Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...
Ja jestem ze śląska ;) (ale na forum bardzo rzadko zaglądam) , aktualnie mam stan surowy zamknięty.

Racibórz?? Będzie można kiedyś wpaść zobaczyć Salsę? :rolleyes: tak na 5 minutek :D My własnie załatwiamy firme, w sb mamy sie zjedną spotkać i chyba na nich się zdecydujemy...

sprawdziłam, mam do Ciebie 30 min ;P tzn do kornowaca 30min ,tylko sie mnie nie bój, pełnej inwigilacji nie prowadze ;p

Edytowane przez tyssia87

Racibórz?? Będzie można kiedyś wpaść zobaczyć Salsę? :rolleyes: tak na 5 minutek :D My własnie załatwiamy firme, w sb mamy sie zjedną spotkać i chyba na nich się zdecydujemy...

sprawdziłam, mam do Ciebie 30 min ;P tzn do kornowaca 30min ,tylko sie mnie nie bój, pełnej inwigilacji nie prowadze ;p

Niema problemu, na PW wysłałem Ci mój adres mailowy, tam szukaj ze mną kontaktu, bo jak już pisałem na forum niestety rzadko zaglądam ;-).

• 3 weeks później...
Hejka! Rzadko się odzywam ale remontuje teraz wnętrze i nie mam na nic czasu tym bardziej przy 2letnim Kubusiu"-) Pytanie do tych co już mieszkają jaki kupowaliście materac do sypialni bo straszny mam dylemat:-) A czy ktoś kupił może łóżko tapicerowane??? Bardzo proszę o propozycje.. Jak za 2 miesiące się wprowadzę obiecuje fotki:)

Witam.

Jestem na etapie ocieplenia podłogi przed wylewkami i rozłożeniem podłogówki. Mam problem z wybraniem styropianu podłoga. Jest tyle firm , że nie wiadomo jaką wybrać. Na każdą można znaleźć i te pozytywne i negatywne opinie. Proszę o poradę. Jaki styropian Wy wybraliście?

Witam.

Jestem na etapie ocieplenia podłogi przed wylewkami i rozłożeniem podłogówki. Mam problem z wybraniem styropianu podłoga. Jest tyle firm , że nie wiadomo jaką wybrać. Na każdą można znaleźć i te pozytywne i negatywne opinie. Proszę o poradę. Jaki styropian Wy wybraliście?

Austrotherm , knauf , swisspor ,organika nie są najtańsze ale warte swej ceny jak chcesz coś taniego to kup paczke taniego i któryś z polecanych styropianów i porównaj jakość i wage paczki ona mówi wiele ja osobiście kładłem austrotherm bo kupiłem w dobrej cenie (na podłoge i grafit na ocieplenie ) styropian super polecam

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam wszystkich Salsowiczów :)

Podjęliśmy z Mężem decyzję o wyborze tego projektu ze względu na jego funkcjonalność i niewielkie rozmiary. Na chwilę obecną zgromadziliśmy dokumentację do wniosku o wydanie warunków zabudowy (działka nie jest objęta MPZP, II klasa gruntów). Będziemy starać się o pozwolenie w trybie zabudowy zagrodowej. Na tym etapie jest mi niezbędna wysokość górnej elewacji frontowej budynku do okapu z obydwu stron jak na załączonym obrazku:

wymiary.jpg

Z góry dziękuję za pomoc :)

• 1 month później...

Minął już ponad miesiąc od pytania @kata88, ale dla pewności odpiszę.

Zgodnie z informacją z projektu:

- kalenica - 7,11 m

- okap, część mieszkalna - 3,18 m

- okap, garaż - 1,78 m

Z planu wynika, że te wysokości są podane względem poziomu podłogi na parterze.

Poziom ziemi to 0,48 m niżej niż poziom podłogi.

Minął już ponad miesiąc od pytania @kata88, ale dla pewności odpiszę.

Zgodnie z informacją z projektu:

- kalenica - 7,11 m

- okap, część mieszkalna - 3,18 m

- okap, garaż - 1,78 m

Z planu wynika, że te wysokości są podane względem poziomu podłogi na parterze.

Poziom ziemi to 0,48 m niżej niż poziom podłogi.

Dzięki za odzew @michal222 :) Potrzebne wymiary udało mi się pozyskać od biura projektowego. W dniu wczorajszym otrzymaliśmy upragnione warunki zabudowy, dziś zakupujemy projekt, w przyszłym tygodniu chcielibyśmy złożyć w starostwie zgłoszenie budowy.

Moim marzeniem jest, aby październik był ciepły i słoneczny, żeby przed zimą na działce były już fundamenty.

Mam prośbę do osób z okolic Rzeszowa - czy znacie jakąś rzetelną i uczciwą firmę budowlaną, która świadczy usługi kompleksowe? :)

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...