annaoj20008 08.01.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 No to prawie wszyscy w komplecie Ja juz z nerwów (w związku z papierami) dostaję palpitacji serca i to nie są żarty. Nawet byłam sobie zrobić EKG. Pewnie są jakieś inne przyczyny, ale nie bez wpływu jest także zamieszanie przedbudowlane Chyba za bardzo się przejmuję Jakiś niespokojny duch we mnie wstapił, a co będzie jak się zacznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 09.01.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 mam pytanie do IGMA a ty w jakim programie robiłaś wizualizację wnętrza salsy? bo zainstalowałam sobie jede program ale jest chyba za bardzo profesjonalny ale może jeszcze się poduczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 09.01.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Rozglądamy się teraz za oknami. Powiedźcie które profile są lepsze THYSSEN czy VEKA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 09.01.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Rozglądamy się teraz za oknami. Powiedźcie które profile są lepsze THYSSEN czy VEKA? Słuchaj BG ma Oknoplast bardzo fajne okienka ale nie wiem jaki to profil a Mój wykonwca poleca Dobroplast ale też nie wiem jaki profil żeby Ci podpowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snoop 09.01.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Czy ktoś mógłby przesłać mi zdjęcia z realizacji budowy domu salsa na e-mail [email protected]. Gdyż na wiosne zacząć chcemy budowe i ciekaw jestem jakie zmiany można wprowadzić i jak wyglada wnętrze domu to mnie najbarzdziej interesuje Z góry dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 10.01.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Witam wszystkich Też postanowiłam przypomnieć, że żyję.Nic nie piszę bo zima i nic się nie dzieje to znaczy trochę się dzieje,... założyli nam na działce prąd, projekt już gotowy, czekamy na informacę z urzędu, która ma przyjść a nie przychodzi. Kupiliśmy materaiały na budowę nie wszystkie jeszcze ale sporo. Zamówiliśmy cieślę bierze u nas 60 zł za metr, więc z tego co czytam normalna cena. No to tyle na razie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz22 10.01.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Koszty,koszy,koszty , każdy stara się wynegocjoweać jak njniższe ceny za robocizznę i materiały miejmy nadzieję ze w tym Nowym Roku uda się nam wydać jak naj mniej i zrobić jak najwięcej tego życzę wszystkim i samemu sobie nie martwcie się będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 13.01.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Ja robiłem wizualizację w programie Arcon.A Ty @Igma w jakim robiłąś?Wyszło fajnie.Widać o co chodzi i jakie zmiany wprowadzasz.Trochę się ożywiło nasze forum.Jeśli chodzi o okna to ja zakładałem w zeszłym roku firmy Thermoplast.Wg mnie bardzo ładny profil.Mają też ładne odcienie oklein.Ale cena niestety nie najniższa:(.Najlepiej pooglądać jaki profil Wam wpadnie w oko.Jakość myślę porównywalna.No i ważna jest jakośc okleiny i odcienie,a te różne firmy mają różne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 13.01.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Hej My robiliśmy wizualizacje w programie pro100 , ale niestety nie ma tam opcji projektowania ogrodu. Okna już wybrane na 99% z potrójną szybą 0,6 w/m2k obustronny orzech barwione w masie , profile thyssen a okucia Winkhaus za jedyne 13 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 14.01.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 mam prośbę i pytanie do tych wszystkich którzy wybudowali już salsę:ile zużyliście cegły na ściany nośne,na działowe? i z czego budowaliście,proszę was o odpowiedzi,bo właśnie niebawem będziemy kupować i nie bardzo wiemy ile zamówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 14.01.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 mam prośbę i pytanie do tych wszystkich którzy wybudowali już salsę:ile zużyliście cegły na ściany nośne,na działowe? i z czego budowaliście,proszę was o odpowiedzi,bo właśnie niebawem będziemy kupować i nie bardzo wiemy ile zamówić? Witaj norola Nam przywieżli 40 palet na ściany zewnętrzne i konstrukcyjne pakowane po 64 sztuki na palecie grubość 25 cm oraz 11 palet na ścianki działowe pakowane po 128 na palecie grubośc 12 cm i będę ich też używać jako połówek.Budujemy z silikatów bez garażu i pomieszczenia gospodarczego na razie a potem się zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 15.01.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 mam prośbę i pytanie do tych wszystkich którzy wybudowali już salsę:ile zużyliście cegły na ściany nośne,na działowe? i z czego budowaliście,proszę was o odpowiedzi,bo właśnie niebawem będziemy kupować i nie bardzo wiemy ile zamówić? Witaj norola Nam przywieżli 40 palet na ściany zewnętrzne i konstrukcyjne pakowane po 64 sztuki na palecie grubość 25 cm oraz 11 palet na ścianki działowe pakowane po 128 na palecie grubośc 12 cm i będę ich też używać jako połówek.Budujemy z silikatów bez garażu i pomieszczenia gospodarczego na razie a potem się zobaczy. dziękuję za odpowiedź,i proszę jeszcze innych o takie informacje,zwłaszcza tych którzy budują tak jak my salsę z garażem z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 15.01.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Kupiliśmy na ściany działowe 8 palet 96szt.na palecie (wym.12szer.24wys.38dł.), jeszcze nie murowali więc nie wiem czy to odpowiednia ilość Na ściany nośne 32 palety po 48szt.na palecie (wym.24szer.24wys.38dł.) i chyba jeszcze dwie trzeba będzie dokupić. Salsa z garażem Cegła EDER, świetna nie kruszy się, w zasadzie zero odpadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 15.01.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Kupiliśmy na ściany działowe 8 palet 96szt.na palecie (wym.12szer.24wys.38dł.), jeszcze nie murowali więc nie wiem czy to odpowiednia ilość Na ściany nośne 32 palety po 48szt.na palecie (wym.24szer.24wys.38dł.) i chyba jeszcze dwie trzeba będzie dokupić. Salsa z garażem Cegła EDER, świetna nie kruszy się, w zasadzie zero odpadów dzięki serdeczne kolejnej osobie za informacje:) bardzo się nam przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 16.01.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Ja też jeszcze myśle z czego ta Salsa moja stanie - wie ktoś coś konkretnego o keramzycie? Waham się między nim a silcą ale słyszałam że silca mocno pije wodę z otoczenia? Ktoś coś wie?Iluwarstwowe dajecie ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 16.01.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 my robimy tradycyjny mur 3 warstwy max, styropian i suporex A kupiliśmy 17 palet po 192 szt 1/2 maxa czyli 3264 szt160 szt całego maxa960 suporexu, ale chyba trzeba będzie dokupić acha i jeszcze 7 palet po 54 szt bloczków betonowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 16.01.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Ja robiłem wizualizację w programie Arcon.A Ty @Igma w jakim robiłąś?Wyszło fajnie.Widać o co chodzi i jakie zmiany wprowadzasz.Trochę się ożywiło nasze forum. Jeśli chodzi o okna to ja zakładałem w zeszłym roku firmy Thermoplast.Wg mnie bardzo ładny profil.Mają też ładne odcienie oklein.Ale cena niestety nie najniższa:(. Najlepiej pooglądać jaki profil Wam wpadnie w oko.Jakość myślę porównywalna.No i ważna jest jakośc okleiny i odcienie,a te różne firmy mają różne. ja próbowałam coś majstrować w tym programie ale chyba nie mam cierpliwości albo taka tępa jestem haha bo mi nic nie wychodzi, a jak nie wychodzi to się denerwuję i rzucam to w diabły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 17.01.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 ba-sia3a w jakim programie próbowałaś, pro100 nie jest trudnyJeśli chodzi o okna to już mamy kilka ofert i wybierzemy chyba okna z potrójną szybą, barwione w masie kolor obustronny orzech, z nakładkami anty-rozwierceniowymi, suma za całość niecałe 13 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 17.01.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 ba-sia3a w jakim programie próbowałaś, pro100 nie jest trudny Jeśli chodzi o okna to już mamy kilka ofert i wybierzemy chyba okna z potrójną szybą, barwione w masie kolor obustronny orzech, z nakładkami anty-rozwierceniowymi, suma za całość niecałe 13 tys. tak mi sie wydaje że trudny nie jest ale nie wiecie jaki ze mnie nerwus.... hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 18.01.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 ja robiłam wizualizacje w arcon i wczoraj nawet coś mi wychodziło ale późna noc mnie zastała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts