langerob25 30.01.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Jednego macie "rodzynka" to musicie o niego dbać,a nie już się kłócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inzynierooo 30.01.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 widze że ostra debata się zaczela odnośnie kosztów W podana przez mnie cenę nie jest wliczone pokrycie (dachówka, blachodachowka) tylko stan surowy otwarty z dachem zadeskowanym i opapowanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 30.01.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 - rozbiórka domku parterowego 7m x 8m + wywiezienie + uporządkowanie i przygotowanie działki pod budowę - prace ziemne, ławy fundamenty, chudziak + kanaliza - ściany parteru+ strop Terriva - ścianki kolankowe, działowe - więźba, folia, pokrycie dachówką+ 3 okna połaciowe - komin 4komory system IBF - obłozenie komina klinkierem ponad dachem - schody żelbetowe wewnętrzne - schody zewnętrzne( wejscie) + taras Zapomniałam że w tej cenie 125 tyś jest kier. bud. oraz orynnowanie. Wydaje mi się, że do ceny @ inzynierooo trzeba doliczyc własnie pokrycie dachu( robocizna+ materiał+ orynnowanie), ma inny strop niż w projekcie ( a terriva jest droga), nie ma wliczonego tarasu, schodów wejsciowych, okien połaciowych,obłożenia komina ponad dach( nie widac na zdjęciach), no i nie rozbierali i nie wywozili zburzonego domu z działki. Materiał nam kupuje i pilnuje przywózki wykonawca. Nie będziemy mu pomagać w niczym( niestety tak wyszło). Co o tym sadzi nasz Rodzynek, bo zaczynam watpić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUZMA 30.01.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 inzynieroooWy zmienialiscie rozmiar drzwi na 100 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inzynierooo 30.01.2009 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Tak, drzwi wejściowe sa na 100 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 31.01.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Ja myślę ,że jest dobra cena.Zwłaszcza,że dochodzi jeszcze rozbiórka,a z tym będzie pracy niemało.Chociaż zastanawiałbym się w tym przypadku czy nie zatrudnić "własnego" kierownika budowy.Niezależnego od wykonawcy.Zawsze jesteś pewniejsza jeśli będzie doglądał budowy ktoś postronny.No i ominie Cię zawrót głowy związany z zakupem materiału,transportem i wiele innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 01.02.2009 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Dzięki @langerob za słowa otuchy . Jesli chodzi o nadzór, to z mojej strony będzie doglądała koleżanka, która pracuje na budowach jako nadzór. Nie może przejąć funkcji kier. bud bo zjeżdza ze swojej pracy raz na tydzień. Ma za dużo obowiązków a za mało czasu . Jakie są u Was ceny za tynki cement.- wap. maszynowe z materiałem, a jakie za posadzki? Czy za ocieplenie dachu fachowcy biorą od metra? i do tego podbitka? Jak to wygląda cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 01.02.2009 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 @langerob, Twój model schodów bardzo mi przypadł do gustu. Czy wymiary pasują do projektu oryginalnego, czy przesuwałeś jakies ścianki na holu aby móc je wstawić. Te schody BG tez mi sie podobaja, ale nie wiem czy musiała wprowadzac zmiany na holu? tyle pytań w dwóch postach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 01.02.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 @langerob, Twój model schodów bardzo mi przypadł do gustu. Czy wymiary pasują do projektu oryginalnego, czy przesuwałeś jakies ścianki na holu aby móc je wstawić. Te schody BG tez mi sie podobaja, ale nie wiem czy musiała wprowadzac zmiany na holu? tyle pytań w dwóch postach... U mnie takie schody to konieczność.Ze spocznika będzie wejście do pokoju nad garażem.Klatka będzie powiększona o około 25 cm.Dodatkowo będzie zmniejszona garderoba w pokoju nad wejściem ponieważ schodząc można by uderzać głową o strop.U @BG ta garderoba jest też zmniejszona.Ze schodami można pokombinować.Jeszcze Gdzieś są w necie schody Sienny,momencik,tutaj.Myślę ,że coś wykonawca też doradzi. Co do cen to nie orientowałem się jak cena z materiałem wychodzi,znam ceny raczej za robociznę. Mi osobiście podoba się taka Salsa: A wracając do Twojej umowy z wykonawcą ,uzgodnij w niej wszystkie szczegóły.Jeśli chcesz łuk nad wejściem,czy "salsowy słup",czy przypory lub jakieś inne zmiany najlepiej uzgodnij z nim to przed podpisaniem umowy,żeby później nie było niespodzianek.http://www.projekty.ign.com.pl/pliki/realizacje/salsa__1088.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 03.02.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Widzę dyskusje na forum trwają.Poszłam za przykładem i utworzyłam Swojego chomika wstawiając kilka fotek z rozpoczętej budowy w folderze Galeria tylko jakoś nie w kolejności Mi się poukładały nie wiem dlaczego??? http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=budowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 03.02.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Widzę dyskusje na forum trwają.Poszłam za przykładem i utworzyłam Swojego chomika wstawiając kilka fotek z rozpoczętej budowy w folderze Galeria tylko jakoś nie w kolejności Mi się poukładały nie wiem dlaczego??? http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=budowanie No i mamy kolejne fotki,a niedługo pewnie będą nowe już z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 03.02.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Widzę dyskusje na forum trwają.Poszłam za przykładem i utworzyłam Swojego chomika wstawiając kilka fotek z rozpoczętej budowy w folderze Galeria tylko jakoś nie w kolejności Mi się poukładały nie wiem dlaczego??? http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=budowanie No i mamy kolejne fotki,a niedługo pewnie będą nowe już z budowy Pewnie i będą fotki z budowy tylko teraz czekam z niecierpliwością aż śnieg stopnieje i zrobi się ciepło ale jak na razie to widoków nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 03.02.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 burifanek Ty to masz widoki, przepięknie gdzie się budujesz?Na swojej działce też mamy strumyk Widzę, że ścianki fundamentowe lane z betonu, a nie z bloczkówPowodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 03.02.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 burifanek Ty to masz widoki, przepięknie gdzie się budujesz? Na swojej działce też mamy strumyk Widzę, że ścianki fundamentowe lane z betonu, a nie z bloczków Powodzenia Jak wybuduję to zapraszam na kawkę jak widoczki Cię urzekły.Budujemy w Beskidach tak fundamenty wylewane bo mąż mówi że mocniejsze ale jak to jest naprawdę to nie wiadomo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 03.02.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Widoczki rzeczywiście niezłe,i strumyk jest i na grzyby będzie gdzie iść A Ty @Igma nie narzekaj bo u Ciebie też fajnie.Ja niestety takich widczków miał nie będę, chociaż nie narzekam ,bo w domek będzie na uboczu i trochę spokoju być powinno.Dzisiaj mój szczęsliwy dzień.Został złożony wniosek o PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 03.02.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 burifanek, lepiej przemyśl jeszcze to zaproszenie na kawę, bo my nie odmawiamy kawki w pięknych miejscach, a i tam jeszcze nie byłam serio Zwolennikiem takich fundamentów jest mój ojciec, jest budowlańcem od lat, więc musi być ok langerob25 ja nawet nie myślę narzekać, u nas też jest pięknie, las, strumyk... tylko słońca brakuje, a tak w ogóle to w Krakowie tez jeszcze nie byłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 03.02.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 To za jednym zamachem załatwisz Burifanka i mnie.Daleko od siebie nie będziemy mieszkać.Trzeba się będzie zrelaksować po budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 03.02.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Oj trzeba będzie Dawno nigdzie nie wyjeżdżaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 03.02.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 No, no, to się będzie działo ...wymiana doświadczeń w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 03.02.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 burifanek, lepiej przemyśl jeszcze to zaproszenie na kawę, bo my nie odmawiamy kawki w pięknych miejscach, a i tam jeszcze nie byłam serio Zwolennikiem takich fundamentów jest mój ojciec, jest budowlańcem od lat, więc musi być ok langerob25 ja nawet nie myślę narzekać, u nas też jest pięknie, las, strumyk... tylko słońca brakuje, a tak w ogóle to w Krakowie tez jeszcze nie byłam Nie rzucam słów na wiatr jak zapraszam to poważnie Mamy córeczki w podobnym wieku więc pewnie by się pobawiły a do tego Twoja urodziła się w ten sam dzień co Ja No i langeroba byś po drodze zahaczyła dwie imprezki za jednym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts