Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

rrober1975 właśnie takiej balustrady potrzebuję do swoich schodów satyna-stal nierdzewna, tylko nie mam pojęcia gdzie je kupić, bo w pobliżu nie znalazłam żadnej firmy która by się tym zajmowała. Gdzie można taką dostać- gdzie zamawiałeś??? Montaż jest wykonywany przez tą firmę czy samemu trzeba (jak z drugiego końca Polski będzie balustrada to się nie opłaca brać z montażem) . Ja botrzebuję balustrady mocowanej do boku schodów- bo są dość wąskie.

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

rrober1975 właśnie takiej balustrady potrzebuję do swoich schodów satyna-stal nierdzewna, tylko nie mam pojęcia gdzie je kupić, bo w pobliżu nie znalazłam żadnej firmy która by się tym zajmowała. Gdzie można taką dostać- gdzie zamawiałeś??? Montaż jest wykonywany przez tą firmę czy samemu trzeba (jak z drugiego końca Polski będzie balustrada to się nie opłaca brać z montażem) . Ja botrzebuję balustrady mocowanej do boku schodów- bo są dość wąskie.

Witam

My poszukiwania zaczęliśmy od wujka GOOGLE.Trochę to trwało.W końcu udało się .Podczas ostatniego pobytu w PL zadzwoniliśmy do gościa ,facet podjechał z laptopem,pokazał zdjęcia .Miał ze sobą również jeden ze słupków balustrady -tak dla pokazania jak to wygląda w realu.Zrobił pomiary ,dograliśmy szczegóły i czekaliśmy na montaż .Wszystko robione było kompleksowo : pomiar,wycena,montaż .

My akurat jesteśmy z Krk i tu zamawialiśmy.

:)

Ja też w google szukałam fiirm z mojego terenu. Najbliższa w Olsztynie 100 km od mojej miejscowości. Mają stronę internetową, można zobaczyć ich realizacje, ale nie wiem czy jeżdżą na tak odległy pomiar i czy finansowo to się opłaci brać tak odległą firmę. :( A czas realizacji jaki jest licząc od pomiaru do montażu?? Teraz mam większe wydatki typu zapłata za kuchnię, szafę i sprzęty agd ,rtv. Barierka potrzebna na ok 20 września więc mam trochę czasu żeby poszperać w necie.

Ja też w google szukałam fiirm z mojego terenu. Najbliższa w Olsztynie 100 km od mojej miejscowości. Mają stronę internetową, można zobaczyć ich realizacje, ale nie wiem czy jeżdżą na tak odległy pomiar i czy finansowo to się opłaci brać tak odległą firmę. :( A czas realizacji jaki jest licząc od pomiaru do montażu?? Teraz mam większe wydatki typu zapłata za kuchnię, szafę i sprzęty agd ,rtv. Barierka potrzebna na ok 20 września więc mam trochę czasu żeby poszperać w necie.

Problemu z dojazdem 100 km do klienta raczej nie powinno być .Przykładowo nam meble kuchenne robiła firma z Lublińca -140 km od Krakowa.Zaczęło się od wstępnego projektu -żona była osobiście,potem oferta itd,itd .Wszystko później załatwiane poprzez maila. Tylko przy montażu byliśmy osobiście.

Podobnie było z balustradą .Akurat nasz montażysta oferuje się ze do 60 km dojeżdża bezpłatnie na pomiar.My czekaliśmy na montaz 4 tygodnie.MOżna było wczesniej ,ale nam się nie spieszyło.

Tak ze śmiało można podzwonić ,wysłać zapytanie -to nic nie kosztuje :)

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
Spokojna??/ Sporo się tu dzieje :) Bardzo ładna, taka bogata.

U nas też elewacja gotowa -prosta. Schody i opaska będą z klinkieru w kolorze dachu i parapetów. Fotki tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?136461-Salsujemy!/page5

Ładna :)

A czy możesz wrzucić jakieś zdjęcia wykończenia balkonu i samej balustrady ?

Shira3, ładnie prezentuje się Twoja Salsa na tle tych drzew.

Czy ktoś z Salsowiczów zakładał u siebie instalację do odkurzacza centralnego?

Ja mam założoną instalacje centralnego odkurzacza . W salonie mam jedno gniazdo w holu drugie trzecie w garażu i czwarte na pietrze na srodku sciany od łazienki. Jednostka bedzie w garazu kolo kotłowni.

Witam,

Również budujemy salsę.

Pytanie do rrobert1975

Proszę o informację odnośnie przypór. Widać, że zostały wykonane z elewacją. Z czego zostały wykonane, jaki to koszt?

Witam

Przypory zrobione są ze styropianu.Były zamawiane konkretnie pod wymiar u producenta .Koszt z tego co pamiętam to ok 100 pln jedna .