langerob25 25.01.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 To ja się martwię,a co dopiero Ty masz powiedzieć Skończysz SSO,to powinno być lepiej,już grucha z betonem nie będzie musiała jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 26.01.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 odwiedziłam dziennik budowy Igma:) fajne zdjęcia ale jestem przerażona wielkością łazienki na dole,jest naprawdę maleńka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr00 26.01.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 witam nagralem juz ekipe na 1 kondygnacje troszke sie zastanawiam jeden goscio chce 4 tys za robote sciany i strop musz edac mu swoich pomocnikow drugi natomiast chce jakies 5-6 tys za cala kondygnacje i robi wszytsko od a do z schody itd komin wszytko podciagnie do stropu no i zrobi strop ciekawe o tyle ze bedzie robil sam strop nie chce terivy uwaza ze jak sam zrobi to bedzie jak dzwon wiec w tej opcji chyab warto wziac tego drozeszego zrobi wszytsko sam chyba wyjedzie w sumie nie gorzej finansowo jak podliczyc wszytsko no i ten drozszy zrobil mi fundament wiec jak cos jest nie tak nie bedzie mial na kogo zwalic i wogle postanowilem zlikwidowac balkony i zminimalizowac pzreszklenia z przodu budynku mam ja na polnoc wiec ta czesc sciany powinna byc najskromniejsza jesli chodzi o okna i najszczelniejsza a jak juz pisalem domek w zalozeniu ma byc w najlepszej klasie energetycznej wiec diable tkwi w szcegulach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 26.01.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 A już myślałam, że nikt nie zagląda do mojego dziennika Byliśmy wczoraj na budowie i sprawdzaliśmy wymiary całego parteru, a łazienka przedstawia się tak: http://foto0.m.onet.pl/_m/409147b3d964a7c3e12fd5cbfa56481c,21,19,0.jpg Nie pisałam w dzienniku, ale kuchnia też jest mała, ciasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr00 26.01.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 a wogle jak zalozyc dziennik moze wkleje swoje fotki narazie jest fundament ale od czegos tzreba zaczac w kwietniu mam nadzieje bedzie juz do stropu jak bede na urlopie w PL a wogle nie zwracajcie uwagi na moje bledy w pisowni taki juz musi byc i tyle hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 26.01.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 a wogle jak zalozyc dziennik moze wkleje swoje fotki narazie jest fundament ale od czegos tzreba zaczac w kwietniu mam nadzieje bedzie juz do stropu jak bede na urlopie w PL a wogle nie zwracajcie uwagi na moje bledy w pisowni taki juz musi byc i tyle hihihi jak założyć dziennik budowy jak zrobić linki do dziennika i komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 26.01.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Nie pisałam w dzienniku, ale kuchnia też jest mała, ciasna Nie ma cudów,dom nie jest duży,to i pomieszczenia niezbyt wielkie.Gdyby nie było pokoiku na dole,to sprawa by się przedstawiała całkiem inaczej.A tak to Salsa to taki "wszystkomający" domeczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr00 26.01.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 kurczw troche gzrebania z tym dziennikiem jakos mi nie idzie nie mam natchnienia myslalemz ebedzie prosciej moz epotem sprubuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 26.01.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 A już myślałam, że nikt nie zagląda do mojego dziennika Byliśmy wczoraj na budowie i sprawdzaliśmy wymiary całego parteru, a łazienka przedstawia się tak: http://foto0.m.onet.pl/_m/409147b3d964a7c3e12fd5cbfa56481c,21,19,0.jpg Nie pisałam w dzienniku, ale kuchnia też jest mała, ciasna Igma nie dobijaj nas zaraz zacznę myśleć ze źle wybrałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 26.01.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Ja myślę w ten sposób - ciasne ale własne - Tak jak pisze nasz rodzynek domek z małym metrażem dużą ilością pomieszczeń musi być ciasny My jesteśmy zadowoleni. Jeśli nie stawiasz ścianki między salonem a kuchnią ( ja ustawiłam ) to Twoja kuchnia nie będzie sprawiała wrażenia ciasnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 26.01.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Ja myślę w ten sposób - ciasne ale własne - Tak jak pisze nasz rodzynek domek z małym metrażem dużą ilością pomieszczeń musi być ciasny My jesteśmy zadowoleni. Jeśli nie stawiasz ścianki między salonem a kuchnią ( ja ustawiłam ) to Twoja kuchnia nie będzie sprawiała wrażenia ciasnej no to trochę mnie pocieszyłaś w sumie masz racje,a ścianki miedzy kuchnia a salonem nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr00 27.01.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 a wogle ta rure od powietrza do kominka na jakiej wysokosci wyprowadzaliscie na zewnatrz jak rozumie ona wchodzi od spodu do kominka czy jakos tak ale miej wiecej gdzie sie ja wyprowadza an zewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 27.01.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 My mamy rurę w pomieszczeniu gospodarczym, wpuściliśmy ją parę centymetrów w chudziaka a potem zakryje ją 15 cm posadzki. Wychodzi na zewnątrz między drzwiami pomieszczenia gosp. a tarasem na wysokości posadzki garażu , będzie jakieś 2 cm nad gruntem raczej za nisko bo śnieg może ją przykrywać. Daliśmy ją tam bo to była najkrótsza linia na zewnątrz. Musisz wiedzieć do jakiej wysokości będziesz miał podsypaną ziemię na zewnątrz domu aby rura była chociaż parę cm nad pow. gruntu. W projekcie jest fi 160 taką też daliśmy ale dużo ludzi mówi że wystarczy 120. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr00 27.01.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 aha tylko troche wydaje mi sie ze najlepsza droga to poprostu od razu za sciane jest chyba z emacie kominek pzresuniety bo ja myslalem zeby ja poprostu wyprowadzic z a sciane od razu bo kominek jest na zewnetzrnej scianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr00 27.01.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 aha a jakie masz sciany igma jakiej grubosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr00 27.01.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 no i jeszc kilka pytan po obejrzeniu fotek pion kanalizacyjny bedziesz zabudowaywac w rogu widze lazienki nie chowasz w sciane tak a jak schowasz ta rure do kominnka bo ona wychoodzi ci w rogu w pokoju z przodu budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 27.01.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 my mamy komin-ek na stronie między salonem a pom.gospodarczym i rura jest poprowadzona tylko w pom.gospodarczym wychodzi przy drzwiach tego pomieszczeniaściany mamy grubości 24cm, działowe 12pion jest w rogu łazienki i schowany w ścianie rura z przodu budynku nie jest od kominka tylko do kabli (energia- kabel do domofonu i poprowadzenie prądu do domu). Będzie schowana pod ziemią http://foto2.m.onet.pl/_m/cb466a10d89bb9501b0f4404f41f11c6,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr00 27.01.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 ahaa no tera zwsyztsko ma sens zmylila mnie ta rura na kable itd hmm dobra mysl warto taka pzrelotke zrobic nie pomyslalem o tym wstawilem tylko na rure kanalizacyjan i wsadzilem rure na wode pod funadamnet ale chyab glowne zasialnie dam w garazu chyba wiec nie bedzie potzrebby a pion puszce w sciance dzialowej miedzy kuchnia a lazienka zrobie ja lekka z konstrykcji i w niej umieszcze ruruy wodne kanalizacyjne itd wszytsko co bedzie szlo na gore piec tez bedzie w kuchni i zbiornik na wode zeby zminimalizowc starty wody i ciepla wiec wsyztsko bedzie praktycznie w jednym miejscu miedzy kuchnia i lazienka bez podciagania nie potzrebych rurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 27.01.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 aha tylko troche wydaje mi sie ze najlepsza droga to poprostu od razu za sciane jest chyba z emacie kominek pzresuniety bo ja myslalem zeby ja poprostu wyprowadzic z a sciane od razu bo kominek jest na zewnetzrnej scianie Umieść rurę najlepiej od strony zachodniej,jeśli kominek będzie na stronie zachodniej to masz najprosciej i króka rura pójdzie.Daj jak najwyżej,niebedzie problemu z zasysaniem brudnego powietrza,no i śnieg też może dawać w kość.Dodatkowo przyda się jakaś przepustnica ,żeby można było zamykać dopływ powietrza,w razie niużytkowania kominka,a nie będzie wtedy się wychłądzac powietrze. Jeśli chodzi o doprowadzenie powietrza ,to wypada zrobić zetkę ,do kotłowni,jeśli będzie piec z otwartą komorą spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr00 27.01.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 hmmm nie wiemm co to zetka troche tych pojec nie kojazre budowlanych w polsce piec w pomieszceniu gosp mam zamiar umiescic rezerwowo moz epozniej zrobie tylko instalacje glownie bede zasilal gazowym kondensatem ktory bedzie w kuchni i bedzie zasilal ogzrewanie podlogowe dojedzie tylko moze 3 gzrejniczki na dole lazienka pokuj i pzredisonek ewentualnie gory nie bede konczyl narazie tylko podprowadze wszytsko i tyle taki jest plan na dizn dzisiejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts