langerob25 31.10.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 kuchnię bi łazienkę górną i dolną będe wentylował po przez wybudowanie komina między kuchnią a łazienką niestety będę musiał zmiejszyć o 10 cm kuchnię i o 5 cm mały pokój ale myślę że to dobre rozwiązanie. Aha,bo myślałem ,że będziesz mieć tylko jeden komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 31.10.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Już wszystko gotowe, biorę się za wklejanie zdjęć Szybko poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inzynierooo 31.10.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 śmiga się troche na kompie wybrałem tylko kilka zdjęć z poszczególnych etapów budowy z pośród około 200 fotek. Jeszcze troche powrzucam przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 31.10.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Witam nowych Salsowiczów!Widzę też że Dzienników Budowy przybywa będzie na co popatrzeć no i może coś podpatrzeć Pozdrawiam starych i nowych na Forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 02.11.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Rzeczywiście nas budujących Salsę przybywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz22 02.11.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 jak grzybki po deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 04.11.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 witam też będziemy z mężem budować salsę, czy ktoś mógłby przesłać mi kilka fotek wnętrz na adres [email protected] A może buduje ktoś ten domek w okolicach Radomska? Z góry serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005 05.11.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 hej salsowicze mój domek nabiera kształtów i teraz wiem że to była słuszna decyzja . Wszystko jest takie jak chciałam wymiar pokoi i ogólnie całość jest super . taras wylany i stoją już dwa okrągłe słupki na zadaszenie wygląda to jak dworek .My budujemy się na dolnym śląsku koło Opola jeśli komuś po drodze to zapraszam . pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005 05.11.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Nie moge wysłać na razie fotek bo komputer szwankuje ,ale postaram sie coś z ty zrobić i na pewno pokarzę co już mamy zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 05.11.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Wszyscy coś robią.Pod koniec roku lawinowo ruszyły budowy. Ja dzisiaj też dostałem dobrą wiadomość.Z wszystkich urzędów dostałem już pozytywne odpowiedzi w sprawie WZ. Czyli niedługo będą Warunki Zagospodarowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 05.11.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 cześć salsowicze mam pytanie . ile mniej więcej kosztują przeróbki na gotowym projekcie? Chciałabym wprowadzić następujące zmiany. na dole mały pokoik zlikwidować i łazienkę zlikwidowaći zrobić dużą kuchnię, natomiast w miejcsu atarej kuchni zrobić łazienkę. czy to się będzie opłacało? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 05.11.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 cześć salsowicze mam pytanie . ile mniej więcej kosztują przeróbki na gotowym projekcie? Chciałabym wprowadzić następujące zmiany. na dole mały pokoik zlikwidować i łazienkę zlikwidowaći zrobić dużą kuchnię, natomiast w miejcsu atarej kuchni zrobić łazienkę. czy to się będzie opłacało? pozdrawiam Budujemy domy pod Siebie i żeby Nam się w nich dobrze mieszkało więc każda zmiana zaprocentuje w przyszłości i nie zastanawiaj się zbytnio czy coś pozmieniać czy nie bo potem możesz tego żałować.Każdy z Nas dokonał pewnych zmian z myślą o lepszej funkcjonalności co niektórych pomieszczeń.Wydatek związany z architektem nie będzie spory a zwróci się po czasie i wtedy zobaczysz że był opłacalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 05.11.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Wg mnie to nawet nic nie będzie kosztować,bo nie zmieniasz nic w konstrukcji domu.Tylko ścianki działowe zmieniasz,a to nie zmienia kwesti PnB.Trzeba sobie to tylko dokładnie zaplanować.Czyli jak to ma wyglądać,dostosować do tego wentylację,kanalizację,rozmiar i położenie okien.Pewnie coś się znajdzie jeszcze.Ja bym nie zawracał głowy architektowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 05.11.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 ale nie doczepią sie później jeśli tego nie naniosę na plan? bo to mi się wydaje niemożliwe. Bo przecież wszystko musi być na projekcie prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 05.11.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Możesz pozmieniać wszystko w środku,jeśli nie wnikasz w konstrukcję domu.A to tylko zmienianie ścianek działowych,możesz je przesuwać, likwidować.Ja bym nie płacił za takie przeróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 05.11.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 ale nie doczepią sie później jeśli tego nie naniosę na plan? bo to mi się wydaje niemożliwe. Bo przecież wszystko musi być na projekcie prawda? Nie wszystko musi być nakreślone w projekcie przed złożeniem o Pozwolenie na Budowę niektórych zmian dokonuje się podczas budowy i wtedy robi się tzw.zgłoszenie do Organów,które zezwolenie wydały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 06.11.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 ale nie doczepią sie później jeśli tego nie naniosę na plan? bo to mi się wydaje niemożliwe. Bo przecież wszystko musi być na projekcie prawda? Nie wszystko musi być nakreślone w projekcie przed złożeniem o Pozwolenie na Budowę niektórych zmian dokonuje się podczas budowy i wtedy robi się tzw.zgłoszenie do Organów,które zezwolenie wydały. To racja.Np możesz w trakcie budowy zmienić strop na monolityczny np. i wtedy kierownik robi wpis do dziennika o takiej zmianie,plus oczywiście przedkładasz projekt nowego stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1sadek 06.11.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Witajcie Salsowicze dziś kończę prace z dachem pozostało jeszcze parę obróbek także powoli zbliżamy się do końca prac budowlanych na ten rok. Już myślałem ze nie damy rady w tym roku nakryć naszej salsy a jednak się udało . Na ten rok plan wykonany jeszcze trochę robót porządkowych na działce, rozbiórka deskowania stropu i koniec koniec !! na ten rok (czas odpocząć ) Okna i drzwi zabijam deskami i czekam na wiosnę niech się wietrzy chałupka. Wszystkim wam życzę powodzenia na placu boju i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inzynierooo 06.11.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 1sadek wrzuć jakieś zdjęcia z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1sadek 07.11.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 1sadek wrzuć jakieś zdjęcia z budowy Co do fotek to postaram się coś wrzucić myślę ze teraz będę miał trochę więcej wolnego czasu także się podzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts