shira3 06.12.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 wykonawca proponuje nam postawienie salsy za 35000 w tym: stan zerowy, stan surowy otwarty bez dachu czyli ściany zewnętrzne i działowe,strop i komin. Co mam myśleć o tej ofercie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 06.12.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 wykonawca proponuje nam postawienie salsy za 35000 w tym: stan zerowy, stan surowy otwarty bez dachu czyli ściany zewnętrzne i działowe,strop i komin. Co mam myśleć o tej ofercie? Ciężko powiedzieć jak kształtują się ceny u Was.Da się przeżyć.Chociaż u nas byłoby taniej.Szukaj dalej.Najlepiej kogoś z polecenia.Może znajdziesz coś lepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekMonika1719501558 06.12.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 wykonawca proponuje nam postawienie salsy za 35000 w tym: stan zerowy, stan surowy otwarty bez dachu czyli ściany zewnętrzne i działowe,strop i komin. Co mam myśleć o tej ofercie? Trochę drogo .Jak chcesz mogę się dowiedzieć ilie wzięłaby ekipa która nam stwiała Salsę stan zerowy, stan surowy otwarty ściany zewnętrzne i działowe,strop i komin ,wieźba ,pokrycie dachu dachówką ,montaż blacharki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violaradek 06.12.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Witamy, my naszą Salsę wydłużyliśmy o 1 m. z każdej ze stron. Dzięki temu kształtniejszy i większy jest salon z jadalnią(33,6m2), zaś z mały pokój na parterze nie jest juz taki mały i ma (11,76m2), wiatrołap ma kształt kwadratu(6,56m2), noi i można wyprostować ściankę łazienki:) Jednoczesnie na poddaszu dłuższe są dwa pokoiki. Sypialnia nie została znacznie powiekszona gdyż planujemy wykożystać dodatkowy metr, na wydzielenie prywatnej łazienki, troche też kosztem już istniejacej w projekcie. Komin został przeniesiony do pomieszczenia gospodarczego, kominek narożny. Odnośnie kosztów budowy znaleźliśmy solidną ekipę która za 32000 zl. wybuduje stan surowy otwarty z deskowaniem i papowaniem, naszym zdaniem to dobra cena jak na Warszawę i okolice. Jesteśmy na etapie oczekiwania na pozwolenie na budowę. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 06.12.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Oczywiście że chcę a nawet bardzo bym prosiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 06.12.2008 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Oczywiście że chcę a nawet bardzo bym prosiła No widzisz,masz kogoś z okolic już dobrze rozeznanego.Naprawdę jeśli za ten sam domwoklicach jedna firma chce 40 tys ,a inna 30 tys to róznicawarta zastanowienia i przeanalizowania.Za 10,czy nawet 5 tys to można wiele zdziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 07.12.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Witamy nowych Salsowiczów Czy ktoś z forumowiczów może mi podpowiedziećchcemy zrobić 4 skrzydła drzwi tarasowych, jesteśmy zdecydowani ( już widzimy jakie będziemy mieli widoki ) ale nasz wykonawca mówi, że to będzie niestabilne, że wszystko będzie się ruszało i takie tam. Co Wy o tym myślicie, ktoś może coś słyszał albo widział u kogoś okna na szerokości 4mWiem że BG ma takie rozwiązanie, ale nie wiem czy nie ma z tym problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 08.12.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 BG nie ma żadnych problemów ze stabilnością okna, ale okno musi być dobrego producenta. Jeśli chodzi o kredyty to ostatnio doleciało mi, że jeszcze Pekao S.A. najmniej zaostrzyło kryteria udzielania kredytów. Myślę, że Salsa jest również dobrym domkiem o staranie sie o kredyt z dopłatami. Pekao S.A udziela jednak kredytów tylko w złotówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maluchna26 09.12.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 BG super, że zajrzałaś na forum. Przeczytałam wszystkie twoje posty i wiem, że już mieszkasz w Salsie. Jeżeli byłaby możliwość to proszę o przesłanie kilku zdjęć ma mój e-mail ([email protected]). A co do banku PKO S.A. to jeszcze sprawdzę. Nie bardzo natomiast orientuję się w tych dopłatach do budowy domu. Jakie trzeba spełnić warunki??? Za odpowiedź będę bardzo wdzięczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 09.12.2008 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Pod tym linkiem poczytasz o kredycie z dopłatą: http://dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,5837370,Mieszkanie_lub_dom_za_kredyt_z_doplata.html Kiedyś były średnio opłacalne, bo można było wynegocjować dobrą marżę w banku, teraz banki powariowały więc może warto pomyśleć o tym kredycie. Im mniejszy domek tym dopłata wychodzi wyższa, a Salsa duża nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 09.12.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Witamy.Długo Cię nie było.Ja też mam pytanie do Ciebie.Pomniejszyłaś garderobę na górze kosztem klatki? Zachodziła obawa że po zmianie schodów można uderzać głową w sufit? Bo ja myślę ,że po kombinacjach ze schodami trzeba to zmienić.Jak się mieszka? Co byś teraz zmieniła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 09.12.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Witamy.Długo Cię nie było.Ja też mam pytanie do Ciebie.Pomniejszyłaś garderobę na górze kosztem klatki? Zachodziła obawa że po zmianie schodów można uderzać głową w sufit? Bo ja myślę ,że po kombinacjach ze schodami trzeba to zmienić. Jak się mieszka? Co byś teraz zmieniła? dobre pytanie Langerob..-Co byś BG zmieniła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 09.12.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Mamy nowy dziennik budowy Tylko czemu ten kto go założył się nie chwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maluchna26 09.12.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Dziękuję BG za link. Poczytałam i teraz tylko muszę odwiedzić niektóre banki. Zobaczymy co z tego wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 10.12.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Mamy nowy dziennik budowy Tylko czemu ten kto go założył się nie chwali jaki dziennik???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 10.12.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 http://forum.muratordom.pl/dziennik-budowy-salsa,t143635.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 10.12.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 http://forum.muratordom.pl/dziennik-budowy-salsa,t143635.htm ach ten dziennik-widziałam już jakiś czas temu a ja ciągle nie mam czasu zrobic swojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz22 10.12.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Czekamy czekamy na następne dzienniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maluchna26 11.12.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Mamy nowy dziennik budowy Tylko czemu ten kto go założył się nie chwali Ja też już ten dziennik widziałam. Szkoda, że ostatnio już nikt nie wkleja żadnych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 11.12.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Jak to jest z kredytami tzn. jesli bank przyzna mi np. 300 tyś bo o tyle składałam a okaże się ,że zmieściłam się w 250 to mogę już tej reszty nie brać i spłacać tylko te 250? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts