annaoj20008 16.12.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Dzieki @langerob , wiedziałam,ze cos sensownego doradzisz. Faktycznie ta symetria jest wazna. Widać to od razu na Twoich wizualizacjach. Chociaz szczerze mówiac, nie spotkałam sie nigdzie z takim rozwiazaniem. Tak sobie pomyslałam, ze drzwi balkonowe i okno, okna, sa praktyczniejsze. Mozna uchylic na noc, czy w dzien, nie otwierajac całego skrzydła az po podłogę. No i mozna zawsze cos pod oknem w pokoju wstawić, np. biurko..., czyli wiecej miejsca. Napewno jesli byłaby decyzja na balkonowe to wstawie takie dwuskrzydłowe, bez scianki dzielącej jak np. u ANNJAK3005 No i kolejna rzecz do przemyslenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 16.12.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 To pierwsze rozwiązanie to zaproponowała ANNJAK3005 W projekcie jest bez tej ścianki dzielącej.A u Ciebie jak będzie z tymi pokojami.Bo pamiętam,że chciałaś coś zmieniać na poddaszu.Tak jakby obrócić układ pokoi 0 180'C? Czy zostajesz przy tym jak w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 16.12.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Jestem pod wielkim wrażeniem folderu ze zdjęciami . Od razu poprawił mi się humor, jak widzę kolejną Salsę.Dały mi do myslenia wymiary okien. Mam w projekcie w dolnym pokoiku 150/140. Nie chcę by było dzielone. Czy ta wielkość może taka zostać bez podziału? I jeszcze jedno, może @ langerob by mi pomógł i zrobił wizualizację? Zastanawiam sie jak wyglądałoby tylko jedno skrzydło balkonowe połaczone z oknem na pietrze od frontu.Pod oknem oczywiscie mur ,ściana.Jest szansa na takie rozwiazanie? Popatrz na zdjęcia sienny Ona ma podobnie zrobione okno balkonowe jakbyś chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 16.12.2008 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 To pierwsze rozwiązanie to zaproponowała ANNJAK3005 W projekcie jest bez tej ścianki dzielącej.A u Ciebie jak będzie z tymi pokojami.Bo pamiętam,że chciałaś coś zmieniać na poddaszu.Tak jakby obrócić układ pokoi 0 180'C? Czy zostajesz przy tym jak w projekcie? aha, dzieki Układ pokoi pozostawilismy taki jak w projekcie.Zmieniony został korytarz, ze wzgledu na wejscia do pokoi na poddaszu.Trudno mi to opisać, ale w weekend poprosze syna to moze wrzuci projekt po zmianach na forum. Tylko że mam ksero, bo papiery sa w urzędzie i będzie wszystko na biało czarno.Moze sie dopatrzycie zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 17.12.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Jaką macie wentylację pomieszczeń? Jeśli macie kominki odpowietrzające ( w dachówce ) to ile? My w projekcie mamy 7 - to chyba dużo, jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 17.12.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Ja będe miał jeden ,do odpowietrzenia kanalizy.Taki kominek w oryginale do mojej dachówki to kosztuje 400 pln.Zamiennik 50 % ceny.Niemało niestety.W garażu i kotłowni wentylacja grawitacyjna,reszta wentylacja mechaniczna z odzyskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005 17.12.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 u na kominkow jest 5 i powinno tyle wystarczyć, tak twierdzi mąż ja nie bardzo się na tym znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 17.12.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Też chcieliśmy mieć rekuperator, ale dla nas to jednak za drogo Nasze kominki kosztują 320 zł/szt. ANNJAK3005 a Wy macie garaż? My mamy w łazience na górze 2 (jeden bezpośrednio do kabiny prysznicowej) i 2 w kuchni ( jeden do okapu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 17.12.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 witam nowych salsowiczow NARESZCIE udało mi sie wysłać dzięki wam zdjęcia to z życzeniami WESOŁYCH ŚWIĄT wejdzcie na tą strone http://www.chomikuj.pl/salsa17 Igma to zdjęć nie widziałaś? Zobacz nową Salsę,fotki są w folderze "początek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 17.12.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 widziałam te zdjęcia, ale muszę się przyznać, że zapomniałam i poszłam na łatwiznę, zamiast sprawdzić na zdjęciach to postanowiłam zapytać U nas wyszło 7 takich kominków no i co tu dużo pisać, całkiem sporo to kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 17.12.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Przez moment zwątpiłam ale po chwili udało mi się policzyć i wychodzi 5. Dwa w czubku dachu, zgodnie z projektem, kolejny wychodzi na wysokości górnej łazienki, też jak w projekcie. Dodaliśmy od siebie w kuchni w narożniku, z lewej strony okna. Ostatni w garderobie na piętrze, bo jest całkowicie oddzielona i wchodzi się do niej z korytarza. To pomysł naszego projektanta ale podobno musi być. Wystarczy czy za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005 17.12.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 garaż jest i to dość duży wrzuciłam kilka fotek z wmontowaną bramą garażową a drzwi wejściowe będą dopiero w styczniu ,bo przywiezli nie takie jak zamawialiśmy i niestety musimy czekać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 17.12.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Ładnie to wszystko wygląda.Ja mam małe pytanko.Czy zmienialiście kąt dachu,czy jest taki jak w projekcie?Pisałas o podniesionej ściance,chociaż ona chyba tylko minimalnie jest podniesiona?Wg projektu wysokosc od stropu do góry wieńca to ok 77 cm.U Ciebie to wyszło 3x25 cm(?) + wieniec to chyba coś około 95 cm?Zastanawiam się jak robić.Gdybym dał 3 porothermy(coś około 25 cm z zaprawą jeden) + wieniec 20 cm to mam 95 cm.Minus 10 cm zaoszczędzone na grubości stropu(będę miał monolityczny) to w sumie ściankę można potraktować jako 85 cm,czyli tylko 8 cm więcej.Tylko 4 pustaki to znowu mi się wydaje za dużo.Myślę czy czasami nie zrobić ciut wyższego wieńca(po konsultacji z KB),albo podmurować jescze warstwę z cegły np?We wtorek umówiony jestem z architektem musze to przedyskutować.Odkąd zaczałem przygodę z budowaniem,to zaczęły mi się siwe włosy pojawiać.Co poradzicie "rodzynkowi"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 18.12.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Jak zaczniesz budować to dopiero się zacznie - a to budowlańców nie będzie na czas, innym razem zabraknie materiału albo fachowcy wymurują za wysoką ścianę (bo im się wydawało, że tak ma być ) itp.itd. A pod koniec budowy to wszystkie włosy siwe będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005 18.12.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Kąt dacu jest taki sam jak w projekcie a podnieśliśmy ściankę o 30 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUZMA 19.12.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Co myslicie na temat zatrudnienia Inspektora Nadzoru Budowlanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 19.12.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Kąt dacu jest taki sam jak w projekcie a podnieśliśmy ściankę o 30 cm . dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 19.12.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Co myslicie na temat zatrudnienia Inspektora Nadzoru Budowlanego? Też się zastanawiam.Gdyby był KB od nas to chyba już inspektor niepotrzebny.Jesli KB ekipy budujacej to chyba bym zatrudniła.Wiecie jakie jest wynagrodzenie tych panów i standardowa ilosc wizyt na budowie? Jeśli chodzi o podniesienie scianki to nie mam pojecia, bo mamy za wąska działkę i po podniesieniu domek wygladał by koszmarnie na tak wąski pasku ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 21.12.2008 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Wszyskim Salsowiczom, z okazji Świąt Bożego Narodzenia... Niech nadchodzący magiczny czas, będzie przepełniony radością, miłością, zapachem piernika i swierku oraz cudnymi niespodziankami. A nadchodzący rok przyniesie spełnienia pragnień Waszych serc. - annaoj 20008- http://republika.pl/blog_rt_855565/1693590/tr/kartka_39.gif Mikołaj z reniferami świetuja już Nowy Rok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 22.12.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Kilku salsowiczów zastanawia się jak zadaszyć taras, my też o tym myśleliśmy. Już nawet wstępnie byliśmy zdecydowani żeby powiększyć taras i zadaszyć markizą. Zdecydowaliśmy jednak, że wielkość tarasu będzie taka jak w projekcie i nie będziemy go zadaszać, ale postawimy sobie altankę np. taką o wym. minimum 3x3m http://www.miedzinski.home.pl/mediac/450_0/media/ostatnie$20204.JPG Może komuś z Was również spodoba się ten pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts