langerob25 13.10.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 jak chcesz budować z Ytonga jednowarstwową to lepiej nie.Mostków nie unikniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 13.10.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 To wyczytałam Spoiny w ścianach, wykonane ze zwykłych zapraw cementowo-wapiennych także tworzą mostki cieplne. Problem ten dotyczy zwłaszcza ścian jednowarstwowych, które nie mają dodatkowej warstwy izolacji. W ścianach tych należy stosować zaprawy klejące lub zaprawy ciepłochronne (tzw. ciepłe zaprawy), które zawdzięczają podwyższoną izolacyjność cieplną zawartości mikrogranulek styropianu lub perlitu (szkliwa wulkanicznego o bardzo niskim współczynniku przewodności cieplnej jednowarstwowo znaczy bez ocieplenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 13.10.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Chodziło mi właśnie o to,że bez docieplenia.Chyba,że chcesz ytonga docieplać,np 24 cm +styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 13.10.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Potrzebuję rzuty dachu jeżeli ktoś z forumowiczów lub forumowiczek posiada to bardzo ładnie się uśmiechnę i poproszę o przesłanie na email bo tak się składa że nie Mam projektu gdyż oddałam do Starostwa i wykonawcy.Mój email [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 13.10.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Tak będziemy dawać ytong 24cm+styro. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 13.10.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 do igma Serdeczne dziękuję za skan dachu jest już u Mnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 15.10.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 ciekawe co u moniki i maćka? i jak im idą instalacje? czekamy na nowe zdjecia w dzienniku. U nas deszczowo,czekamy na pogode aby móc dokończyć nasze prace budowlane,strop już jest nad piwnicą. Po zakończeniu zajmę się stworzeniem dziennika budowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekMonika1719501558 17.10.2008 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Witajcie. U nas też deszczowo, ale my mamy dach Instalacje idą pełną parą, a tak naprawdę to już skończone tzn, te, które muszą być przed tynkami. Obiecuję zrobić zdjęcia podczas weekendu. W przyszłym tygodniu tynki, potem podłogówka. Część instalacji grzewczej już zrobiona, wszystkie rureczki pod grzejniki schowane w ścianach. Domek nabiera coraz bardziej realnych kształtów pomieszczeń mieszkalnych. Zapraszam do naszego dzienniczka w sobotę wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 17.10.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Witajcie. U nas też deszczowo, ale my mamy dach Instalacje idą pełną parą, a tak naprawdę to już skończone tzn, te, które muszą być przed tynkami. Obiecuję zrobić zdjęcia podczas weekendu. W przyszłym tygodniu tynki, potem podłogówka. Część instalacji grzewczej już zrobiona, wszystkie rureczki pod grzejniki schowane w ścianach. Domek nabiera coraz bardziej realnych kształtów pomieszczeń mieszkalnych. Zapraszam do naszego dzienniczka w sobotę wieczorem. super już nie mogę się doczekać nowych zdjeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005 19.10.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Monika Maciek gdzie te zdjęcia w dzienniczku na pewno wszyscy nie mogą sie doczekac .Oczy już mnie bolą od wpatrywania się w monitor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekMonika1719501558 19.10.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Tak to jest, jak się obiecuje, a potem coś niestety wypada no i nie dotrzymuje się słowa. Sorka. Nie wczoraj, ale dzisiaj wkleiłam kilka zdjęć naszych instalacji. Mamy już wszystko przygotowane pod tynki. Niestety przedłuży się to o tydzień, własnie pionformował nas o tym Pan od tynków. Dobrze, że nie o miesiąc...Poczekamy. I tak mieliśmy szczęście, podobno teraz nie tak łatwo o dobrych fachowców a kolejki są nawet do roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 20.10.2008 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Tak to jest, jak się obiecuje, a potem coś niestety wypada no i nie dotrzymuje się słowa. Sorka. Nie wczoraj, ale dzisiaj wkleiłam kilka zdjęć naszych instalacji. Mamy już wszystko przygotowane pod tynki. Niestety przedłuży się to o tydzień, własnie pionformował nas o tym Pan od tynków. Dobrze, że nie o miesiąc...Poczekamy. I tak mieliśmy szczęście, podobno teraz nie tak łatwo o dobrych fachowców a kolejki są nawet do roku. ale idą prace na budowie...super zdjęcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 20.10.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Znalazłem nowy dziennik Salsy.Dziennik Doroty i Damiana.Szkoda ,że dawno nie aktualizowany:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 20.10.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Znalazłem nowy dziennik Salsy.Dziennik Doroty i Damiana.Szkoda ,że dawno nie aktualizowany:( langerob25 Ja go już też znalazłam tylko trochę wcześniej już nawet wymieniłam się informacjami z budującymi Dorotą i Damianem budują niedaleko Mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 21.10.2008 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Znalazłem nowy dziennik Salsy.Dziennik Doroty i Damiana.Szkoda ,że dawno nie aktualizowany:( langerob25 Ja go już też znalazłam tylko trochę wcześniej już nawet wymieniłam się informacjami z budującymi Dorotą i Damianem budują niedaleko Mnie a gdzie można znależć ten dziennik doroty i damiana???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 21.10.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Jest tutajhttp://forum.muratordom.pl/dziennik-doroty-i-damiana-projekt-salsa,t133729.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 22.10.2008 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Jest tutajhttp://forum.muratordom.pl/dziennik-doroty-i-damiana-projekt-salsa,t133729.htm dziękuje langerob za podanie linku do tego dziennika:) być może odwiedzą nas na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 22.10.2008 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Pogoda na zalanie stropu nad piwnicą dopisała,schody wejściowe tez juz prawie mamy, w tym tyg koniec części pierwszej naszej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 22.10.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witam Salsowiczów u Mnie w ostatnim czasie zalali płytę i zrobili schody wejściowe tak że do domu wchodzić już mogę gorzej z resztą szukam teraz tanich materiałów budowlanych silikaty już zaliczkowałam czyli może w niedalekiej przyszłości zaczną rosnąć ściany już nie mogę się doczekać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005 22.10.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witam ,powiedzcie mi czy ktoś kupował już drzwi wejściowe dwuskrzydłowe i ile płaciliście ,bo pytaliśmy w kilku punktach i była to kosmiczna suma ,a gośc od okien dał nam broszurkę gdzie drzwi kosztują 3891,80 + 99zł próg razem to jakieś 4,500 złto chyba nie tak dużo jak myślicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts