MaciekMonika1719501558 06.09.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Witamy, właśnie kilka dni temu kupiliśmy ten projekt, mimo że jeszcze nikt go chyba nie wybudował i nie mieliśmy okazji o nim poczytać. Dużo pomogły nam uwagi sienny, ale ostatnio nic więcej nie słychać. Czy moglibyśmy także dostać zdjęcia na e-meila? [email protected] z góry dziękujemy. Zachęcam jednak do korzystania z forum, może przeniesiemy się do działu projekty? pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekMonika1719501558 06.09.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Witamy, chcielibyśmy nawiązać kontakt z osobami budującymi lub chcących budować taki dom(może zachęcić do wyboru). Razem byłoby raźniej. My wyboru projektu dokonaliśmy mimo tego,że prawie nic o nim nie czytaliśmy. W miarę dalszych prac nad projektem a potem budowy na pewno posłużymy radą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 07.09.2007 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Fajnie,że ktoś jeszcze buduje salsę, będzie raźniej. Jeżeli będziecie robić adaptację projektu mam nadzieję, że podzielicie się naniesionymi zmianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 07.09.2007 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Napiszcie, czy budujecie z garażem i czy podpiwniczacie i jakie są plany zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sienna 07.09.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Słuchajcie kochani, powysyłałam Wam zdjęcia, są ciut nieaktualne bo dom ma już okna i tynki nawet się kończą, ale teraz czas mam mocno ograniczony bo Jędrek mi zachorował... Jeśli macie jakieś pytania to na wszystkie chętnie odpowiem, może podpowiem.. co do przenosin to nie mam nic przeciwko tylko dajcie znać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 07.09.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Dzięki Sienna za zdjęcia, czekam na kolejne. Myśle,że warto zostać tutaj. Może dołączą inni i łatwiej będzie się wymieniać spostrzeżeniami, ale to tylko moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sienna 07.09.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 dla mnie miejsce jest obojętne, może być i tu. Zdjęcia aktualne to mam tylko jest kolejny problem, otóż dysk mi się spsuł, napęd znaczy Jędrek po kilkanaście godzin na dobę oglądał teletubisie to nic dziwnego - teraz ogląda na DVD a ja zdjęć z aparatu przegrać nie mogę, jak tylko zmoleszczę męża żeby coś z tym zrobił to prześlę kolejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekMonika1719501558 07.09.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Dzięki sienna za zdjęcia, mniej więcej już coś widać. My jednak mamy wersję projektu z garażem, więc trochę inaczej będzie wyglądał.Co do naszych zmian to w pomieszczeniu gospodarczym będzie kotłownia na opał drzewny, związana z tym zamiana komina na ścianie pomiędzy salonem a tym pomieszczeniem, postawimy tam kominek,bardziej pasuje w części wypoczynkowej salonu. Pomiędzy kuchnią a salonem będzie jadalnia, więc ten kominek tam trochę by zawadzał. Strop zrobimy drewniany, częściowo belki będą widoczne. Na razie to chyba tylko to, projekt jest u architekta, który teraz go adaptuje, zobaczymy co dalej. aaaa jeszcze taras z tyłu budynku - oczywiście będzie dużo większy, to maleństwo w projekcie nie pozwala nawet na postawienie stołu z krzesłami, a my mamy długą działkę i dużo miejsca z tyłu budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 11.09.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Hmm...., czyżby nic się nie działo w domkach salsa. Niech ktoś naprawi komputerek Sienny. U mnie dzisiaj leje strugami, ale chłopaki dzielnie murują ściany parteru.Wygląda na to, że ściany zewnętrzne dzisiaj skończą. Komin też pnie się w górę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sienna 11.09.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 naprawiony jeszcze dziś postaram się przesłać zdjęcia. Wiesz, że na dole i na górze jest po ok 150 m2 ścian do tynkowania!!! Niby mała chałupka kurna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sienna 11.09.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 a jednak dziś nie prześlę, bo jak nie urok to sraczka, nie mogę znaleźć aparatu fot, pewnie mąż wozi w samochodzie. Ale jutro to już powinno się udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sienna 11.09.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 a i jeszcze odnośnie komina, tę część co wystaje ponad dach budowaliśmy z klinkieru (co raczej nowością nie jest) a pan, co go tam lepił to 3 dni na nim siedział !!! i to uczciwie robił, złaził tylko na pół godziny na posiłek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 11.09.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Fajnie, że już jesteś. No to mnie pocieszyłaś z tymi tynkami. Ładnie sobie zaśpiewają za ich zrobienie. Niestety u mnie wszystko robione rączkami fachowców... Wysyłałam Ci zdjęcia, ale się wróciły. Komin też planuję z klinkieru. Napisz ile Cię ta przyjemność kosztowała. Materiał + robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 11.09.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Sienna napisz mi jeszcze jaką masz blachodachówkę , rynny i okno włazowe nad klatką schodową i ceny oczywiście. Wczoraj kupiłam wkłady do komina - 14 sztuk po 80 zł . Masakra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sienna 11.09.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Mój brat mi załatwił tanich fachowców, biorą po 11 zł za metr tynku z agregatu i po 15 za sufity ręczne. Właśnie dziś zaczną tynkować górę. Blachodachówka jest ymmmm taka hm, najpopularniejsza, ceglasta, matowa, firmy Koral, a może to kolor się tak nazywał... nie wiem a rynny brązowe z tej samej firmy. Okna dachowe Veluxy, po 1500 za sztukę (kurna ich mać). Pytasz o cenę komina?? budowała go ta sama ekipa co cały dom, więc w cenie, poszło koło palety klinkieru za ok 1000 zł i kilka worków sadzy chyba po 6 zł woreczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sienna 11.09.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 aaa cały dach - blachodachówka, gąsiory, rynny, blacha gładka, wkręty i wszystko co potrzebne do pokrycia dachu kosztowało koło 6 tysięcy, chyba 6 z kawałkiem. Ta blachodachówka była w promocji i kosztowała chyba 26 za metr, tzn tylko ten kolor ale taki właśnie miałam upatrzony więc pasowało Folia nazywała się COROVIN i fachowcy powiedzieli że jest super, akurat jak jedną połówkę dachu przykryli blachą a drugą tylko folią, zerwała się ulewa, taka porządna, a folia nie przesiąkała nawet jak ją dotykali w czasie tego deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 11.09.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 O rany, ja pytałam już o tynki i wołają sobie nawet po 35 zł. Okno na targach w Rzeszowie gość mi doradził Roto obrotowe plastik 435K 1374 zł + 289 kołnierz ( wymiar 74x140 ). Cena jeszcze nie negocjowana.Wygląda na to, że podkarpackie ekipy droższe. Cenią się jak w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sienna 12.09.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 35 zł to już z materiałem, a ja materiał kupowałam sama. A ekipy mam właśnie z wawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sienna 12.09.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 odnośnie okien dachowych to nasłuchałam się o tym, że ciekną, parują itp i wolałam na nich nie oszczędzać. Kupiłam te droższe Veluxy, wyglądają fajnie ale słyszałam że Roto też są dobre. Za to Fakro podobno do niczego, oni też produkują do hipermarketów, czyli jakość wiadomo :/ Te moje okna da się otwierać za pomocą sznureczka (co raczej się przyda nad schodami) ale jeszcze nie wiem jak to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 12.09.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Ja też się boję okien dachowych. Rozmawialam z koleżanką ma dość drogie i też delikatnie zacieka dlatego zdecydowałam sie na lukarny ze zwykłymi oknami. Tylko nad schodami muszę dać włazowe albo wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts