ANNJAK3005 22.10.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Podam wam stronę na której są te drzwi http://www.KMTstal są z szybkami na boku lub bez i te są tańsze pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005 22.10.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 sorki ale lepiej wejść w gogle i napisać KMT stal drzwi stalowe ta strona działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005 22.10.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Sorki lepiej wejść w gogle i napisać KMT stal drzwi stalowe lepsza strona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 22.10.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Ale to są drzwi stalowe.Ja jednak wolałbym drewniane.Ja osobiście nie bede robił drzwi jak w projekcie.Maksymalnie z naświetleniem z boku,a takie kupię też za 4500 drewniane.Ajeśli kasy braknie to zamontuję pojedyncze.Naświetlenie to koszt 50% samych drzwi.Czyli jak drzwi pojedyncze kosztują 3000,to z naświetleniem około 4500.Może być więcej lub mniej ale tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 22.10.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Pisząc jak w projekcie miałem na myśi drzwi szerokości 2 metrów ,a takie to na pewno kosztują fortunę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 22.10.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Również myślę o budowie Salsy - kto buduje Salsę bliżej Szczecina? Może warto byłoby się wymieniać doświadczeniami w realiach regionu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 26.10.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 W projekcie salsy jest strop teriva czy ktoś z Was zamiast zastąpił terive płytami na strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 26.10.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Ja będe robił monolityczny,@BG tez taki robiła.Podobno lepszy,nie ma efektu "klawiszowania".Ale Tobie chodzi chyba o "żerański"? Najlepiej to rozglądnąć się w okolicy i zorientować w kosztach.Bo czasami może wyjść drożej jak nie ma blisko dostawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 26.10.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Pomysł ze zmianą stropu wyszedł od wykonawcy, zaproponował płyty ale dokładnie jakie to będę wiedziała w poniedziałek, kiedy przyjedzie do nas porozmawiać. On proponuje płyty bo ma do nich dostęp i jak powiedział przy takim stropie będzie mniej pracy.Zdecydowaliśmy, że budujemy z ytong, zaczynamy na początku listopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 26.10.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Jak będzie dobra cena to czemu nie? Chyba to dość szybko też idzie.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUZMA 26.10.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Witam ponownie 22 pazdziernika zaczelimy budowe Salsy planowalismy to na przyszly rok , ale Murarz zaproponowal, ze zacznie juz teraz , :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 26.10.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Witam ponownie 22 pazdziernika zaczelimy budowe Salsy planowalismy to na przyszly rok , ale Murarz zaproponowal, ze zacznie juz teraz , :) Czekamy na zdjęcia z budowy domku do wszystkich którzy budują salsę: podzielcie się z nami swoimi zdjęciami z budowy Kilka osób pisało, że zaczęło budowę, a żadnego dziennika nie przybyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 26.10.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 langerob25 ty będziesz ogrzewał dom tylko kominkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 26.10.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 NIe będzie kominka.Bedzie kotłownia w miejscu pomieszczenia gospodarczego.Piec na węgiel ,drzewo,gazu nie ma na razie.Zrezygnowaliśmy z kominka całkiem.Myślę ,że prawie cały parter będzie w podołgówce.Grzejniki w garażu,w małym pokoju (chyba) i w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 26.10.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 ach, tu mnie zaskoczyłeś, myślałam, że będziesz miał kominek i to dwustronny, właśnie chciałam się poradzić. My myśleliśmy o kominku dwustronnym z płaszczem wodnym i rozprowadzeniem na cały dom, teraz zastanawiamy się czy nie wybrać ogrzewania na cały dom piecem na drzewo a kominek jednostronny i bardziej dla przyjemności i efektu wizualnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 26.10.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Na początku tak myślałem,ale po przemyśleniu ,to nie wiem czy nie za leniwy jestem na palenie w kominku Może czasami,rekreacyjnie.Jeśli chcecie inwestować w płaszcz wodny ,to wtedy wypadałoby się zobowiązać do częstego palenia,żeby koszty ponesione kiedykolwiek się zwróciły.Chyba lepiej zrobić tak jak myślisz.Ogrzewanie swoją drogą,a kominek swoją drogą. Chyba ,że masz dostęp do drzewa (swój las np.) ale wtedy i tak tym drewnwm możesz palić sobie w piecu ,a w kominku jak masz ochotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekMonika1719501558 26.10.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 My właśnie mamy takie rozwiązanie - kominek z płaszczem wodnym na ścianie z kotłownią. Jeżeli będziemy palić w kominku to już nie musimy w piecu i odwrotnie. Jak dla mnie to kominek musi być, przede wszystkim dla lepszej atmosfery domowej. Lubimy ogień, jak tylko zaczęliśmy myśleć o własnym domku to wybrażałam sobie salon z kominkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 26.10.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Właśnie dużo ludzi wyobraża sobie salon z kominkiem.Ja wcześniej nigdy tak nie myślałem i może dlatego nie robię.Ale jak ktoś o tym myśli ,albo jest niezdecydowany,to na początek chociaż niech komin zrobi.A potem zawsze jest możliwość do zrobienia.Bez komina sprawa się komplikuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata36 26.10.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 oczywiście, zgadzam się, że fajnie mieć kominek, ale człowiek cały czas jest zmuszony iść na kompromisy, ja też niestety nie będę miała kominka, ale wydałam już tak duuużo na pompę ciepła, że ze względów ekonomicznych musiałam zrezygnować z kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata36 26.10.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 do @Langerob, schody będą takie jak w projekcie - drewniane. W ogóle w mojej Salsie jest bardzo mało zmian : grubsze ściany 42cm, brak kominka, szersze drzwi garażowe 250cm, podniesiona ścianka kolankowa o jeden bloczek i ogrzewanie podłogowe z pompą ciepła i chyba to wszystkie zmiany.Pozdrawiam Salsomaniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts