norola 31.07.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 a ja buduję salsę z tymi właśnie naroznikami,bo bardzo nam się podobają.Uważam,ze dodają uroku prostej konstrukcji salsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005pl 31.07.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 witam miałam nadzieję że w sierpniu zaczniemy ale niestety architekt nawalił wysłał papierki i okazało sie ze nie było zezwolenia na ścieki czy cos w tym rodzaju i trzeba czekać następne tygodnie .Ktoś kiedyś powiedział na forum ze naucze sie cierpliwości i się nauczyłam .Bardzo prosze o nowe zdjęcia znowu nacieszę oczy [email protected] pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata36 31.07.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Ja , podobnie jak @Langerob, buduję bez narożników, ale na pewno zrobię je w czasie tynkowania, ze styropianu, bo dodają uroku. Ciągnięcie ich od fundamentów, to bardzo dużo betonu, a teraz beton jest drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005pl 31.07.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 BG bardzo Ci dziękuję za zdjęcia naprawde jest fajniutki i taki dopieszczony ,a ten płotek fajnie pasuje do całości. Ja postawiłam z betonu i trochę wyższy bo bok domu będzie przy ulicy a ja nie chcę żeby każdy mi zaglądał .mam pytanie jak szerokie jest okno w pokoiku na dole.pozdrowienia dla SALSOWICZÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj2008 31.07.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witajcie Salsowicze ponownie.Na moment zniknelam ale nadrobie zaleglosci:) @if-fa wszystko sie zgadza z tym biurem.Odezwe sie do Ciebie po przyjezdzie z urlopu bo kiepsko mi sie pisze na forum z komorki Wielkie dzieki @BG za zdjecia.Wyobraznia o osobistej Salsie dzieki Twoim zdjeciom...az glowa bolala Pozdrowienia dla wszystkich z goracej Ustki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vincez 31.07.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Dzięki wszystkim za informacje. Teraz jeszcze czekam na zdjęcia [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 01.08.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 witajcie my nie wyobrażamy sobie naszej salsy bez narożników, ale wieeeeelkie dzięki dla langerob, za pomysł by zrobić ze styro. Dzisiaj idziemy do notariusza przepisać działkę, wreszcie coś zaczyna się dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 01.08.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Witam nowych i starych Salsowiczów widzę że życie na Forum płynie Ja chciałam serdecznie podziękować za wizualizację zewnętrzną Mojej Salsy jak i działki,którą wykonał dla Mnie langerob25.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 01.08.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Gdzie znowu podziewa się BG???????????Mam nadzieję że niedługo się pojawi bo zaczynam tęsknić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 02.08.2008 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Gdzie znowu podziewa się BG???????????Mam nadzieję że niedługo się pojawi bo zaczynam tęsknić. oj ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 03.08.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Cześć Salsowicze , mam nadzieję, że pogoda na budowach dopisuje. Dalej robimy wiatkę na drewno. W czwartek ma przyjechać blacha. W końcu zrobi się trochę porządek, bo drewno do kominka leży na ogrodzie. Co do narożników, to mój projektant również proponował zrobienie ich ze styropianu, ale ze względu na oszczędność miejsca na działce zrezygnowaliśmy z nich. Od narożnika trzeba liczyć odległość do granicy, musielibyśmy przesunąć dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris1979 07.08.2008 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Monika i Maciek witam salsomaniakow jestem pod wrarzeniem waszego dziennika ,postep w pracach jest imponujacy w zwiazku z tym mam pytanie czy moglibyscie napisac mi ile wydaliscie kasy ( do tego stanu budowy jaki macie teraz)serdecznie z gory dziekuje, my czekamy na papierki zwiazane z zagospodarowaniem przestrzennym w naszej gminie ,bedziemy budowac w swietokrzyskim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 08.08.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Monika i Maciek witam salsomaniakow jestem pod wrarzeniem waszego dziennika ,postep w pracach jest imponujacy w zwiazku z tym mam pytanie czy moglibyscie napisac mi ile wydaliscie kasy ( do tego stanu budowy jaki macie teraz)serdecznie z gory dziekuje, my czekamy na papierki zwiazane z zagospodarowaniem przestrzennym w naszej gminie ,bedziemy budowac w swietokrzyskim . maciek i monika idą jak burza z budową,bardzo lubię oglądać ich dziennik budowy ,wtedy wyobrażam sobie swoją salsę a moja salsa ma juz wymurowaną piwnicę i zalane fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekMonika1719501558 08.08.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Jejku, nie zaglądałam dawno na forum a tu takie dobre słowa. Aż mi głupio, że nic nowego nie pisałam. Teraz jestem w pracy Obiecuję dzisiaj wieczorem uzupełnić dziennik budowy. Nasza Salsa rzeczywiście piękna - no i stan surowy skończony!!! Chłopaki niestety nas opuścili W sobotę wpadają opić Czekamy na okna, żeby zacząć instalacje. Pytaliście o wielkość pokoi na górze - są naprawdę bardzo fajne, fakt że do jazdy rolkami się nie nadają, ale bedą wystarczające, nasze dziweczyny zachwycone. Dołozyliśmy im okna dachowe, co robi klimacik i więcej światełka. Obiecuję zliczyć koszty, będzie z tym problem, bo wiele rzeczy udało się tak jakoś taniej z pomocą znajomych fachowców i rodziny, ale chociaż podam ilości. Tak na obecną chwilę podam, że łącznie z zapłatą naszym niocenionym budowlańcom stan surowy nie wyniósł 100 tys. Aż się boję wykończeniówki, podobno to o wiele wiekszy wydatek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1sadek 08.08.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Norola jestem na tym samym etapie fundamenty są, piwnica także strop nad piwnicą tez już jest jedynej rzeczą której mi teraz brakuje to MAJSTER niestety zaczął żniwa i już drugi tydzień na niego czekam Ale jest nadzieja ze w poniedziałek ruszy na dobre. mam nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005pl 09.08.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 BG bardzo Ci dziekuję za nowe zdjęcia .u nas dalej cisza pozdrowienia dla SALSOWICZOW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekMonika1719501558 10.08.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Powiedzcie mi jeszcze czy te wystające narożniki na zewnętrznych rogach domu widoczne na animacji projektu to tylko taka ozdoba, czy może element konstrukcji? Nie ukrywam, że z tego chętnie bym zrezygnował. My te narożniki naturalnie zostawiamy. Zazbrojone są już od fundamentów, potem odeskowane i zalane betonem. Nie będą stanowiły dodatkowych kosztów, zawsze coś zostaje, beton nam został z gruchy na strop - pozostałość wylali na folię, a potem chłopaki zalali narożniki. Salsa jest dość wąska i wysoka, uważam, że architekt projektujący Salsę wiedział co robi. Gdyby były niepotrzebne nie byłoby ich tam. Dodadzą domkowi uroku, zapewniam. BG, chyba nie masz racji - nasz projektant zapewnia, ze odległość nie jest liczona od tego narożnika, tylko od ściany, my tam mamy równo 3 m, przez ten narożnik oczywiście się przybliżymy, ale nie będzie stanowiło to żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 10.08.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 MaciekMonika zapewniam, że mam rację. Odległośći liczy się od najdalej wysuniętego punktu domu, nie od ściany, ale np od dachu. Chociaż przyznam, że na projekcie można je wykreślić na czerwono, żeby nikt z urzędników się nie czepiał, a potem i tak je zrobić, jednak jest to samowola budowlana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekMonika1719501558 10.08.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Nie będę się kłóciła My tego nie wykreślaliśmy bo od początku chciałam te narożniiki zostawić, chociaż każdy odradzał, łącznie z budowlańcami dostaliśmy bez przeszkód pozwolenie na budowę a mamy dokładnie 3 m od ściany budynku. Nie wiem, nie znam się...najważniejsze, że zostają, a pozwolenie jest. Pozdrawiam BG i resztę, a tak przy okazji to ostatnich zdjęć nie dostałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sienna 10.08.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Włączę się do dyskusji, chociaż nikt mnie nie pyta Potwierdzam wersję BG. Mam wąziutką działkę i każdy centymetr-dosłownie- był ważny. Gdyby odległość liczyła się od ściany to znaczyłoby np, że można sobie ulepić super duży taras, do samej granicy, albo duży balkon. Chciałam zrobić taras z boku domu, czyli jak u mnie od północy bo to dla mnie jedyna rozsądna lokalizacja, ale właśnie ze względu na wąziutką działkę zostałam bez tarasu. Do tego mój architekt mnie nastraszył, mówiąc, że 2-3 m-ce wcześniej nadzór nie odebrał budynku bo zabrakło 7 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts