Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No to prawie wszyscy w komplecie :D

Ja juz z nerwów (w związku z papierami) dostaję palpitacji serca i to nie są żarty. Nawet byłam sobie zrobić EKG. Pewnie są jakieś inne przyczyny, ale nie bez wpływu jest także zamieszanie przedbudowlane :( Chyba za bardzo się przejmuję :cry:

Jakiś niespokojny duch we mnie wstapił, a co będzie jak się zacznie... :roll: :o

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy ktoś mógłby przesłać mi zdjęcia z realizacji budowy domu salsa na e-mail [email protected]. Gdyż na wiosne zacząć chcemy budowe i ciekaw jestem jakie zmiany można wprowadzić i jak wyglada wnętrze domu to mnie najbarzdziej interesuje :wink: Z góry dziekuje i pozdrawiam

Witam wszystkich

Też postanowiłam przypomnieć, że żyję.

Nic nie piszę bo zima i nic się nie dzieje to znaczy trochę się dzieje,... założyli nam na działce prąd, projekt już gotowy, czekamy na informacę z urzędu, która ma przyjść a nie przychodzi. Kupiliśmy materaiały na budowę nie wszystkie jeszcze ale sporo. Zamówiliśmy cieślę bierze u nas 60 zł za metr, więc z tego co czytam normalna cena.

No to tyle na razie pozdrawiam.

Ja robiłem wizualizację w programie Arcon.A Ty @Igma w jakim robiłąś?Wyszło fajnie.Widać o co chodzi i jakie zmiany wprowadzasz.Trochę się ożywiło nasze forum.

Jeśli chodzi o okna to ja zakładałem w zeszłym roku firmy Thermoplast.Wg mnie bardzo ładny profil.Mają też ładne odcienie oklein.Ale cena niestety nie najniższa:(.

Najlepiej pooglądać jaki profil Wam wpadnie w oko.Jakość myślę porównywalna.No i ważna jest jakośc okleiny i odcienie,a te różne firmy mają różne.

mam prośbę i pytanie do tych wszystkich którzy wybudowali już salsę:ile zużyliście cegły na ściany nośne,na działowe? i z czego budowaliście,proszę was o odpowiedzi,bo właśnie niebawem będziemy kupować i nie bardzo wiemy ile zamówić? :wink:

Witaj norola Nam przywieżli 40 palet na ściany zewnętrzne i konstrukcyjne pakowane po 64 sztuki na palecie grubość 25 cm oraz 11 palet na ścianki działowe pakowane po 128 na palecie grubośc 12 cm i będę ich też używać jako połówek.Budujemy z silikatów bez garażu i pomieszczenia gospodarczego na razie a potem się zobaczy.

mam prośbę i pytanie do tych wszystkich którzy wybudowali już salsę:ile zużyliście cegły na ściany nośne,na działowe? i z czego budowaliście,proszę was o odpowiedzi,bo właśnie niebawem będziemy kupować i nie bardzo wiemy ile zamówić? :wink:

Witaj norola Nam przywieżli 40 palet na ściany zewnętrzne i konstrukcyjne pakowane po 64 sztuki na palecie grubość 25 cm oraz 11 palet na ścianki działowe pakowane po 128 na palecie grubośc 12 cm i będę ich też używać jako połówek.Budujemy z silikatów bez garażu i pomieszczenia gospodarczego na razie a potem się zobaczy.

dziękuję za odpowiedź,i proszę jeszcze innych o takie informacje,zwłaszcza tych którzy budują tak jak my salsę z garażem :D z góry dziękuję

Kupiliśmy na ściany działowe 8 palet 96szt.na palecie (wym.12szer.24wys.38dł.), jeszcze nie murowali więc nie wiem czy to odpowiednia ilość:)

Na ściany nośne 32 palety po 48szt.na palecie (wym.24szer.24wys.38dł.) i chyba jeszcze dwie trzeba będzie dokupić.

Salsa z garażem

Cegła EDER, świetna nie kruszy się, w zasadzie zero odpadów

Kupiliśmy na ściany działowe 8 palet 96szt.na palecie (wym.12szer.24wys.38dł.), jeszcze nie murowali więc nie wiem czy to odpowiednia ilość:)

Na ściany nośne 32 palety po 48szt.na palecie (wym.24szer.24wys.38dł.) i chyba jeszcze dwie trzeba będzie dokupić.

Salsa z garażem

Cegła EDER, świetna nie kruszy się, w zasadzie zero odpadów

dzięki serdeczne kolejnej osobie za informacje:) bardzo się nam przydadzą :D

Ja robiłem wizualizację w programie Arcon.A Ty @Igma w jakim robiłąś?Wyszło fajnie.Widać o co chodzi i jakie zmiany wprowadzasz.Trochę się ożywiło nasze forum.

Jeśli chodzi o okna to ja zakładałem w zeszłym roku firmy Thermoplast.Wg mnie bardzo ładny profil.Mają też ładne odcienie oklein.Ale cena niestety nie najniższa:(.

Najlepiej pooglądać jaki profil Wam wpadnie w oko.Jakość myślę porównywalna.No i ważna jest jakośc okleiny i odcienie,a te różne firmy mają różne.

ja próbowałam coś majstrować w tym programie ale chyba nie mam cierpliwości albo taka tępa jestem haha bo mi nic nie wychodzi, a jak nie wychodzi to się denerwuję i rzucam to w diabły :evil:

ba-sia3a w jakim programie próbowałaś, pro100 nie jest trudny

Jeśli chodzi o okna to już mamy kilka ofert i wybierzemy chyba okna z potrójną szybą, barwione w masie kolor obustronny orzech, z nakładkami anty-rozwierceniowymi, suma za całość niecałe 13 tys.

tak mi sie wydaje że trudny nie jest ale nie wiecie jaki ze mnie nerwus.... hahaha