norola 30.10.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Hej -wychodzi mi na to - choć większość Was się ukrywa skąd jest - że najbliżej nas jest "lubuskie" - możesz mi zdradzić choć na priv skąd jesteście? nasze województwa graniczą może być niedaleko. A może jednak jest ktoś z okolic Szczecina? a moze nikogo nie ma z okolic szczecina ja niestety nie jestem,mieszkam w centralnej Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekMonika1719501558 30.10.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 TO MY!!! sorka, ale chyba umknął mi post o zapytanie kto jest z okolic Szczecina. Mamy do Szcz. jakieś niecałe 90 km. Zresztą często tam jeżdżę - jeszcze studiuję. No a jakieś kino też dzieciakom się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz22 30.10.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Witam wszystkich Salsowiczów . Wraz z żoną wybraliśmy ten projekt i zaczeliśmy budowę. Narazie są tylko fundamenty ale już widać jakiś zaryz domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 30.10.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Witamy nowych SALSOWICZÓW.Jest nas coraz więcej Powodzenia w dalszych pracach.Napisz czy z garażem i czy były jakieś zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz22 30.10.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Tak nasz domek będzie z garażem troszkę zmian jest np . Kotłownia w pom. gospodarczym; cztero kanalowy komin wentylacyjny po między kuchnią a małą łazienką co wiązał się z pomiejszeniem w projekcie o 10 cm kuchni i małego pokoju, oczywiście dodatkowy komin w pom . gospodarczym no i okno dachowe w pokoju u góry i sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 30.10.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Tak nasz domek będzie z garażem troszkę zmian jest np . Kotłownia w pom. gospodarczym; cztero kanalowy komin wentylacyjny po między kuchnią a małą łazienką co wiązał się z pomiejszeniem w projekcie o 10 cm kuchni i małego pokoju, oczywiście dodatkowy komin w pom . gospodarczym no i okno dachowe w pokoju u góry i sypialni Witamy Może będzie nowy dziennik budowy? Ile kubików betonu zamówiliście na ławy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 30.10.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 @igma jeśli robisz wg projektu,czyli na 50x30,dodatkowo od strony salonu 60x30 to nie powinno wyjść więcej jak 10m3 betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 30.10.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Dzięki langerob25 Jak zawsze pomocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 30.10.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Czy zmienialiście miejsce kominka? w projekcie jego umiejscowienie jest jak dla mnie niefortunne. Czy przeprojektowanie go do częsci wypoczynkowej pokoju to droga zmiana w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 30.10.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Dzięki langerob25 Jak zawsze pomocny Tak wychodz z projektu.Warstwa chudego betonu to będzie dodatkowo ok 3,5 m3.Tylko pamętaj ,że wykop szerszy o 5 cm to już 1 m3 więcej. Czy zmienialiście miejsce kominka? w projekcie jego umiejscowienie jest jak dla mnie niefortunne. Czy przeprojektowanie go do częsci wypoczynkowej pokoju to droga zmiana w projekcie? Zmienić można bez problemu.Robisz komin po drugiej stronie.Adaptacja to naprawdę parę minut roboty.A koszta podobne jeśli chodzi o wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz22 30.10.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Na ławy wyszło 14 m betonu B -20 szer. 60 cm wys. 40 cm kupiłem w dobrej cenie 240 zł za metr . Zrezygnowaliśmy z komina jaki był w projekcie dodatkowo projektując komin dymowy i dwa wentylacyjne w ścianie od strony pom. gospod. Myśle że to dobre rozwiązanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 30.10.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Wykop pod ławy gotowy, na jego podstawie wyliczyliśmy jaka ilość betonu jest nam potrzebna (13 m3), zamówimy 16, jak zostanie to nie będzie problemu droga dojazdowa taka,że dziś już się samochodem zakopałam, nie wiem jak u Was ale u mnie ciągle pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz22 30.10.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Dzisiej udalo mi się założyć Dziennik budowy ale nie wiem jak go przenieść do naszego forum . Nie jestem wybitnym internautą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz22 30.10.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 udalo się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 30.10.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 no i mamy kolejny dziennk.Super Będziesz musiał dodatkowo rozwiązać wentylację kuchni ,łazienek likwidując ten komin przy kuchni.Możesz to zrobić poprzez kominki wentylacyjne.A jak to masz zamiar rozwiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 30.10.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Na ławy wyszło 14 m betonu B -20 szer. 60 cm wys. 40 cm kupiłem w dobrej cenie 240 zł za metr . Zrezygnowaliśmy z komina jaki był w projekcie dodatkowo projektując komin dymowy i dwa wentylacyjne w ścianie od strony pom. gospod. Myśle że to dobre rozwiązanie . Rzeczywiście w dobrej cenie kupiliście beton, my kupimy za ok. 310 za m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inzynierooo 31.10.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Witam Wszystkich, długo czekałem ale teraz to i Ja mogę założyć dziennik budowy wymazonego domku jakim oczywiście jest SALSA, od 3 tygodni trwaja prace budowlane i jak na razie idzie bardzo dobrze, aby tylko pogoda była przychylna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 31.10.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Normalnie jak grzyby po deszczu rosną nam nowe dzienniki.Czekamy,czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inzynierooo 31.10.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Już wszystko gotowe, biorę się za wklejanie zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz22 31.10.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 kuchnię bi łazienkę górną i dolną będe wentylował po przez wybudowanie komina między kuchnią a łazienką niestety będę musiał zmiejszyć o 10 cm kuchnię i o 5 cm mały pokój ale myślę że to dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts