Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Sama decydowałam o wykończeniu, o kolorach, płytkach itp. Na mojej głowie byli wykonawcy i cała logistyka budowy. Na głowie męża papierologia. Niestety czasami na decyzję o wyborze różnych rzeczy było kilka minut przez telefon, nie było łatwo..... Na szczęście teraz patrząc na dom, wiem jak pewne rzeczy zmienić i urządzić, zwłaszcza jak umeblować salon i wprowadzić do niego klimat pasujący do całego domu, ale to jeszcze potrwa. Miło, że podoba się Salsowiczom mój domek, bo kosztował mnie wiele wysiłku. Kobietom nie jest łatwo użerać się z wykonawcami... :roll: , ale warto było :p Przy wykańczaniu trzeba trzymać się pewnych zasad. Zbytnia różnorodność kolorów w małych domkach wprowadza nieład. Ja lubię kolory natury: brązy, beże, zielenie i kolory słońca. Kolory przyrody zawsze ze sobą grają. Kolor okien, drzwi zewnętrznych, wewnętrznych, kolor podbitki, sztachet na ogrodzenie, metalowe barierki i słupki ogrodzeniowe są podobne. Dobory kolorów wprowadzają ład. Jasne kolory powiękaszają. Sufit jaśniejszy sprawia wrażenie wyższego pomieszczenia. Sufit ciemniejszy od ścian wydaje się bardzo nisko itd.

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam wszystkich ,oglądam już chyba 10 raz zdjęcia od i nie mogę się napatrzeć . teraz to widze ze BG kuchnie ma inaczej niż w projekcie ja zostanę przy otwartej kuchni ,zawsze o tym marzyłam ,ale kominek chcę mieć w rogu w salonie a nie w jadalni i chyba będzie to wykonalne .a jeśli chodzi o drzwi tarasowe to będzie ich mniej przynajmniej od strony salonu wtedy bedzie wiecej miejsca na kanapy . Dzięki BG że nam podpowiadasz co i jak ..... zgineli byśmy bez niej ,chyba wszyscy sie ze mną zgodzą ,no i jeszcze Sienna .... chciała bym jeszcze zobaczyć salsę na zewnątrz pozdrowienia .

do BG i SIENNA dzięki za fotki -obydwie dokonalyście cudów w upiększaniach Waszych gniazdek rodzinnych .Z tych fotek czuje sie takie ciepło rodzinne. Każdy z tuch domów ma swoją indywidualność , dzięki której świat nie jest nudny.och jak ja Wam zazdroszczę -już na swoim .

BG-powolutku dojdziesz do wypragnionego wystroju. A te twoje kwiatki!!! :o cudo!!!

Możesz byc dumna ze Swego gniazdeczka , które uwiłaś!!!

Jeszcze raz obydwu dumnym posiadaczkom i mieszkankom SALSY gratuluję pomysłowości i dzieki za fotki !

pozdrawiam nowych i starych salsowiczów!! :D

Śliczne dzięki dla BG za śliczne zdjęcia, ANNJAK3005pl masz racie że można je oglądać na okrągło, może kiedyś i my dojdziemy do takiego stanu (budowy oczywiście), BG czy przy schodach nie będzie barierki lub poręczy na ścianie? Pytam, bo po takiej nalewce to ryzykowne miejsce :wink: .

POZDRAWIAM WSZYSTKICH SALSOWICZÓW

fajnie ze ktoś wymyślił takie forum :lol: jest to nam potrzebne jak powietrze ,a zwłaszcza nowicjuszom .postanowiłam ze jak zaczne budowe to będę robiła ciągle zdjecia i je wysyłała na forum ,bo dzieki temu jest łatwiej zacząć i wszystkiego dowiedzieć o budowie ale przynudzam dzisiaj co poprostu to czekanie na papiery i pozwolenie jest okropne :x . BG , SIENNA wyślijcie jeszcze troszkę zdjęć prooooszę pozdrowienia :o