zych82 30.05.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Witam ja kupiłem na wiosnę styropian Termo-Organika Termonium Fasada 032 po 187,90 za kubik. Kupiłem 36 kubików ( 6764,40). Elewacje będę robił lipiec sierpień wszystko na systemie Greinplasta tynk silikonowy barwiony w masie druga grupa po rabatach bardzo dużych cały materiał potrzeby na dom wyszedł 5800 zł. Co do roboty to ekipa będzie brała 30 zł od metra, nie wliczając sztukaterii 15 zł metr bieżący robota (sama sztukateria 2300 zł). Co do parapetów się nie dogadałem jeszcze , będą z płytek klinkierowych parapetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 09.06.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 A ktoś robił z wełny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo_83 12.06.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Co sądzicie o podłogówce na poddaszu zamiast grzejników ?????(myślę tu o 100% pow.w podłogówce) na dole zrobię podłogówkę wszędzie gdzie się da ale zastanawiam się czy jest sens robić ja na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arafał 13.06.2013 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Jak dobrze czytać wasze wpisy, można się czegoś dowiedzieć.Ja rozmawiałem z panem który robi elewacje i za swoją prace chce 30tyś zł!!!Co prawda razem z materiałem,ale z waszych wpisów wynika,ze taka elewacja wynosi około 10tyś zł (robota i materiały)wiec chyba musze poszukać innego pana,bo ten chce mnie chyba zrobić w balona.Witam ja kupiłem na wiosnę styropian Termo-Organika Termonium Fasada 032 po 187,90 za kubik. Kupiłem 36 kubików ( 6764,40). Elewacje będę robił lipiec sierpień wszystko na systemie Greinplasta tynk silikonowy barwiony w masie druga grupa po rabatach bardzo dużych cały materiał potrzeby na dom wyszedł 5800 zł. Co do roboty to ekipa będzie brała 30 zł od metra, nie wliczając sztukaterii 15 zł metr bieżący robota (sama sztukateria 2300 zł). Co do parapetów się nie dogadałem jeszcze , będą z płytek klinkierowych parapetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 13.06.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Fakt, mi z wełny wyjdzie połowa z tego mniej więcej....szukaj innego A propos podłogówki na całej górze się nie wypowiem, U mnie jest na dole (bez pokoi) i w łazience na górze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo_83 14.06.2013 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Może ktoś pamięta ile płacił za m2 podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al-ka 14.06.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 (edytowane) Witam, myślimy nad dachówkąi nie wiemy jaką wybrać ; Roben Piemonte ,Roben MonzaPlus ,czy Creaton Harmonii??? Troszke czytałam o Robenie i różnie piszą, że są krzywe ,pajaczki się robia ,dach przecieka, itd .Może wy mi podpowiecie która lepsza i jak wasze dachowki sie sprawują? Dodam jeszcze że między dachówkami Robena ,a Creatona jest 4 tys .różnicy w cenie i nie wiem własnie czy warto przepłacać?? Edytowane 14 Czerwca 2013 przez al-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo_83 15.06.2013 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Witam, myślimy nad dachówkąi nie wiemy jaką wybrać ; Roben Piemonte ,Roben MonzaPlus ,czy Creaton Harmonii??? Troszke czytałam o Robenie i różnie piszą, że są krzywe ,pajaczki się robia ,dach przecieka, itd .Może wy mi podpowiecie która lepsza i jak wasze dachowki sie sprawują? Dodam jeszcze że między dachówkami Robena ,a Creatona jest 4 tys .różnicy w cenie i nie wiem własnie czy warto przepłacać?? Co do pajaczków to robią sie na dachówkach glazurowanych ,my mamy ROBENA-piemont na 9 palet może 10 dachówek było rzeczywiście krzywych wiem bo sam ją układałem ale dachówka nigdy nie bedzie idealna w końcu to ceramika,a dachy najczęściej przeciekaja z winy fachowców(jak skopią robote) nie pytaj jaką dachówkę wybrać która najlepsza tylko kup tą która ci się podoba ...niby ROBEN taki zły a co drugi dach jest nim pokryty bardziej bym uważał na dekarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 15.06.2013 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 My mamy Robena Monza Plus, za krótko, żeby orzec o trwałości, ale na jakość dekarze nie narzekali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al-ka 15.06.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 My właśnie chcemy glazurowaną Mężowi podoba się creatona,bo jest mała i delikatna, a ja myśle że na prostym dachu większa dachówka bedzie lepiej wyglądć...ale co do tego, to się dogadamy;) Chodzi mi jednak bardziej o jakość ...nie chciałabym mieć dachówki wpajączki:-x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo_83 15.06.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 (edytowane) My właśnie chcemy glazurowaną Mężowi podoba się creatona,bo jest mała i delikatna, a ja myśle że na prostym dachu większa dachówka bedzie lepiej wyglądć...ale co do tego, to się dogadamy;) Chodzi mi jednak bardziej o jakość ...nie chciałabym mieć dachówki wpajączki:-x Z pajączkami nie ma reguły widziałem Creatona który miał pajączki jak i dachówki innych firm,ale nawek jak powstaną to raczej z ziemi ich nie zauważysz na jakość dachówki też to nie wpływa. Zobacz sobie na składzie Creatona-balance ma podobne wymiary do piemonta tu znajdziesz fotki dachów pokrytych różnymi dachówkami http://forum.muratordom.pl/showthread.php?67295-Poka%C5%BCcie-swoje-dachy!!!!!!!! Edytowane 15 Czerwca 2013 przez neo_83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 16.06.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Nasza glazurowana jest, pajączków nie zauważyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al-ka 16.06.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 shira3 ,to mnie uspokoiłas troszkę .neo83Dzięki za linka, przejrzałam ...mi tam się podoba każda nad którymi sie zastanawiamy :)i dalej mętlik w głowie, chyba zrobimy losowanie:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al-ka 16.06.2013 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 A czym wy sie kierowaliście przy wyborze dachowki ?? Jeszce inne pytanie; może ma ktoś z waszych znajomych też robena glazurowaną i jakie są ich opinie??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo_83 17.06.2013 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Mam znajomego ma na dachu Robena glazurowanego ok 6lat i dachówka wygląda jak nowa,czym się kierowaliśmy !!?? my wyglądem i ceną Edytowane 17 Czerwca 2013 przez neo_83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 17.06.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 My się kierowaliśmy ceną, wyglądem oraz tym, że glazurowana jest gładka i śliska i tak łatwo nie porasta zielonym tym badziewiem - mamy wkoło stare drzewa - dla nas to było ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 17.06.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Mam teraz zagwozdkę z kolorem tynku - do końca tygodnia muszę podjąć decyzję podoba mi się z ceresitu amazon1 i california 1....np....W tym moim zielonym lesie nie chciałabym, żeby walił po oczach.......ale jednocześnie, żeby nie był zbyt ciemny bo juz ciemne są okna i drzwi....Trudny wybór, jakie macie kolory? lub w planie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al-ka 17.06.2013 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Nad kolorem jeszcze nie myśle,bo to dalsze plany. Natomiast bardzo podoba mi się domek langerob25 i na dzień dzisiejszy taki bym wybrała;) Chciałam sprawdzić te kolory co podałaś ,ale coś mi to nie wychodzi:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo_83 18.06.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Shira3 przeglądałem wasz dziennik i mam pytanie - macie zamontowany grzejnik na górze w korytarzu ??? bo zastanawiam się czy jest sens go montować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 19.06.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 (edytowane) Na korytarzu nie mamy. U nas....wreszcie kleimy ocieplenie Wreszcie domek będzie wyglądał jak dom a nie budowa Kolor tynku wybraliśmy z ceresitu colorado1 i chyba tak będzie Kto ciekaw fotki w dzienniku budowy Edytowane 22 Czerwca 2013 przez shira3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts