Arafał 23.06.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Właśnie chcę robić ogrodzenie działki z siatki,płot tylko z przodu i mam problemy z sąsiadem, wydaje mi się,że skoro siatka będzie odgradzała również jego działkę to powinniśmy wydatki związane z ogrodzeniem podzielic na pół.Sąsiad nie buduje domu i twierdzi,że tak się nie robi,że skoro my chcemy siatke ,bo ją potrzebujemy to powinniśmy cały koszt my ponieść.Może mi ktoś napisać jak było w waszym przypadku?Czy składaliście się z sąsiadami ,czy sami za wszystko płaciliscie?Bo ja już nie wiem jak to powinno byc.Pozatym nie wymagam od niego nie wiadomo jakich pieniędzy,bo robię zwykłą niedroga siatkę,rozumiałabym gdyby nie chciał się składać na jakies drogie ogrodzenie,ale chcemy najtańszą z możliwych wersji.Jak było z wami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 23.06.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Ehhh…ogrodzenie ,ogrodzenie …W rodzinnych stronach mojej zony przyjęte jest ze ogrodzenie buduje/stawia ta osoba która pierwsza wychodzi z tym wnioskiem.Sąsiad może się złożyć ,ale nie musi i nikt nikomu nie robi problemów z tego powodu.U mnie o sytuacja wygląda w ten sposób ze w dobrym tonie jest najpierw zapytac się sąsiada czy można postawić ogrodzenie w granicy .Jeżeli się nie zgodzi to wyjścia są dwa : 1 .można go „olać” stawiając w granicy ,ale wtedy gwarantowane są niesnaski i pewno wrogość do końca żywota,2.odsunąć się od granicy o ok.40 cm i stawiać ogrodzenie jakie się chce i z czego się chce samemu pokrywając koszty. Jeżeli natomiast się zgodzi to powinno się z nim uzgodnić jakie to będzie ogrodzenie i podział kosztów.Można np. zaproponowac ze zakupimy materiał a sąsiad zajmie się samym wkopaniem słupków ,montażem siatki itd.,itd…..Tak sobie myślę ze warto od A do Z zgrać/załatwić tę sprawę ,bo dobry sąsiad lepszy jest niż burtelier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arafał 23.06.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 mój to burtelier wiec postawimy sobie sami i tyle.zresztą nawet jakby miał 100zł za ten płot zapłacić to by się też rzucał.mam go gdzies. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al-ka 23.06.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 ...Wiem ze kiedyś w moim mieście było tak że do każdego należało zrobienie prawej strony płotu,np. ja stawiam prawą ,sąsiad też musi postawić prawą i dzięki niemu ja mam zrobioną lewą i u kazdego sytuacja sie powtarza :)pomysł wydaje mi się bardzo fajny ,tylko czy to nadal tak jest ,to nie wiem ...a i każdy robił swoją srtone ogrodzenia czym chciał i kiedy chciał :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 24.06.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 To i tak macie farta Nasza działka ma 0,55ha i z żadnej strony nie mamy sąsiada..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arafał 24.06.2013 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 shira3 to ty masz farta.Ja wolałabym nie mieć sąsiadów niż ich mieć i się z nimi użerac.Z jednym się bez problemu dogadaliśmy i dzielimy koszty na pół ,a drugą strone sami musimy stawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 24.06.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Tiaaaa.....tylko spróbuj się ogrodzić....ile kasy trzeba..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arafał 24.06.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 ale przynajmniej sobie stawiasz,a nie kłócisz się z głupim sąsiadem ,który później będzie miał satysfakcję,że mu sąsiedzi ogrodzenie zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 08.07.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 A my skończyliśmy ocieplanie - jedziemy z tynkami Widzę już światło w tunelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo_83 16.07.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Ale cisza się zrobiła na forum chyba wszyscy wyjechali na wakacje . My w końcu doczekaliśmy się na wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AH1719510543 18.07.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 U nas już z górki ( ... a może dopiero pod górkę?). Ogrzewanie zrobione, posadzki wylane, poddasze ocieplone, płyta +profile, sufity wygładzone już czekają na białą farbę... Ściany również. Płytki w kuchni są -brak im fugi, ale to na końcu bo strasznie się pyli na budowie. Łazienka dolna też w płytkach- brak fug i zawieszonych sanitariatów. Dziś w górnej łazience zaczątek płytek. Niby już tak dużo zrobione ale jeszcze masa roboty i brakujących rzeczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo_83 18.07.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 U nas już z górki ( ... a może dopiero pod górkę?). Ogrzewanie zrobione, posadzki wylane, poddasze ocieplone, płyta +profile, sufity wygładzone już czekają na białą farbę... Ściany również. Płytki w kuchni są -brak im fugi, ale to na końcu bo strasznie się pyli na budowie. Łazienka dolna też w płytkach- brak fug i zawieszonych sanitariatów. Dziś w górnej łazience zaczątek płytek. Niby już tak dużo zrobione ale jeszcze masa roboty i brakujących rzeczy... Wrzuć jakieś fotki to podejrzymy efekty prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 18.07.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 No właśnie U nas skończone tynkowanie ale zabrakło na podbitkę, troszkę musi poczekać a tymczasem kończymy podłogę w salonie - listwy, cyklinowanie, lakier.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AH1719510543 18.07.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AH1719510543 18.07.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 (edytowane) U nas kuchnia (powiększona) jest w miejscu małego pokoju. W salonie został podciąg po kuchni. Hol na dole bez wiatrołapu. Cały dół ogrzewanie podłogowe. U góry grzejniki w 2 mały pokojach i w łazience dodatkowo mały suszarkowy. Sypialnia, garderoba podłogowe. Edytowane 18 Lipca 2013 przez A&H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 24.07.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 A u nas ostatnia z inwestycji : balustrada. Powodzenia wszystkim w dalszym budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arafał 24.07.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 rrobert1975 ja też chce takie schody i balustrade,bardzo ładne,ale mi daleko jeszcze do tego etapu,mógłbyś napisać ile takie schody kosztują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 25.07.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 rrobert1975 ja też chce takie schody i balustrade,bardzo ładne,ale mi daleko jeszcze do tego etapu,mógłbyś napisać ile takie schody kosztują? Dziękuję Posłałem wiadomość na priv . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arafał 25.07.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 dzięki. na pewno tez takie zrobię,albo podobne.Ale te chodniczki to chyba ściągniesz co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 25.07.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 dzięki. na pewno tez takie zrobię,albo podobne.Ale te chodniczki to chyba ściągniesz co? No pewnie ze tak A tak na poważnie to chodniczki były tylko przygotowane dla montazysty balustrady -chodziło o to zeby nie zabrudził zbytnio buciorami schodów..Przy najblizszej okazji zrobię dokładniejsze zdjącia/mam nadzieję ze już wtedy będzie zabudowana przestrzeń pod schodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts