Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My mamy w większości pomieszczeń tynki gipsowe a w kuchni, łazienkach i garażu cementowo-wapienne.

A co do ogrzewania -podłogówka wszędzie tam, gdzie na podłogach kafle czyli hol, wiatrołap, łazienki i kuchnia. w pozostałych grzejniki. Kosztów już nie pamiętam ale na pewno są do sprawdzenia w moim dzienniku budowy (w podpisie)

Witam ponownie! Dawno tu nie zaglądałam. Ja też buduję salsę i w tym roku na lipiec chcę się wprowadzić:-) Kto już kupował do kuchni AGD to niech doradzi jakiego producenta mikrofala, ie zadowoleni z zakupu a może doradzicie coś innego.. Jak będę miała już coś umeblowane to wkleję zdjęcia:)

Maz mowi ze hydraulika ok 40 wyniosła. To przez to ze mamy dużo takich liczników na piecu i 3 pompy. Zrobie zdjęcie to pokażę. Pierdoly do tego sa drogie. Tynki były tradycyjne cementowo wapienne robione maszynowo. MY Sprzęt bralismy cały Amica czyli dawny niezawodny Polar :-) Wszystko kupowane w sklepie internetowym bo każdar rzecz była tańsza do 300 zł niż np. w media expert. TAKA CHISTORIA Facet przy zakupach za ok 11000 tyś płatne gotówką nie spuscil nawet Złotówki i za transport kazal 100 zapłacić. Powiedział ze to sa dobre ceny i nie może mimo ze nic z tych rzeczy nie było w promocji. A że nie miał na stanie lodówki tv i piekarnika a chciałam za jednym transportem by 2x za dowóz nie płacić to musieliśmy czekać. Ktoś nam powiedział że przez sklep internetowy (jakikolwiek szukaliśmy przez ceneo) taniej sprawdziliśmy po symbolach produkty i było dużo taniej. Odmówiłam w ME zamówienie to facet 3 dni dzwonił i prosił żeby przyjechać Porozmawiać o rabacie. A sklep internetowy w ok 1,5 tyg dostarczył wszystko za free z pocalowaniem w rękę. Także polecam. Dobry z tego jest fakt że wszystko obejrzałam w sklepie i facet opowiedział o każdym sprzęcie wadach zaletach porownywal różne modele itd. Premia przeszła koło nosa za jego pazernosc.my z każdym groszem się liczymy ... Edytowane przez A&H

Ok dzięki za odpowiedzi.. Też chyba będę zamawiać przez sklepy internetowe bo np. lodówka electrolux w sklepach kosztuje 1499 a przez internet 1299. Albo lodówka indesit BIAAA 13P X w sklepie 1349 a na internecie 1099 i wysyłka gratis. A mikrofale pod zabudowę jaką polecacie. Mile widziane linki.

MY Sprzęt bralismy cały Amica czyli dawny niezawodny Polar :-)

Tak tylko informacyjnie napiszę, że Amica to nie jest dawny Polar :)

My sprzęt braliśmy ze studia mebli kuchennych, bo mieli promocję na Samsunga i Electroluxa, z gwarancją 5 letnią.

Pewnie drożej niż w necie, ale wtedy nie płaciliśmy dodatkowo za montaż plus ta dłuższa gwarancja.

My gwarancję też mamy, a montaż należał do osoby która robiła meble pod wymiar i nie płaciłam dodatkowo za tą usługę. Tak jak zamontowanie w blacie zlewu w kuchni też należało do majstra od mebli. W sklepach internetowych jest taniej- nie ma co. Ja zaoszczędziłam sporo i miałam na kolejną rzecz.

Zerknij na stronę z której kupujesz sprzęt co piszą o gwarancjach. Ja się tym nie interesowałam - nawet nie oglądałam kart gwarancyjnych-nawet nie wiem gdzie je mam, bo odpukać nigdy mi się nic nie popsuło poza telefonem kom. W rodzinie i u znajomych nie słyszałam żeby się im coś popsuło w tak krótkim czasie. Zresztą rodzice i teściowie mają sprzęt ok 7- 9 lat i nie był w naprawie. Kupując nie zwracałam na to uwagi- sprzęt mamy 1,5 roku wszystko działa bez zarzutu. Wychodzę z założenia jeśli używasz zgodnie z przeznaczeniem nie ma prawa się popsuć. Chyba, że np. często przeładowujesz pralkę i bardzo dużo pierzesz to może wysiąść szybciej. Edytowane przez A&H

OK np. zamówie w sklepie internetowym np lodówkę i będę miała gwarancję na 5 lat a zepsuje mi się po 2 latach, to co wtedy jak z serwisem??

Jeśli jest to gwarancja producenta, to serwis wygląda tak samo jak w czasie tych pierwszych dwóch lat.

Jeśli jest to dodatkowa gwarancja sklepu, to niestety nie wiem jak to wygląda.

Prawda jest taka, że sprzęt wytrzymuje krócej niż kiedyś, więc dobrze mieć dłuższą gwarancję, dlatego np. ja patrzyłem na to, żeby mieć 5-letnią gwarancję producenta.

Ja mam marki Kernau, bo polecili taki w studio mebli kuchennych, a wizualnie się nam podobał.

Nie chciało nam się i nie było czasu na szukanie jakiś innych modeli.

Co do zadowolenia się nie wypowiem, bo włącza go tylko żona, ja nie gotuję :D

Ale chyba jest ok, jakby nie pochłaniał zapachów, to by go nie włączała.

Ja mam Amica. Gotuję lecz nie używam. Dla mnie to pic na wodę. Miałam nie kupować bo wiedziałam, że nie będę włączać ale facet od mebli powiedział, że lepiej kuchnia będzie wyglądała ...bla bla. No i nie używam (a przepraszam czasem do dorsza jak smażę ale i tak śmierdzi wszędzie mimo zamkniętych drzwi i otwartego okna).