ba-sia3 11.12.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Witam Z wklejeniem zdjęć poradziłam sobie w inny sposób dla mnie mniej skomplikowany tutaj są zdjęcia tak będzie wyglądał nasz domek http://picasaweb.google.com/gajzlerbarb/ProjektPoprawiony# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 11.12.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Jestem trochę w szoku.Niezły ten projektant.Ciekawy dom wyszedł.Fajne schody,miejsce wykorzystane.Szybko i fachowo to zrobił.Dom poszerzony i trochę traci dla tych co mają małą działkę.No i ten kąt na dachu nad garażem 10'C to nie wszędzie przejdzie.Masz w WZ zapis pozwalający na taki kąt pochylenia?No i nie bardzo gont na to pasuje(kładłem w tamtym roku na altanie i trochę wcześniej czytałem i raczej stosowany dla dachów plus 15'C).Za mały kąt.A nie dało by się tego garażu obniżyć w stosunku do domu?wtedy może kąt dało by się większy dać na tym dachu i chyba ładniej by było.Chyba że jakieś szczególne względy tym kierowały.No i dużo droższy na pewno w wykonaniu.Same fundamenty to niemały koszt.Ale ciekawie to zrobione.Ja gdybym nie potrzebował pokoju na dole,to może bym coś podobego zrobił.Zwłaszcza fajne będą korytarze.I na dole i na górze.Tak na gorąco,to trochę zaskoczony jestem.Ten architekt nieźle to wszystko wykombinował.Dzisiaj właśnie zrobiłem razem z żoną projekt jak ma wyglądac wiatrałap i wyszedł prawie,że identycznie.Z tym że będzie kwadratowy.Drzwi do garażu tak samo ,szafa też w tym samym miejscu.I wejściowe jednak na zewnątrz otwierane jak u CIebie.Kiedyś już @BG tak mi radziła,no i po przemyśleniach tak samo bedzie u nas.http://img519.imageshack.us/img519/1078/wiatriap2em2.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 11.12.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Z dachem kombinowaliśmy na różne sposoby i ostatecznie ten nam sie spodobał najbardziej. A i tak mój mąż dopatrzył sie jeszcze jednej zmiany mianowicie drzwi do kotłowni muszą być z drugiej strony, wtedy będzie więcej miejsca w środku. w łazience na górze wyszła fajna wnęka na prysznic nie było jej w planach, ale jak jest to mamy zamiar zrobi ćcoś takiego http://www.cersanit.pl/bath.php?cms_id=4636&lang=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 12.12.2008 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Ale czy WZ pozwala na taki dach? Bo często są ograniczenia.A 10'C to prawie płaski dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 12.12.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 jeśli taki zaprojektował to chyba można bo dostał warunki zabudowy i czytał je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 12.12.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 No proszę co można z Salsą zrobić.Nie tylko wydłużyć, ale i poszerzyć . Podoba mi się hol, wiele zyskuje.Niestety przy ograniczeniach ze strony działki i określonych finansach taki pomysł odpada. Ps.dostaliśmy z Ministerstwa Infrstr. pozwolenie na dosunięcie Salsy na 1,5 m z granicą sąsiada ale odrzucili po tej stronie okna dachowe.Musimy wyrzucić z klatki schodowej i małego pokoju.Najgorsze, że bok wykuszu też jest zbyt blisko granicy aby była szyba. Nie wiem jak by wyglądał jeden z boków z luksferów( jeśli mogą być?) lub bez szyby, tylko mur? Macie pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 12.12.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 o jakim wykuszu piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 12.12.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Wymyśliłam sobie przedłużenie salonu i doświetlenie przez wykusz.Salon będzie u mnie od strony północnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 12.12.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 no jak ściana ma luksfery to liczy się jako ściana bez okien.Więc chyba powinno być.To może wtedy z obu stron luksfery? Fajnie ,że macie pozwolenie na usytuowanie domu.Bez okien da radę.Nie ma tragedi.Okna dachowe to słaby punkt domu,ale niestety czasami trzeba.Oby jak najmniej. Każdy przrerabia Salsę pod siebie.A to dopiero początki projektu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 12.12.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 To samo powiedziałam w urzędzie. Bez okien dam radę.Ten mały pokoik w tym momencie słabo doswietlony bedzię takim biurem, ewentualnie dla goscia na chwilę.Najwazniejsze, że ten drugi bedzie mial dachowe, bo w nim będzie syn urzędował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 12.12.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Z tymi luksferami po obu stronach to niezły pomysł, tylko nie mogę sobie tego wyobrazić.To jest tak bardzo trójwymiarowy wystający fragment domu, że styki mi sie grzeja Pozostałe zmiany juz są naniesione.Trzeba tylko poprawić to co napisałam wyżej( wykusz i okna w dachu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 12.12.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Ja też nie mogę sobie wyobrazić zupełnie, ale u mnie z wyobraźnią dość krucho, jakby nie mój mąż to byśmy chyba w szopie zamieszkali.... czy czymś podobnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 12.12.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Spokojnie,na pewno nie jest tak źle Niedługo zobaczycie na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maluchna26 13.12.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Odbiegnę nieco od tematu, ale chcę wiedzieć co myślicie o tym domku??? http://projekty.dom.pl/dom_przy_zrodlanej.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 13.12.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Na pewno mniejszy,ale na pewno też tańszy w budowie.Szukasz czegoś konkretnie pd działkę,czy masz jakieś inne priorytety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005 13.12.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 witam prosze powiedzcie mi jak wklejać zdjęcia z budowy na forum tylko najprościej jak można bo jestem nowicjuszką proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 13.12.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 langerob25 wysłał mi instrukcję wklejania zdjęć ale zbyt skomplikowane a może nawet nie tak bardzo tylko, że nie chciał mi się czytać i skorzystałam z pisaca web album, albo ten link http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=langerob25&fid=37433544 tam jest wszystko opisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 13.12.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Odbiegnę nieco od tematu, ale chcę wiedzieć co myślicie o tym domku??? http://projekty.dom.pl/dom_przy_zrodlanej.htm salsa ładniejsza, choć ten domek niczego sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005 14.12.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Sliczny domek i ma fajny rozstaw pokoi podoba mi się tak samo jak salsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005 14.12.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 shira3 jeśli doszły jakieś fotki to daj znać ,bo nie wiem czy się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts