BG 17.05.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Ja też tak robię. Pomalowaliśmy górę, ale podłogi i duża łazienka muszą poczekać i powiem szczerze, ze nie rozpaczam z tego powodu. Może też dlatego, że jestem zmęczona budową, bo własnie mija 9 miesięcy od czasu rozpoczęcia budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 18.05.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 my mamy zamiar zmieścić sie w kwocie 170 tys,będziemy budowac i wykańczać sami,gdyż mamy takie możliwości(mój tato jest budowlańcem).Bedziemy wykanczac parter,nie bedziemy robic elewacji zewnętrznych,meble też mamy..tak więc myśle ze damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005pl 18.05.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 witam w kosztorysie to stan surowy zamknięty ,ale przysłali go z2007 r. nie wiem dlaczego a w tym roku wszystko poszło troszkę w górę pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 19.05.2008 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Materiały budowlane są tańsze w chwili obecnej, anizeli w I kwartale 2007 r. Porównywałam ceny materiałów sprzedając to co zostało mi z budowy. Ceny robocizny moze nieznacznie poszły w górę , wszystko zależy od regionu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005pl 19.05.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 witam i co z moją prośbą co do fotek na forum . jeszcze ze dwa tygodnie i zaczynamy a przyda się trochę ruchu ,bo w bloku to tylko brzuszek rośnie z nudów . Wyślijcie prosze pare zdjec czekam z niecierpliwością .pozdrowienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005pl 21.05.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 szkoda ze nikt mnie tu nie lubi prosze o zdjecia i nic .ale to nic jestem uparta i i poczekam cierpliwie , na pewno wszyscy sąbardzo zajęci ale moze w wolny dzień znajdzie sie chwilkę na wyslanie paru fotek. Buziaki dla klanu SALSOWICZOW. mój mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho1719503347 23.05.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 szkoda ze nikt mnie tu nie lubi prosze o zdjecia i nic .ale to nic jestem uparta i i poczekam cierpliwie , na pewno wszyscy sąbardzo zajęci ale moze w wolny dzień znajdzie sie chwilkę na wyslanie paru fotek. Buziaki dla klanu SALSOWICZOW. mój mail [email protected] Lubją, lubją, tylko pewnie są pochłonięci budową, ja też się proszę o nowe zdięcia i nic ale cierpliwie czekam SERDECZNIE POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 23.05.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Wiesz ,tylko @BG ma wybudowany dom już i tylko ona posiada jakieś zdjęcia.W wolnyh hwilach nam przesyłała i w miarę postepu prac.Ja niestety nie mam prawa przesyłać dalej tyh fotek,bo nie są one moje.Jak tylko @BG się odrobi to na pewno podeśle Ci jakieś fotki.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 23.05.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Chciałłam się usprawiedliwić, że wysłałam fotki do ANNJAK3005pl jakiś czas temu, tylko jest bardzo niecierpliwa, ale nic nie szkodzi budowa ją cierpliwości nauczy . Prace pędzą na budowie. Chłopcy kończą układać schody. Schodów zewnętrznych nadal nie mam. Przez te ciągłe deszcze woda podchodzi mi pod dom i muszę robić odwodnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 23.05.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Chciałłam się usprawiedliwić, że wysłałam fotki do ANNJAK3005pl jakiś czas temu, tylko jest bardzo niecierpliwa, ale nic nie szkodzi budowa ją cierpliwości nauczy . Prace pędzą na budowie. Chłopcy kończą układać schody. Schodów zewnętrznych nadal nie mam. Przez te ciągłe deszcze woda podchodzi mi pod dom i muszę robić odwodnienia. Ciągle jakieś problemy wychodzą.Ja mam problem z drogą dojazdową.Nie wiem czy tam wjedzie np jakaś grucha,np.z betonem.Muszą wszyscy zainteresowani pospisać petycję do gminy,może coś zrobią w tej sprawie.Ja chociażbym chciał na właśny koszt zmodernizować drogę to nie mogę ,bo to własność gminy.Pozdowienia dla Salsomaniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 24.05.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Hmm, dostaliście fotki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziairobert 24.05.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 BG dostalismy. Fajnie popatrzeć na spełnione marzenia. Ty też na pewno zadowolona że już bliżej końca niż dalej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata36 24.05.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Dostaliśmy, dostaliśmy i bardzo dziękujemy !!!! Widzę, że bardzo lubisz kwiaty i motywy kwiatowe.....W sumie to fajny pomysł na ozdobienie ścian.Czy cała podłogę na dole masz w kaflach? U mnie będzie ogrzewanie podłogowe, więc wszędzie będą kafle, na poddaszu też. U nas na budowie dzisiaj ekipa ociepla fundament, zaraz tam jedziemy z mężem. Pozdrowienia dla wszystkich Salsowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 24.05.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Kafelki mam w wiarołapie, w holu, w gabinecie, w kuchni i w łazience. W salonie miał być parkiet, ale finanse ograniczyły plany, przynajmniej na jakiś czas do paneli Gość od schodów zewnętrznych i chodników zrobił mnie w ...... Jak mi dzisiaj w końcu po paru miesiącach zwodzenia powiedział, że mu żona nie pozwala dzisiaj przyjść to uznałam, ze idi.... już ze mnie nie będzie robił. Pora szukać kogoś innego. Miały być schody i chodniczki z kostki granitowej, będą w takim układzie ze zwykłej. Łatwiej znajdę wachowca Małgorzata36 dopilnuj dobrej izolacji, nie zapomnij o folii kubełkowej i drenażu - nie zaszkodzi. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005pl 24.05.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 przepraszam ze jestem taka maruda bede cierpliwie czekala na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 24.05.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Witam dawno Mnie nie było a na Forum życie płynie listy piszecie a Ja Mam zaległości.U Mnie też problemy ze słupami elektrycznymi po zrobieniu mapki do celów projektowych okazało się że wchodzą prawie w połowę działki i trzeba z domem uciekać do tyłu a z tyłu to też za wiele miejsca nie ma.Mam dwie możliwości do wyboru albo słupy przesunąć na własną kieszeń albo dokupić sobie parę metrów z tyłu bo taka możliwość jest i mieć za tarasem trochę ogrodu i nie przejmować się słupami W czerwcu chcemy zacząć czekam niecierpliwie na Pozwolenie na Budowę jak na szpilkach bo wykonawca Mnie napiera bo ma terminy a czasu coraz mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sienna 25.05.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 BG, podobno jakieś fajne zdjęcia rozsyłasz... to i ja poproszę. Jestem pierwszą Salsowiczką to mi się należy, nie? Weny na łazienkę nadal nie mam to może mi coś podpowiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sienna 25.05.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Juz jak zaczęłam to napiszę coś jeszcze. Powiedzcie mi czy zdecydowaliście się na budowę i całość zostanie pokryta kredytem czy może nie. Posiadamy własną dziełkę (rolną na razie) i nic poza tym. . Dlatego tak trudno podjąć nam decyzję. Myślałam sobie że jak mam kupić mieszkanie w bloku za 150 tys i płacić czynsz 400 miesięcznie to chyba lepiej płacić większą ratę kredytu. I to jest to co przemawia "za". Mąż budowlaniec dużo zrobi sam, koledzy z pracy chętnie pomogą na urlopie (za niewielką opłatą.) Jak myślicie zmieścimy się w 200 tys?? Budowałam Salsę w ubiegłym roku. W lutym kupiłam działkę, w listopadzie się wprowadziłam do stanu deweloperskiego (taki był mus i koniec). Dopiero teraz porządnie wykańczam. U mnie 200 tysięcy wystarczyło (w tym 20 tys- działka). Budowała mi świetna ekipa górali i w ogóle do momentu wprowadzenia się to niewiele sami robiliśmy, wszystko fachowcy. Około 140 tysięcy kosztował nas stan deweloperski w ubiegłym roku więc uważam że powinniście dobrze pokalkulować , bo na moje skromne oko to powinno się udać Dodam jeszcze ze działkę dostaliśmy w prezencie od rodziców a reszta to 100% kredytu Życzę powodzenia w każdym razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 25.05.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Cześć Sienna wyszłaś w końcu z ukrycia czas coś popisać na forum bo Masz zaległości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziairobert 25.05.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Sienna troche mało zapłaciliście za stan deweloperski. Tym bardziej że jedna ekipa to robiła. Mój mąż martwi się że kasy nie starczy jak sam większość będzie robił. Ale przekonuje go że jak się nie zdecydujemy to nigdy nie bedziemy miec nic swojego. A kupić ruinę i remontować ją to nie dość że podwójna praca to jeszcze kasę trzeba bedzie non stop wkładać bo zawsze cos wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts