BG 06.06.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Dokładnie tak, pokój stanie się ustawniejszy. Wiem, że z zewnątrz wyglada fajniej jak ktoś ma podwójne drzwi, gdy są na środku. Jednak patrząc na funkcjonalność od środka, lepiej, gdy zachowany jest ciąg komunikacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydaki1 06.06.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 BG mów lepiej jak ci się mieszka,co ci się śniło na nowym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 06.06.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Miejsce nie jest takie nowe. Właścicielem działki stałam się jeszcze jako dziecko ( dzięki babci bratu - wujkowi Stefanowi ). Przed budową domu spędzałam weekendy i popołudnia razem z mężem po pracy w starym domku, który był na działce. To moja rodzinna działka, na tej ulicy się wychowałam, w domu obok, więc czuję się tak jakbym mieszkała tam od lat. Wstając rano widzę starą lipę w rogu działki u sąsiadów, po której wspinałam się jako dziecko. Nie zamieniłabym tego miejsca na żadne inne, chociażby kilka razy większe. Tam czuję się bezpiecznie. Sam domek ciągle jeszcze trochę obcy, jeszcze trudno uwierzyć, że mój. Co do snów... śni mi sie coś co noc, ale niestety nie pamiętam . Zmęczenie jednak robi swoje. Kiedyś mieszkałam w domu parterowym, później w mieszkaniu i tak myślę, że póki się nie przyzwyczaję do tego gdzie co leży to schody nie są moim sprzymierzeńcem Mam jeszcze takie złudzenie, że to chwilowy wyjazd i trzeba wrócić na mieszkanie, ale na szczęście nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydaki1 06.06.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Ja zawsze mieszkałam w małych klitkach,więc salsa będzie dla mnie jak pałac(pewnie do czasu).Mam prośbę BG,czy mogła byś podać wymiary pokoików na górze po podłodze?Bo ja zostawię te dwa małe i mam blade pojęcie o ich wielkości.Z góry ci dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sienna 07.06.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Od razu uprzedzę, że mój salon jest praktycznie biały i jakoś tak mam nadzieję, że przez to nie jest byle jaki . Podobno z gustami się nie dyskutuje. BG przepraszam, nie tak miało zabrzmieć. Jestem minimalistką, wolę mniejsze pomieszczenia bo wydają mi się przytulniejsze. A jak wiadomo biały powiększa. Dlatego mój salon jest pomarańczowy (razem z sufitem) i ma ciemną podłogę. Optycznie chyba się zmniejszył, chyba... Wychowałam się w domu, gdzie wysokość pomieszczeń wynosiła 3,5 metra, a parapety zaczynały się na wysokości klatki piersiowej dorosłej osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005pl 07.06.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 nie wiem jak inni ale ja czytając BG i sienny poczulam mały smutek ze nie maluje ścian i że chyba w ty roku nie zaczniemy budowy biurokracja niestety ,ale prosze chociaż o fotki waszych domków żeby oczka nacieszyć czekam i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 07.06.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Szykuję dla Was kochanych Salsowiczów fotki. Mam nadzieję, że uda mi się wysłać bo internet chodzi mi dziadowo Ileż w tym domu jest do sprzątania.....( u mnie jeszcze piwnica). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziairobert 07.06.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Och BG aż w serduszku ciepło się zrobilo. piękna ta Twoja salsa. ja też uwielbiam kwiaty i nie wyobrażam sobie domu bez takiej pięknej zieleni. Aż miło popatrzeć. A te kafelki w holu śliczne są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 07.06.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Wysłałam 33 zdjęcia, mam nadzieję że dotarły wszystkie i do Wszystkich. Oglądając je nie zwracajcie uwagi na meble, lampy, zasłony,firanki i takie tam Nie jesteśmy umeblowani, czas i finanse znacznie nam to uniemożliwiły, ale teraz powolutku i z zastanowieniem będzie łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 07.06.2008 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 BG serdeczne podziękowania za zdjęcia domek z meblami nie ten sam odmieniony całkowicie,jak na start to całkiem,całkiem a Ty o wymianach piszesz co niejeden to do końca życa tak się nie urządzi.Wszystko ciężka praca Twoja i męża podziwiam Was.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziairobert 07.06.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 BG dostałam wszystkie wielkie dzięki. A ten salon mały się wydaje. Może na zdjeciu tylko. Pozdrawiam gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 07.06.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Ten salon taki wielki wcale nie jest, ale mały też nie. Nasza stara kanapa i fotel są wielkie, musimy wymienić na zgrabniejsze. No i 4 okna też swoje zrobiły, jest mało ścian. Kominek też mamy duży, chcielismy, żeby ogrzał dom i żeby wchodziły duże polana. Mniejsza kanapa lub narożnik i fotelik zgrabny rozwiążą problem umeblowania. Dodatkowo na zdjęciach kanapa była odsunięta od ściany, bo jeszcze zakładaliśmy gniazdka internetowe. Tetewizor 42 cale też zajął dużo miejsca. Cóż dom jest mały to i salon nie jest wielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005pl 07.06.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Bardzo dziękuje za zdjęcia ,ja chciałabym miećtak jak ty i byłabym szczęśliwa widzę ze lubisz kwiaty ja też ale one chyba mnie nie bo mam zaledwie cztery i zadna rewelacja . mam pytanie czy ty masz otwartą kucnie jak w projekcie . pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 07.06.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Między kuchnią, a salonem jest komin na 2,20 m. Z kuchni jest przejście do salonu na 1,45 m wzdłuż ściany z oknami i wyjście na hol. Moja kuchnia nie jest otwarta jak w projekcie, w tym miejscu jest kominek na kominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 07.06.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 @BG ,fotki super.Mi się najbardziej podobają płytki w korytarzu,ogólnie korytarz fajnie wygląda.Naprawdę za ostatni rok wykonałaś kawał dobrej roboty.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 08.06.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 BG salsa piękna,dziękuje za fotki:) mnie tez strasznie podobają sie Twoje kafelki w holu,ech tylko pozazdroscić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr66261 08.06.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Dzięki za fotki.Schody ze światełkami po prostu zwalają z nóg.Gratuluję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 08.06.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Dziękuję Kawał roboty jeszcze przede mną, ale teraz będzie już fajnie, bo na miejscu i nie "na zapalenie płuc" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata36 08.06.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 @BG, czy Ty sama to wszystko projektowałaś?? No wiesz schody i światełka, kominek, glazurę w łazience i w przedpokoju itd... Jeśli tak, to gratuluję, naprawdę bardzo ładne. Ja nie mam takiego polotu do wykańczania wnętrz....niestety, także to chyba będzie na głowie męża, bo na projektanta wnętrz nas nie stać. Ale u mnie będzie wszystko , tak jak w projekcie. No może oprócz grubości ścian ( w projekcie 36, a u nie 42 cm) Masz super domek..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydaki1 08.06.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Fakt ,salon nie wielki,ale twój własny i w nim z rodziną przed kominkiem zasiądziesz a nie z nami,więc gratuluję.Dzięki za fotki.(przypomnę się z prośbą o wymiary po podłodze pokoików na górze,czyli u ciebie pokoju po rozdzieleniu).I nie zadław się przy kolacji, tak ci zazdroszczę,że aż....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts