Kasiaa29 14.01.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Burifanek, ja na pewno założe, bez dwóch zdań,tylko to moze trochę potrwać, bo na razie to nie mam co pisać, na razie trzeba załatwić pozwolenie i media a wiadomo że to kilka miesięcy potrwa, ale z chwilą wbicia p[ierwszej łopaty na pewno zacznę pisac, i powiem szczerze, że już nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 14.01.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Kasia jestem w podobnej sytuacji też dopiero kupiłam projekt i teraz czeka Mnie wiele załatwiania a potem się pomyśli.Też jestem niecierpliwa tak jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 14.01.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 burifanek, a jakie robisz zmiany w projekcie? BG wielkie dzięki za zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 15.01.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Zmian się trochę nazbierało.Mamy wersję bez garażu bo w przyszłości chcielibyśmy wolnostojący.Kotłownia będzie w pomieszczeniu nr 5 na węgiel,drzwi będziemy robić z boko domu.Będziemy robić oczywiście drugi komin w tym pokoju do pieca.W sypialni chcemy zlikwidować garderobę i powiększyć ją kosztem łazienki.Likwidacja balkonu z tyłu domu bo jest taras to wystarczy i zmniejszenie okien w tych dwóch pokoikach.Co jeszcze wyjdzie podczas budowy to nie wiadomo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 15.01.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Co Cię skłoniło do wyboru projektu Salsa?Bo wcześniej zastanawiałaś się nad WB0035. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 16.01.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Niestety zmuszeni jesteśmy zrezygnowac z budowy Salsy, wczoraj w planie zagospodarowania przestrzennego gminy Cegłów przeczytałam, że możemy postawić dom z kalenicą równoleglą do drogi (już wcześniej wiedziałam o tym zapisie, tylko jakoś nie pomyslalam o tym) , a Salsa ma prostopadłą, Dopiero dziś sie jako tako z tym pogodziłam i niestety szukam dalej, ale już drugiej Salsy nie będzie. Zadzwoniłam do Krajobrazów i nie ma problemu z wycofaniem sie z zamówienia bez ponoszenia jakichkolwiek opłat, ale i tak smutno mi. Życzę Wam powodzenia w budowie waszych domków i na pewno będę tu częstym gościem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 16.01.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 U mnie wszystko się układa po myśli.Uzbrojenie działki nie będzie aż takim dużym wydatkiem,a o to się bałem.Domek będzie stał kawałek od wszelakich medii. Ja planuję zlikwidować komin w salonie.Bedę miał komin w pomieszczeniu gospodarczym pod kocioł węglowy,może też pod kominek.Myślałem o kominku z możliwością ładowania od tyłu i wtedy miałbym do niego dostęp z kotłowni.Ale jeszcze do końca nie wiem.A wentylację rozwiąże rekupatorem.Trochę zaoszczędze na budowie komina,trochę dorzucę i może niedrogo to będzie kosztować.Na mały domek to może w 8 tysiącach się zmieszczę.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 28.01.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witam Salsowiczów.Czekamy na pozwolenie jak wszystko dobrze pójdzie to latem zaczynamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 29.01.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Witam Salsowiczów.Czekamy na pozwolenie jak wszystko dobrze pójdzie to latem zaczynamy. To musisz mnie zaprosić żebym obejrzał to dzieło.NIe dam Ci spokoju Ja jestem w trakcie czekania na WZ,na odpowiedź z elektrowni i z ZGK.Ale już kupiłem pustaki i dachówkę W tym tygodniu ma być geodeta zrobić mapkę 1:500 ,potem czekanie 3 tygodnie.A jak wszystko będzie ok,to może w tym roku uda mi się zrobić fundamenty.A jak pieniążki pozwolą to może w 2009 stan surowy.Pozdrowienia dla wszystkich salsowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 29.01.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Witaj langerob25 kto kogo pierwszy zaprosi to nie wiadomo bo też tylko planujemy na ten rok zrobienie fundamentów ekipę juz mamy umówioną na początek lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxic76 30.01.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Witam wszystkich, jestem kolejnym zapaleńcem na budowę Salsy, będzie to jednak wersja z garażem , bez podpiwniczenia, w lustrzanym odbiciu. Ekipę już mam, czekam niestety na kwitologię, jestem dopiero na etapie oczekiwania na warunki przyłączy energii i wod-kan. Chciałbym się dowiedzieć jakie były orientacyjne koszty materiałów, żebym mógł porównać z obecnymi cenami, jakie zmiany proponujecie w projekcie, jeżeli ktoś mógłby mi przysłać zdjęcia z budowy Salsy, byłbym wdzięczny ([email protected]). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 31.01.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 @Burifanek jak tylko będe szybszy to zapraszam@maxic78 na stronie http://pprojekt.pl/projekt332-salsa,zdjecia.html masz parę fotek. Ten domek to trochę diabelski taki jest,bo salon według projektu ma 666 cm!!!Nie wiem czy ksiądz mi ten dom poświęci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 31.01.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 langerob25 w sumie daleko od siebie budować nie będziemy może będę przejeżdzać przez Kraków chociaż bliżej do Żywca Mam jadąc na Bielsko zależy skąd pojadę bo to różnie bywa.Pozdrawiam.Też ten wymiar ściany w salonie zauważyłam 666cm super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 31.01.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 langerob25 imprezę można zrobić na fundamencie tylko trzeba będzie jakieś krzesła i stolik załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 31.01.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 langerob25 imprezę można zrobić na fundamencie tylko trzeba będzie jakieś krzesła i stolik załatwić. Jak tylko pogoda pozwoli,to czemu nie:) A będziecie budować w Żywcu? Byłem tam kiedyś ,dokładnie w Tresnej na parę dni,a w Żywcu pamiętam jadłem super knyszę.Nawet dzisiaj ją wspominaliśmy,bo rozmawiałem ze znajomymi ze Śląska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 31.01.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Nie w samym Żywcu trochę za około 18km.Piękne okolice z widokiem na góry.Jedzenie w Żywcu jest rzeczywiście dobre bo nieraz wskoczyliśmy na rynku do jakiejś restauracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 31.01.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Chyba się dołącze do Waszej imprezki, nawet tej na fundamentach. Myślę, że i bez krzeseł damy radę Na pprojektach są moje fotki, pochwalę się nieskromnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 31.01.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Oczywiście ,że zapraszam. Fotki oczywiście widziałem.Chciałbym juz być już na tym etapie.W pracy mam kolegę ,który też buduje dom więc cały czas gadamy tylko o tym.Raz o tynkach,to znowu o dachach itp.A przede mną jeszcze długa droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 31.01.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 BG będziesz mile widziana na imprezce dostaniesz honorowe miejsce gdzie Sobie zażyczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 01.02.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Wow, dziękuję za zaproszenie i to jeszcze jakie . Zobaczycie jak zleci budowa stanu surowego, potem dopiero zacznie się jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts