MaciekMonika1719501558 18.06.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Hej wszystkim my przemy ciągle do przodu z "Naszą " Salsą.Oby tak dalej.Zaczyna się nam wyłaniać z ziemi nasz wymarzony domek.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 20.06.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Witajcie,lada dzień mamy dostać pozwolenie na budowę i chyba w sierpniu ruszymy,w tym roku mamy zamiar zrobic tylko piwnicę i fundamenty,a w góre pójdziemy na następny rok wiosną.Postaram sie wkleic zdjecie ze zmianami jakie wykonaliśmy w projekcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 20.06.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 hej salsowicze. My w naszym projekcie będziemy chcieli dokonać kilku małych zmian. Napiszcie czy Wy też coś zmieniacie i oczywiście co Takie rady mogą być bardzo pomocne dla nas wszystkich, bo nie oszukujmy się wielu rzeczy nie da się przewidzieć, a ważne żeby mieszkało nam się wygodnie P.S.Dzięki za przywitanie Witaj igma! w klubie Poczytaj Nasze Forum o Salsie od początku tam po kolei każdy z Nas wpisał jakie będzie wprowadzał zmiany. Pozdrawiam ja postaram się wkleić zdjęcie ze zmianami,nie wiem tylko czy będę umiała:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 20.06.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 witaj norola. trzymam kciuki żeby się udało czekamy na zdjęcia pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msjanuszewscy 25.06.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 BG-widziałam twoje nowe fotki na pprojekt-są super.Norola ja również trzymam kciuki za ciebie ,byś jak najszybciej wkleiła te twoje fotki.Pozdrawiam wszystkich salsowiczów -oby domki szybko rosły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekMonika1719501558 25.06.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Kilka osób pyta o zastosowanych w salsach zmianach - pisaliśmy już chyba to kiedyś ale powtórzyc można. My przestawiliśmy kominek na ścianę w salonie, w pomieszczeniu gospodarczym będzie kotłownia, co powoduje, że potrzebny będzie tylko jeden komin. Jakoś nie pasuje kominek pomiędzy kuchnią a jadalnią. Obecnie jak juz ruszyła budowa to powiększyliśmy okno w jadalni - w projekcie jest 140/100, teraz będzie 140/150. No i schowek pod schodami a schody oczywiście zabudowane. pozdrawiamy wszystkich Salsowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUZMA 25.06.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Zmiany to: zmiana instalacji gazowej na eko-groszek, piec bedzie w wolnostojacym garazu, dodatkowe okno w salonie, reszta bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 25.06.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Ja będe budował z garażem i u mnie zmian parę będzie.Można zobaczyć w dzienniku budowy.Obecnie czekam na pozwolenie na budowę.Papiery zostały złożone 16 czerwca.Strop przeliczony juz na monolityczny.Jutro jadę po projekt stropu.Jeśli wszystko będzie ok,to ruszymy we wrześniu.W tym roku fundamenty,w przyszłym stan surowy.Cały czas myślę nad studnią.Mam wstępnie zamówionego gościa na sierpień.Wodociąg też będe miał oczywiście.Ale lubimy z żoną drzewka ,kwiaty,ładną trawkę a to kosztuje mnóstwo wody w takie lata jak mamy ostatnio.Tylko koszt takiej studni to ok 300 PLN/m wiercenia z materiałem.Teren zasobny w wodę jak twierdzi studniarz.Ale np. 20m studni to ok 6000 PLN.Aha ,nasza biurokracja.Mój architekt składał papiery o PnB.No i oczywiście coś musiało być nie tak,Nie wystarczyło zapewnienie komunikacji poprzez drogę gminną.Trzeba doniesć jeszcze papierek ,że droga gminna ma połączenie z drogą powiatową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 26.06.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Witajcie My będziemy budowali również wersję z garażem Chcemy powiększyć okno w łazience na dole ( nie będziemy tam mieli kabiny prysznicowej,tylko wc zlew i pralkę) Zastanawialiśmy się też nad przestawieniem kominka na ścianę w salonie aby w pom.gosp. mieć kotłownię,ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy Prawdopodobnie również dodamy skrzydło, albo dwa do drzwi tarasowych, a pod schodami oczywiści schowek Marzy nam się żeby jeszcze w tym roku postawić fundamenty a w przyszłym roku jak najprędzej ruszyć i skończyć budowę. Do langerob25 my zamiast studni zamierzamy wkopać kilka zbiorników pod ziemię będzie się w nich zbierała deszczówka i będzie rozprowadzana na powierzchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydaki1 26.06.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 A my jesteśmy uziemieni na jakiś miesiąc.Kupiliśmy działkę ,ale warunkowo.Czekamy na decyzję agencji nieruch.rolnej ,mają prawo pierwokupu,nie będą chcieli naszych 850 m kw.,ale my musimy im to zgłosić bo to działka rolna.Chore przepisy.Za miesiąc dopiero po drugiej umowie not.możemy ruszyć z papierkami do Pnb Jak tak dalej pójdzie to nie zdążymy w tym roku z fundamentami.Ile wam średnio zajmowało załatwianie papierków do Pnb?Łącznie z przyłączami,mapką,projektem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochakaj 26.06.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Witajcie.My równiesz budujemy wersje z garażem,z pomieszczenia gospodarczego robimy kotłownie co wiążę się z przestawieniem komina i kominka,pomieszczenie przedłużamy do końca budynku aby go trochę powiększyć.Musimy niestety podnieść naszą salse do góry i to o przeszło 1mtakie dostaliśmy warunki zabudowy że dom musi mieć wysokość 9 m.Trochesię obawiam jak to będzie wyglądać.Czekamy aż architekt zaadoptuje projekt.Zaczynamy dopiero na wiosnę,nie mogę się doczekać i jestem pełna obaw czy podołamy,to forum podnosi mnie na duchu.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochakaj 26.06.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 SIENNA prześlij mi zdjęcia na adres: [email protected]BG dzięki za zdjęcia pięknie masz,tylko pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 28.06.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 witajcie,mam małą obsuwę,bo obiecałam Wam te zmiany w moim projekcie,a jak narazie nie mam czasu bo dostalismy pozwolenie i w nastepnym tyg. mamy już ruszyc z piwnicą i fundamentami.Tak więc czekajcie cierpliwie na pewno wszystko zrobię to co obiecałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 28.06.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 My chcielibyśmy mieć kominek na ścianie w salonie przy pomieszczeniu gospodarczym i podobnie jak langerob25 chcielibyśmy żeby była możliwość załadunku drewna z tyłu wkładu czyli w pomieszczeniu gospodarczym, czy ktoś ma namiary na tego typu wkłady kominowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005pl 28.06.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Witajcie ja niestety nie mam sie jeszcze czym pochwalic , architekt mówi ze moooorze uda sie zacząć w sierpniu .prośba jeśli ktoś ma nowe fotki to bardzo prosze o nie [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005pl 28.06.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 sienna moja prośba o nowe fotk jeśli masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxic76 29.06.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Strasznie mnie zaintrygowaliscie tym kominkiem przy garazu, jutro ide do pani architekt i chociaz mam juz zaadaptowany projekt, to bede chcial dodac te zmiane. Poza tym scianke pomieszczenia gospodarczego mamy dosunieta do konca budynku, zamiast okna w salonie bedzie witryna 180/230 (u nas na strone zachodnia), trzy skrzydla na taras, drewniany strop nad parterem, brak balkonow i powiekszona lazienka kosztem holu.http://img105.imageshack.us/img105/4930/200806260010lh9.jpghttp://img113.imageshack.us/img113/6641/2008062600111ic4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 30.06.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Przedłużone pomieszczenie gospodarcze to świetny pomysł, też dokonamy tej zmiany, trzy skrzydła na taras jak najbardziej ok , ale z balkonów nie zrezygnujemy za nic, są piękne pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 01.07.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 witajcie,opiszę zmiany jakie wprowadziliśmy w naszej salsie,a zdjecia dołoze w pozniejszym terminie(o ile będe umiała je wstawić na forum:)Owe zmiany:1.wykonanie częsciowego podpiwniczenia budynku(pod pokojem dziennym)2.w pomieszczeniu gospodarczym przesunięcie drzwi zewnętrznych,wykonanie schodów do piwnicy3. w pokoju dziennym powiekszenie drzwi balkonowych do 3 skrzydeł,likwidacja okna w scianie bocznej,powiększenie komina,4.w wiatrołapie zlikwidowanie przy drzwiach wejsciowych otworu okiennego,wstawienie drzwi do przejscia do garażu5. na poddaszu likwidacja scianki działowej pomiedzy 2 pokojami6 w łazience na poddaszu zmiana lokalizacji drzwi wejsciowych i scianki działowej(powiększenie łązienki(tak jak u BG) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxic76 03.07.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Czy ktos z Was sie orientuje, czy teraz mozna odpisac podatek za materialy budowlane? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts