tyssia87 01.03.2015 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Franz - toż to inny projekt stworzyłeś hehe Faktycznie dużo zmian, musiałam przysiąść i 2 razy się zastanowić co czytam żeby zrozumieć co zmieniłeś w Salsie Kuchnia pewnie będzie fajnie wyglądać bez takiego sufitu zazdraszam nooo i większy salon to juz nie mówie hehe. Ja ciagle szukam odpowiedniego finansowo rozwiazania dla nas zobaczymy jaki misz masz z tego wyjdzie Agnes- prawdziwa kobieta, buduje potem buży ... ja nasz duży pokój juz 4razy przemalowywałam bo nie umiałam się na odpowiedni kolor zdecydować... o oddawaniu mebli już nie wspomne .. dobrze ze ikea je tak bez problemowo przymuje spowrotem Co do kupowania materiałów budowlanych, jak najbardziej powinnas być z siebie dumna faceci własnie tak myslą, że baba to nic nie wie i ze ją naciagną na coś droższego, kobieta ma się wszedzie pod górke Ja jak jeździłam kupywac akcesoria do malowania mebli, pędzle farby impregnaty,woski,lakiery etc to też mi głupoty pociskali i wpychali coś czego w ogóle nie szukałam i tez byłam lepiej od nich zorientowana w temacie Bawie się troche w projekcie do projektowania wnętrz i próbuje Salse zrobić, na razie jakieś koślawe to mam i sciany raz grubsze raz chudsze masakra jakaś ale jak wyjdzie to wam wkleje zdj A może mi ktoś podac jaki rozmiar ma salon wg projektu?tzn ile na ile?4mx7m? i kuchnia? bo ja to na oko robie tak jak mi się wydaje że ma byc i dlatwgo też jakoś krzywo to wychodzi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyssia87 01.03.2015 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Aaa mam jeszcze jedno pytanie. Czy gdyby zburzyć ściankę z wiatrołapu i schody dac na prosto a nie zakręcać to czy uważacie ze byłoby tam dość dużo miejsca żeby jakąś szafeczke dać w wiatrołapie?Albo nawet zostawic je jak są tylko bez ściany do wiatrołapu to wizualnie fanie by to wygladało? mi to ciezko ocenic bo nie moge wejsc do takiego domu dlatego pytam Was Drzwi do wiatrołapu nie chce wiec sciany też nie potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 01.03.2015 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Po użytkowaniu myślę, że pozostawienie wiatrołapu było jednym z lepszych pomysłów. Niesamowicie chroni przed wiatrem z zewnątrz. My wydłużyliśmy budynek o 60 cm. - jedno przęsło terriwy, z czego o 40cm poszerzyliśmy wiatrołap. Dopiero taki (165 x 270 cm)spełnia się w stopniu minimum. Natomiast hol jest absolutnie wygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 01.03.2015 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Gdybyśmy mieli możność zrobienia czegoś od nowa to: 1.Wybrali byśmy opcję bez garażu, za to z pełnym podpiwniczeniem a w niej 2 stanowiskowy garaż Koszty takie same. Odwrócili byśmy usytuowanie ganku i salonu , z wejściem, gdzie w oryginale znajdują się drzwi z wiatrołapu do garażu. 3 Dołożyli byśmy- minimum 0.5m szerokości salonu. 4. wejście do małego pokoju by się usytuowało w wiatrołapie. W holu zamknąć. Tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 01.03.2015 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Usytuowanie ganku i wiatrołapu. Nie salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesM 01.03.2015 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Właśnie pobawiłam się trochę w tym programie do projektowania wnętrz, ale trudne to jest Nie ogarniam tam wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesM 01.03.2015 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Tyssia87 co do wiatrołapu to jestem jego zwolenniczką . Ja planuje wstawić tam szafę , łącznie z szafką na buty. Jest to takie oddzielenie od części mieszkalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 01.03.2015 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Hej Shira- nie widzialam u Ciebie na zdj tego lustra, nie ma tego zdj u Ciebie czy ja źle patrze? hehe . Ależ jest Po lewej stronie patrząc od salonu - przekopiuję tu, na zdjęciach jeszcze tymczasowo stojąca szafa... http://images63.fotosik.pl/242/7b21eb93e1a88761med.jpg http://images64.fotosik.pl/242/e16828288817d4e0med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyssia87 01.03.2015 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Shira- przejrzałam jeszcze raz Twoje zdj i faktycznie było to tam w ogóle zobaczyłam zdj ktorych przedtem nie widziałam a połowy dalej nie widze bo pisze że np. a to nasz salon czy kominek i pewnie tam powinno byc zdj a ja nic nie widze i tak 2strony grr wizualzacje jakas tez masz tak? też tego nie widze u wielu użytkownikow tak mam ze mi sie nie pokazuje dużo rzeczy, nie wiem dlaczego. Wiatrołap wygląda w porządku tylko ze wy go powiekszyliscie własnie hmmm , bede mysleć A miejscówke macie genialną!! o takiej całe życi marzyłam, mieć dom wśród drzew niestety nie udalo nam sie takiej działki kupic przez szkody górnicze każda fajna działka miała duze szkody, życie Czy ktos podałby mi te rozmiary wg projektu salonu i kuchni? proszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal222 02.03.2015 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 @franz100 - u mnie instalacja co cwu (rury, w tym do pętli podłogówki na połowie domu, rozdzielacz podłogówki, styropian do podłogówki, kocioł, zestaw pomp, zmiękczacz do wody, robocizna, bez grzejników, termostaty i siłowniki do podłogówki) wyszło ok. 35 tys.Kurcze, dopiero teraz pierwszy raz to zsumowałem i jako dużo to chyba wyszło, a z grzejnikami pewnie trzeba doliczyć z 3 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 02.03.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 salon 415 x 666cm, kuchnia 190 x 366cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyssia87 03.03.2015 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 (edytowane) Dzięki Shira zmierzylam teraz moją kuchnie i jest szeroka na 225cm i moglaby by być taka lub troche większa...ale ta 190cm to jakiś kurdupel o nie nie .... Edytowane 3 Marca 2015 przez tyssia87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AH1719510543 03.03.2015 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 (edytowane) Ja nie mam ścianki między wiatrołapem a holem i wygląda to tak. Szafa: lustro-front-lustro 2,40 długa wysoka do samego sufitu. Edytowane 3 Marca 2015 przez A&H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyssia87 03.03.2015 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 A&H dzięki za zdjecia Rozumiem, że wiatrołap jakby został tylko ścianki nie ma tak?i wymiary sa tak jak w projekcie hollu? czy jakiś metraż został odjęty z wiatrołapu i drzwi do domu co są na zdjęciu to są te jakby drugie z wiatrołapu do domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AH1719510543 03.03.2015 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 (edytowane) Wymiary zostały jak w projekcie. Nic nie jest powiększone ani zmniejszone. Brak ścianki działowej między wiatrołapem a holem. Wyprostowane schody. Na 1 zdj. po prawej szafa, po lewej drzwi do garażu, na wprost drzwi zewnętrzne - na dwór. Lubię przestrzeń dla tego mamy takie zmiany. Kuchnie mam w miejscu małego pokoju (powiększonego do 12m) na dole i dzięki temu uzyskałam duży salon. Ścianka była by zaraz tuż przy pierwszym schodku- szerokość metr z kawałkiem, można sobie wyobrazić jak mały ... Edytowane 3 Marca 2015 przez A&H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal222 04.03.2015 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Wiatrołap w Salsie jest rzeczywiście bardzo mały i wśród gotowych mebli ciężko znaleźć coś, żeby pasowało. Aczkolwiek nie wyobrażam sobie nie mieć, chociażby takiego małego odgrodzenia części mieszkalnej od zewnętrznej. Przy otwieraniu drzwi zewnętrznych zimą wlatuje sporo zimnego powietrza, jak jest deszczowo i błoto na zewnątrz to zawsze wniesie się coś na butach. Poza tym można położyć buty, powiesić kurtkę i nie trzeba tego oglądać ze środka. Sąsiedzi też nie zaglądają do środka przy otwartych drzwiach Ale tutaj oczywiście każdy musi podjąć decyzję do jest dla niego lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 04.03.2015 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Dokładnie. U nas wejście jest od zachodu a w naszych stronach stąd właśnie najczęściej i najmocniej wieje. Wyraźnie odczuwa się w takie dni niższą temperaturę w wiatrołapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyssia87 05.03.2015 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 to ile ten wiatrołap ma że jest taki mały? Shira pisała że 165cmx270cm ale ze o 40cm psozerzyli czyli 165cmx230cm to nie taki mały chyba? Ja raczej i tak z niego zrezygnuje albo powiększe ten co jest żeby sie normalnie tam pomieścić w nim. mi się podoba coś takiego tak bym chciala żeby bylo mniej wiecej zdj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AH1719510543 05.03.2015 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Chyba wymiar 270cm zostaje ten drugi się zmienia na ok 140 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 06.03.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Dokładnie. 270 zostaje. U nas, po poszerzeniu mieści się szafa na pierwsze okrycie 135x 55 i szafka z siedziskiem na buty 165 x 40. Pozostaje jeszczcze miejsca na swobodne obracanie się. Nawet 2, 3 osobom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts