Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W maju planuję zrobić ogrzewanie i podłączyć wode, kanalizacje do łazienek i kuchni (już na gotowo). Czy ktoś ma podliczone koszty pieca, grzjników, rurek i dodatków wraz z robocizną? Nie wiem ile może mnie to wynieść i czy kasy mi starczy (jeśli nie starczy przesunę termin), a majster się jeszcze nie określił. Zmieszcze sie w 30000??

Shira3 pisałaś że hydraulika 9900 wyniosła. Ale to koszt robocizny z materiałem, Czy czego bo coś za tanio.

Edytowane przez A&H

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć 87dawid,

U mnie zakupiłem na stan zero 1026 sztuk bloczków betonowych, ale zostało tak chyba 2/3 palety.

Stal tak się prezentuje na fakturach:

Pręt żebrowany 16mm 96,6 kg

Pręt żebrowanty12mm 324 kg

Pręt gładki 6mm 99,36 kg

Drut wiązałkowy 1,2 10 kg

Tego też trochę zostało, ale ciężko mi to określić, może ok 50 kg.

Shira -te drogie przyłącze już mamy podprowadzone, podłączone do domu a rury są już w kuchni i łazienkach tam gdzie mają być umywalki, prysznic, zmywarka. Woda leci, licznik jest i nabija zużycie. Zrobiliśmy je przed chudziakiem. Brak pieca, grzejników, rurek itp Edytowane przez A&H

Ja mam dopiero stan zero, w kwietniu chcę zacząć budowę stanu surowego otwartego, ale napaliliśmy się z żoną nad taką zmianą dachu nad garażem jaką ma langerob25: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?108481-SALSA-dziennik-budowy&p=4793368&viewfull=1#post4793368.

Już rozmawialiśmy nawet z architektem i wszystko wskazuje na to, że wystąpimy do urzędu z aneksem do pozwolenia na budowę i dodamy takie pomieszczenie nad garażem.

Tak więc może budowa chwilę w czasie się przesunie (obstawiam dodatkowo 10 tys więcej na strop i dach, oby nie więcej).

• 4 weeks później...
  • 1 month później...

Witam wszystkich Salsowiczów, dawno mnie nie bylo no ale jakos trzeba na domek zarobic.

Mam pytanie ile kosztuje 1 metr kwadratowy tynków wykonanych recznie I 1 metr pozadzki wykonane recznie??

A czy ktos pamieta ile zaplacil za wykonanie podbitki ale za sama robocizne?

Wielkie dzieki I pozdrawiam>

Witaj. Ja robiłam tynki maszynowe 11 zł za metr (ok 480m cały dom) razem z materiałem 10000. Posadzkę będziemy zalewać w piątek ,bo kończą nam podłogowe ogrzewanie (2,5 tony cementu, piasek, robocizna za maszynowe laserowe 1300). Podobno dużej różnicy cenowej nie ma między ręcznymi a maszynowymi- więc skoro nie ma wybraliśmy szybszy sposób ( czy napewno cenowo wychodzi podobnie?-nie wiem).

• 3 weeks później...