tyssia87 16.03.2015 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 A jest tu ktoś kto buduje/wybudował Salse na Śląsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian1706 24.03.2015 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Witam. Czy ktoś z budujących salse zmieniał konstrukcje dachu z płatwiowej na krokwiowo-jętkową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87dawid 10.04.2015 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 A jest tu ktoś kto buduje/wybudował Salse na Śląsku? Ja jestem ze śląska (ale na forum bardzo rzadko zaglądam) , aktualnie mam stan surowy zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyssia87 13.04.2015 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja jestem ze śląska (ale na forum bardzo rzadko zaglądam) , aktualnie mam stan surowy zamknięty. Racibórz?? Będzie można kiedyś wpaść zobaczyć Salsę? tak na 5 minutek My własnie załatwiamy firme, w sb mamy sie zjedną spotkać i chyba na nich się zdecydujemy... sprawdziłam, mam do Ciebie 30 min ;P tzn do kornowaca 30min ,tylko sie mnie nie bój, pełnej inwigilacji nie prowadze ;p Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez tyssia87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87dawid 21.04.2015 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Racibórz?? Będzie można kiedyś wpaść zobaczyć Salsę? tak na 5 minutek My własnie załatwiamy firme, w sb mamy sie zjedną spotkać i chyba na nich się zdecydujemy... sprawdziłam, mam do Ciebie 30 min ;P tzn do kornowaca 30min ,tylko sie mnie nie bój, pełnej inwigilacji nie prowadze ;p Niema problemu, na PW wysłałem Ci mój adres mailowy, tam szukaj ze mną kontaktu, bo jak już pisałem na forum niestety rzadko zaglądam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
króliczek1719512286 07.05.2015 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Hejka! Rzadko się odzywam ale remontuje teraz wnętrze i nie mam na nic czasu tym bardziej przy 2letnim Kubusiu"-) Pytanie do tych co już mieszkają jaki kupowaliście materac do sypialni bo straszny mam dylemat:-) A czy ktoś kupił może łóżko tapicerowane??? Bardzo proszę o propozycje.. Jak za 2 miesiące się wprowadzę obiecuje fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesM 10.05.2015 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Witam.Jestem na etapie ocieplenia podłogi przed wylewkami i rozłożeniem podłogówki. Mam problem z wybraniem styropianu podłoga. Jest tyle firm , że nie wiadomo jaką wybrać. Na każdą można znaleźć i te pozytywne i negatywne opinie. Proszę o poradę. Jaki styropian Wy wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo_83 11.05.2015 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Witam. Jestem na etapie ocieplenia podłogi przed wylewkami i rozłożeniem podłogówki. Mam problem z wybraniem styropianu podłoga. Jest tyle firm , że nie wiadomo jaką wybrać. Na każdą można znaleźć i te pozytywne i negatywne opinie. Proszę o poradę. Jaki styropian Wy wybraliście? Austrotherm , knauf , swisspor ,organika nie są najtańsze ale warte swej ceny jak chcesz coś taniego to kup paczke taniego i któryś z polecanych styropianów i porównaj jakość i wage paczki ona mówi wiele ja osobiście kładłem austrotherm bo kupiłem w dobrej cenie (na podłoge i grafit na ocieplenie ) styropian super polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesM 12.05.2015 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Dzięki za odpowiedź, też słyszałam , że Austrotherm i Knauf to dobra firma. Na wszystkim nie da się zaoszczędzić ale na pewno na niektórych rzeczach nie warto, bo to wszystko się " robi na lata" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesM 02.06.2015 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Nareszcie nasze prace ruszyły dalej:) Jest już hydraulika, są wylewki , oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesM 28.06.2015 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 WitamMam pytanie, kiedy najlepiej zamontować balustradę balkonową? Czy przed czy po ociepleniu budynku? Spotkałam się już z różnymi opiniami i nie wiem co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kata88 22.07.2015 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Witam wszystkich Salsowiczów Podjęliśmy z Mężem decyzję o wyborze tego projektu ze względu na jego funkcjonalność i niewielkie rozmiary. Na chwilę obecną zgromadziliśmy dokumentację do wniosku o wydanie warunków zabudowy (działka nie jest objęta MPZP, II klasa gruntów). Będziemy starać się o pozwolenie w trybie zabudowy zagrodowej. Na tym etapie jest mi niezbędna wysokość górnej elewacji frontowej budynku do okapu z obydwu stron jak na załączonym obrazku: Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal222 30.08.2015 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Minął już ponad miesiąc od pytania @kata88, ale dla pewności odpiszę.Zgodnie z informacją z projektu:- kalenica - 7,11 m- okap, część mieszkalna - 3,18 m- okap, garaż - 1,78 mZ planu wynika, że te wysokości są podane względem poziomu podłogi na parterze.Poziom ziemi to 0,48 m niżej niż poziom podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kata88 03.09.2015 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Minął już ponad miesiąc od pytania @kata88, ale dla pewności odpiszę. Zgodnie z informacją z projektu: - kalenica - 7,11 m - okap, część mieszkalna - 3,18 m - okap, garaż - 1,78 m Z planu wynika, że te wysokości są podane względem poziomu podłogi na parterze. Poziom ziemi to 0,48 m niżej niż poziom podłogi. Dzięki za odzew @michal222 Potrzebne wymiary udało mi się pozyskać od biura projektowego. W dniu wczorajszym otrzymaliśmy upragnione warunki zabudowy, dziś zakupujemy projekt, w przyszłym tygodniu chcielibyśmy złożyć w starostwie zgłoszenie budowy. Moim marzeniem jest, aby październik był ciepły i słoneczny, żeby przed zimą na działce były już fundamenty. Mam prośbę do osób z okolic Rzeszowa - czy znacie jakąś rzetelną i uczciwą firmę budowlaną, która świadczy usługi kompleksowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kata88 13.09.2015 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Przepraszam, że pisze post pod postem, ale potrzebuję rady. Czy wprowadzenie do projektu dodatkowego komina obliguje do wprowadzenia zmian w projekcie przez architekta przed złożeniem zgłoszeniem budowy domu w starostwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesM 15.09.2015 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Ja mam dodatkowy komin w pomieszczeniu gospodarczym, nam architekt nie wprowadzał takiej zmiany, zgłosiłam to tylko kierownikowi budowy, że dostawiam dodatkowy komin a on wpisał to w dziennik budowy i podpisała się pod tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesM 03.11.2015 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Nasz nowy nabytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal222 03.11.2015 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Bardzo ładnie. U mnie montaż balustrady balkonowej jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesM 06.12.2015 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesM 05.02.2016 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Łazienka dolna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts