Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam ja kupiłem na wiosnę styropian Termo-Organika Termonium Fasada 032 po 187,90 za kubik. Kupiłem 36 kubików ( 6764,40). Elewacje będę robił lipiec sierpień wszystko na systemie Greinplasta tynk silikonowy barwiony w masie druga grupa po rabatach bardzo dużych cały materiał potrzeby na dom wyszedł 5800 zł. Co do roboty to ekipa będzie brała 30 zł od metra, nie wliczając sztukaterii 15 zł metr bieżący robota (sama sztukateria 2300 zł). Co do parapetów się nie dogadałem jeszcze , będą z płytek klinkierowych parapetowych.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak dobrze czytać wasze wpisy, można się czegoś dowiedzieć.Ja rozmawiałem z panem który robi elewacje i za swoją prace chce 30tyś zł!!!Co prawda razem z materiałem,ale z waszych wpisów wynika,ze taka elewacja wynosi około 10tyś zł (robota i materiały)wiec chyba musze poszukać innego pana,bo ten chce mnie chyba zrobić w balona.
Witam ja kupiłem na wiosnę styropian Termo-Organika Termonium Fasada 032 po 187,90 za kubik. Kupiłem 36 kubików ( 6764,40). Elewacje będę robił lipiec sierpień wszystko na systemie Greinplasta tynk silikonowy barwiony w masie druga grupa po rabatach bardzo dużych cały materiał potrzeby na dom wyszedł 5800 zł. Co do roboty to ekipa będzie brała 30 zł od metra, nie wliczając sztukaterii 15 zł metr bieżący robota (sama sztukateria 2300 zł). Co do parapetów się nie dogadałem jeszcze , będą z płytek klinkierowych parapetowych.

Witam, myślimy nad dachówkąi nie wiemy jaką wybrać ; Roben Piemonte ,Roben MonzaPlus ,czy Creaton Harmonii??? Troszke czytałam o Robenie i różnie piszą, że są krzywe ,pajaczki się robia ,dach przecieka, itd .Może wy mi podpowiecie która lepsza i jak wasze dachowki sie sprawują? Dodam jeszcze że między dachówkami Robena ,a Creatona jest 4 tys .różnicy w cenie i nie wiem własnie czy warto przepłacać?? Edytowane przez al-ka

Witam, myślimy nad dachówkąi nie wiemy jaką wybrać ; Roben Piemonte ,Roben MonzaPlus ,czy Creaton Harmonii??? Troszke czytałam o Robenie i różnie piszą, że są krzywe ,pajaczki się robia ,dach przecieka, itd .Może wy mi podpowiecie która lepsza i jak wasze dachowki sie sprawują? Dodam jeszcze że między dachówkami Robena ,a Creatona jest 4 tys .różnicy w cenie i nie wiem własnie czy warto przepłacać??

Co do pajaczków to robią sie na dachówkach glazurowanych ,my mamy ROBENA-piemont na 9 palet może 10 dachówek było rzeczywiście krzywych wiem bo sam ją układałem :D ale dachówka nigdy nie bedzie idealna w końcu to ceramika,a dachy najczęściej przeciekaja z winy fachowców(jak skopią robote) nie pytaj jaką dachówkę wybrać która najlepsza tylko kup tą która ci się podoba

...niby ROBEN taki zły a co drugi dach jest nim pokryty bardziej bym uważał na dekarzy

My właśnie chcemy glazurowaną:rolleyes: Mężowi podoba się creatona,bo jest mała i delikatna, a ja myśle że na prostym dachu większa dachówka bedzie lepiej wyglądć...ale co do tego, to się dogadamy;) Chodzi mi jednak bardziej o jakość ...nie chciałabym mieć dachówki wpajączki:-x

My właśnie chcemy glazurowaną:rolleyes: Mężowi podoba się creatona,bo jest mała i delikatna, a ja myśle że na prostym dachu większa dachówka bedzie lepiej wyglądć...ale co do tego, to się dogadamy;) Chodzi mi jednak bardziej o jakość ...nie chciałabym mieć dachówki wpajączki:-x

Z pajączkami nie ma reguły widziałem Creatona który miał pajączki jak i dachówki innych firm,ale nawek jak powstaną to raczej z ziemi ich nie zauważysz na jakość dachówki też to nie wpływa. Zobacz sobie na składzie Creatona-balance ma podobne wymiary do piemonta

tu znajdziesz fotki dachów pokrytych różnymi dachówkami http://forum.muratordom.pl/showthread.php?67295-Poka%C5%BCcie-swoje-dachy!!!!!!!!

Edytowane przez neo_83

Mam teraz zagwozdkę z kolorem tynku - do końca tygodnia muszę podjąć decyzję podoba mi się z ceresitu amazon1 i california 1....np....W tym moim zielonym lesie nie chciałabym, żeby walił po oczach.......ale jednocześnie, żeby nie był zbyt ciemny bo juz ciemne są okna i drzwi....Trudny wybór, jakie macie kolory? lub w planie?