BG 14.08.2008 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 annaoj2008 jakie wymiary ma ta Twoja działeczka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 14.08.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Hejka wszystkim ponownie.Dzisiaj 13 dzień miesiąca i nie wierzę, ale zamówiłam projekt Salsy.Thu, thu z pechowymi 13, mam nadzieje że przyślą S... a nie jakiś inny projekt Wyobrażcie sobie, że nadal nie jestem pewna czy to cudo wejdzie na naszą anorektyczną dzialkę(czytaj chudą )Okazało sie, że działka na planach z ...miasta jest węższa niz mamy w rzeczywistości.Aż o 40 CM, a te są u nas na wagę złota.Wybuduję bez okien bocznych, tylko z luksferami na ich miejscu, ale WYBUDUJEMY!!!!!!Nie zmuszą mnie do sprzedaży obecnego domku z działką( ma być rozbudowa,własciwie budowa)w chwili nawet największej desperacji.Nasi urzednicy boją się okreslić, podjac decyzję na papierze, stąd nasze problemy Czy to ma sens?Dodajcie mi otuchy, bo juz głupieję Ps: już 3 razy trzynastki dały mi ostro w kość, ale podobno do trzech razy sztuka. podaj dokładnie wymiary,u nas też jest wąsko i będzie garaż z luksferami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 14.08.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 BG czy masz jakieś nowe fotki?jeśli tak to mam nadzieję,ze o nas pamiętasz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 14.08.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Mam kilka nowych fotek, wyślę z domu na weekendzie. Tylko nie pamiętam, czy wysyłałam schody i płotek, ale chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 15.08.2008 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Mam kilka nowych fotek, wyślę z domu na weekendzie. Tylko nie pamiętam, czy wysyłałam schody i płotek, ale chyba tak będę czekac z niecierpliwoscia,strasznie lubie ogladac zdjecia Twojej salsy tal schody i płotek wysłałas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vincez 15.08.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Witam Wszystkich! Mam do Was pytanko. Myślę, że Ci którzy mają budowy w trakcie lub już skończyli będą w stanie mi odpowiedzieć. Czy ten dom będzie tańszy w budowie niż Salsa? Bo się ze szwagrem tak zastanawiamy.. http://projekty.dom.pl/an_lobelia.htm Proszę o Waszą pomoc, obiektywnie:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj2008 15.08.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Moja szalona działka to 12,6m szeroka i 30m długa ,ale juz na niej mieszkamy 12 lat w malusieńkim domku no i trudno nam ja było by opuscic.Chcemy rozbudowac ten domek do wielkosci salsy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochakaj 15.08.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 BG ja również proszę o zdjęcia,schody i płotek też mi prześlij na adres:[email protected]] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 15.08.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Vincez ten domek będzie tańszy od wersji Salsy z garażem. Jednakże nie ma pokoju na dole, co dla niektórych jest dużym minusem. Ma również okna z obu stron, a przy wąskiej działce ma to niebagatelne znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 15.08.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 annaoj2008 jeśli uda Ci się z jednej strony bez okien uzyskać zgodę na odległość 1,5 m, to domek ma szerokość 7,4 m, od strony okien odległość musi być 4 m, razem daje to 12,9 m. Zabraknie Ci 30 cm. Proponuję zbudować z silikatów 18 cm, ściany będą węższe, zawsze też możesz uszczuplić domek o te 30 cm i Salsa się zmieści. Z tego co pamiętam to w projekcie są pustaki 36 cm, dając silikat 18 cm + styropian 15 cm masz 33 cm. Zyskujesz na obu ścianach 6 cm, czyli już tylko 24 cm Salsa będzie wewnątrz węższa, nawet tego nie poczujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj2008 15.08.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 annaoj2008 jeśli uda Ci się z jednej strony bez okien uzyskać zgodę na odległość 1,5 m, to domek ma szerokość 7,4 m, od strony okien odległość musi być 4 m, razem daje to 12,9 m. Zabraknie Ci 30 cm. Proponuję zbudować z silikatów 18 cm, ściany będą węższe, zawsze też możesz uszczuplić domek o te 30 cm i Salsa się zmieści. Z tego co pamiętam to w projekcie są pustaki 36 cm, dając silikat 18 cm + styropian 15 cm masz 33 cm. Zyskujesz na obu ścianach 6 cm, czyli już tylko 24 cm Salsa będzie wewnątrz węższa, nawet tego nie poczujesz Muszę to wszystko przemysleć.Tak naprawdę to mam USTNĄ zgodę na przysunięcie na 1.5 m( od kogos kto wydaje decyzje przy pozwoleniu na budowę)ale projektant mowi, że nie ma co ryzykować, a na piśmie nie chca mi dać .Druga rzecz to to, że działka jak ja mierzył geodeta jest szerokości 13 m.Ale nie ma to znaczenia bo na planach ma 12,60.Gdyby te dwie rzeczy ze sobą zagrały, to problem mielibysmy z głowy, a tak kicha.W pobliżu nas jest podobna sytuacja, tzn. musieli wstawić na jednej ze scian okna z luksferów. Nawet fajnie wygląda z zewnątrz.Są duże, ale od południa. U nas mamy taras od północy i te luksfery ewentualne to zachód lekko ocieniopny przez drzewa sąsiada.Czyli oświetlenie raczej kiepskie.Jakiej wielkości trzeba by wstawić te pseudo okna,żeby zagrały ze światłem z tarasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 15.08.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 annaoj2008 jeśli faktycznie działka ma 13 m to niech ktoś z geodezji ze starostwa łaskawie ją zmierzy i naniesie poprawki na mapki w starostwie. Nie rozumiem dlaczego na piśmie nie dostaniesz zgody na 1,5 m, ja tak mam dom postawiony i dostałam na pismie zgodę na 1,5 m. Załatwiaj zgodę, bo jakoś lepiej mieć kuchnię z oknem, niż z luksferami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj2008 16.08.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 annaoj2008 jeśli faktycznie działka ma 13 m to niech ktoś z geodezji ze starostwa łaskawie ją zmierzy i naniesie poprawki na mapki w starostwie. Nie rozumiem dlaczego na piśmie nie dostaniesz zgody na 1,5 m, ja tak mam dom postawiony i dostałam na pismie zgodę na 1,5 m. Załatwiaj zgodę, bo jakoś lepiej mieć kuchnię z oknem, niż z luksferami. Niestety ja też tego nie rozumiem.Na warunkach zabudowy mam wpisane dokładnie tak:szerokość elewacji frontowej- zgodnie z obowiazujacymi przepisami, dotyczącymi warunków technicznych jakim powinny odpowiadać budynki oraz ich usytuowanie.Żadnych uszczegółowień nie chcieli mi na pismie zrobić.Jesli chodzi o ta róznicę w szerokości działki to mój geodeta sprawdził te... punkty w terenie..., bo kamieni(?)wytyczajacych działke nie mógł znależć i powiedział, ze kiedys musiał być zle postawiony płot przez dawnych włascicieli na naszą korzysc.A w terenie zbadał wsio i niby taka 12,60m jest.W tym momencie i tak nie będe miała wymaganych 4m na okna , nawet jesli przesunę budynek.TAK, CZY TAK TO KICHA.Jak odbiorą budynek, to wybiję luk... i wstawię okna Zaczynam sie zastanawiać jak mają się okna połaciowe przy tym wszystkim,wyczytałam, że też obowiazują jakieś przepisy!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj2008 17.08.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 A gdzie się podziewa @langerob? pewnie cięzko pracuje.Bardzo mi go brakuje na forum, bo zawsze ma tyle cennych rozwiazań Wiesz @BG wymyslilismy z synem,doswietlenie salonu( północ) przez zrobienie ryzalitu pod balkonem.Drzwi tarasowe wysunięte do przodu a po bokach pojedyncze nie otwierane , jedno od wschodu drugie od zachodu, tak jak w projekcie OlaII(wersja 125,9 m)http://www.domnahoryzoncie.pl .Co o tym sądzisz, sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj2008 17.08.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Mam kilka nowych fotek, wyślę z domu na weekendzie. Tylko nie pamiętam, czy wysyłałam schody i płotek, ale chyba tak Mam nadzieję, że też się załapię na świeżutkie zdjęcia, płotek i schodki mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AT1719503697 18.08.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Annoaj jeśli można wiedzieć to gdzie się budujesz. Pytam bo widzę, że jesteś z tego samego województwa co ja. Może nie daleko siebie jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AT1719503697 18.08.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 annaoj2008 jeśli można wiedzieć to gdzie się budujesz? Pytam bo widzę, że jesteś z tego samego województwa co ja i może nie duże kilometry nas dzielą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AT1719503697 18.08.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 annaoj2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj2008 18.08.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 annaoj2008 jeśli można wiedzieć to gdzie się budujesz? Pytam bo widzę, że jesteś z tego samego województwa co ja i może nie duże kilometry nas dzielą. [/quote Chyba rzeczywiscie, bo mieszkamy w grodzie Kopernika, a więc Toruń.Co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AT1719503697 18.08.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Ja jestem z małej miejscowości - 20km od Inowrocławia. Więc tak naprawdę nie mamy aż tak do siebie daleko. Tylko Ty jesteś w trakcie budowy a ja jestem w trakcie załatwiania formalności. Długa droga jeszcze przede mną. Dzisiaj byłam na naszej działce i znowu nabrałam energii na dalsze tygodnie czekania za odpowiedziami w skrzynce i za listoszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts