewnątrz, wchodząc do domku, oba prawe drzwi, pozdrawiam http://img521.imageshack.us/img521/5760/05122012737.jpg Edytowane 19 Grudnia 2012 przez KUZMA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo_83 24.12.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 http://images33.fotosik.pl/507/a2b19bd0ad4cfcd5med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arafał 25.12.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Witam ,mam nadzieję,że niedługo dołącze do szczęśliwych posiadaczy sals.Projekt jest,działka też.Mam pytanie i mozliwe,że wcześniej już takie padło,ale bardzo proszę o odpowiedz: ile wyniesie mniej wiecej koszt okien z roletami i drugie czy drogie jest ogrzewanie podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ELZBIETA I JANUSZ 26.12.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Witamy w gronie szczęśliwych posiadaczy Salsy. U nas koszt okien PCV wyniósł 12400zł ale mamy potrójną szybę tzw. profil termo i drzwi tarasowo - przesuwne, które kosztowały ok 4000zł, ale są rewelacyjne. Nie otwierają się na ścianę tylko przesuwają jak nazwa wskazuje są super, nie zabierają miejsca. Jeśli Ci zależy na tańszych oknach to kupisz je już za 6000zł a rolety jak się dowiadywałam bo jeszcze nie mamy to koszt ok 5000zł.Co do ogrzewania podłogowego to mój hydraulik powiedział mi że to są praktycznie te same koszty, jakie ponosisz przy zakładaniu grzejnika. Nas wyniosą 1000zł za ogrzewanie podłogowe w 2 łazienkach, kuchni, korytarzu i wiatrołapie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arafał 26.12.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Super,dziękuję bardzo za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 27.12.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Okna wyniosły nas 9200 a podłogówka gdzieś mniej więcej około 2000 rozdzielacz-skrzynka plus rurki. Podłogówkę mamy: kuchnia, obie łazienki, hol i wiatrołap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo_83 29.12.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 shira3 te 2tys to koszt samych materiałow do podłogówki bez robocizny ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 29.12.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Bez robocizny. Bo mój hydraulik robił kompleksówkę, więc nie wiem ile osobno by było za podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franz100 30.12.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Witam ,mam nadzieję,że niedługo dołącze do szczęśliwych posiadaczy sals.Projekt jest,działka też.Mam pytanie i mozliwe,że wcześniej już takie padło,ale bardzo proszę o odpowiedz: ile wyniesie mniej wiecej koszt okien z roletami i drugie czy drogie jest ogrzewanie podłogowe? Witam Arafal. Co do okien to u mnie wyszlo: Okna 3 szybowe,firmy DOMEL, wszystkie antywlamaniowe, klamki z pzyciskiem, okleina obustronna ciemny orzech cena- 20.927.00 zl. najdrozej wyszlo okno przesówne 3.5 m. szerokosci 11.958.33 zl(podwójne szklo 6mm)nie uchylne tzw. automat... Robocizna 1528.00 Rolety nastawne podprozowe wszystkie elektryczne w okleinie , prowadnice plastik w okleinie wyszlo; 10.241.87 zl. wraz z robocizna. A podlogówki jeszcze nie mam . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franz100 31.12.2012 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Witam shira3.Mam pytanko, pod twoimi postami na niebiesko masz dwa foldery, Salsujemy i Salsujemy- komentarze, czy powiesz mi jak to moge ustawic na swoim profilu?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arafał 31.12.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Dzięki bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 31.12.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Witam shira3. Mam pytanko, pod twoimi postami na niebiesko masz dwa foldery, Salsujemy i Salsujemy- komentarze, czy powiesz mi jak to moge ustawic na swoim profilu?. Dajesz linki do swoich wątków w podpis na profilu tak jak dałeś salsa mazury, wątek komentarzowy musisz założyć w dziale dzienniki budowy-komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franz100 01.01.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Dajesz linki do swoich wątków w podpis na profilu tak jak dałeś salsa mazury, wątek komentarzowy musisz założyć w dziale dzienniki budowy-komentarze Hmmmm Dzieki shira3, ale jakos nie moge sobie z tym poradzic, mozez mi prosze wytlumaczyc krok po kroku jak to zrobic. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franz100 01.01.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 (edytowane) Zrobilem troche zmian, a mianowicie powiekszylem okno te male w salonie na balkonowe i poszerzylem do 3.5 m te wieksze w salonie i dalo to wiecej swiatla... A tam gdzie powinno byc pomieszczenie gospodarcze mam teraz kuchnie (efektowna bedzie bo dosc wysoka) a pod nia mam kotlownie... Domek od frontu i zaczelismy ukladac strop. Mala lazienka na dole pomniejszona do 120 cm, prysznic po calosci lazienki pod oknem, maly zlewik i sedesik... Edytowane 1 Stycznia 2013 przez franz100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franz100 01.01.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 (edytowane) W miejscu kuchni zrobilem jeszcze jedno pomieszczenie ale okazalo sie to niewypalem bo zabieralo to za duzo swiatla w salonie... A tak wygladalo to od strony salonu, obecnie sciany juz nie ma i teraz wyglada to normalnie i salon jest dosc duzy. Strop prawie gotowy. Garaz i kuchnia za nim, a po prawej wejscie do kotlowni... Edytowane 1 Stycznia 2013 przez franz100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franz100 01.01.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Sciany kolankowe juz prawie gotowe. I sciany szczytowe tez. i. I od razy poszla wiezba dachowa. i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewora 01.01.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Pierwsze swieta w domku , super sie mieszka pozdrowienia dla wszystkich salsowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franz100 02.01.2013 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Pierwsze swieta w domku , super sie mieszka pozdrowienia dla wszystkich salsowiczow Witam ewora. A wrzucisz jakies fotki plisss... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arafał 09.01.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 hej mam pytanko do tych którzy już ukończyli budowe,wiem,że koszta są różne w zależności od jakości różnych materiałów ,robocizny itd.koszt stanu surowego otwartego mam już obliczony i bedzie mnie kosztował około130tyś,natomiast nie wiem ile mniej więcej dalsza budowa wyniesie,a że nie mam zbyt dużej zdolności kredytowej to chciałabym wiedzieć ile bedzie kosztować całość,żeby wiedzieć na ile moge sobie pozwolić.czy 250tyś starczyłoby na ukończenie domu?wykończenie pewnie tez trochę kosztuje? jeśli ktoś jest bardziej zorientowany to proszę o odpowiedz.dziękuję z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts