igma 11.02.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 heh staram się żebyście byli zadowoleni Robimy wiatę przy garażu i wiąże się to z tym, że będzie problem z postawieniem przypory z tej strony domu, a nie wyobrażam sobie domku bez przypor. Ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tjaworski 12.02.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witam serdecznie Zastanawiamy się z żoną nad budową Salsy, domek bardzo nam się podoba, niestety problemem może być wąska działka 11x50 ale za to obecny dom (do zburzenia) oraz domy sąsiadów są na granicy więc liczymy że otrzymamy pozwolenie na budowę na 1.5m z każdej strony lub na jednej stronie do granicy działki a 3m z drugiej, stoją domy w okolicy o podobnym ułożeniu więc jesteśmy dobrej myśli. Mam pytanie czy ktoś z Łodzi lub okolic budował może ten projekt ??W jakich kosztach się zmieścił dom z dachem bez okien Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 15.02.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Witam serdecznie Zastanawiamy się z żoną nad budową Salsy, domek bardzo nam się podoba, niestety problemem może być wąska działka 11x50 ale za to obecny dom (do zburzenia) oraz domy sąsiadów są na granicy więc liczymy że otrzymamy pozwolenie na budowę na 1.5m z każdej strony lub na jednej stronie do granicy działki a 3m z drugiej, stoją domy w okolicy o podobnym ułożeniu więc jesteśmy dobrej myśli. Mam pytanie czy ktoś z Łodzi lub okolic budował może ten projekt ?? W jakich kosztach się zmieścił dom z dachem bez okien Pozdrawiam Witamy Ta Wasza salsa to bez garażu będzie musiała być Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AT1719503697 16.02.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Tjaworski jeśli chodzi o koszty budowy to sprawa indywidualna. To zależy z czego chcesz budowac no i co chcesz mieć. Ja też cały czas sią zastanawiam nad kwotą jaką wydamy na budowę domku wraz z wykończeniem no i umeblowaniem. Przyznam szczerze, że nie wszystko od razu tylko stopniowo dlatego zależało nam na tym aby nasz domek miał pokoik na dole. No i wybraliśmy SALSĘ. Tak jak juz wcześniej pisałam to chcemy dużo rzeczy robić sami żeby zaoszczędzić na robociznie a wiadomo ona jest w cenie. Jeśli chodzi o kredyt to jeszcze go nie mamy, czekamy na lepsze warunki ale na nie sie nie zapowiada więc będziemy zmuszeni "brać co jest". Począwszy od kupna działki do fundamentów no i zakup suporexu (mury) to idzie z naszych oszczędności ale na resztę niestety już nie mamy a kredyt chcemy wziąć bardzo mały. Dobre i to ale gdzie reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tjaworski 16.02.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 igma: Masz rację nie planujemy garażu ;p A&T: Wiem że to koszta za SSO zależą od wielu czynników wiele rzeczy w domku będziemy także robić sami ale na murarce się nie znamy (chodzi mi o budowanie) Jak sądzicie czy cena za SSO - 27 tyś (robocizna) jest ok ?? tzn do zaakceptowania, to jedna z kilku ofert wiec jeszcze trochę poszukamy Pozadrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 16.02.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Jeśli chodzi o robociznę to o cenach rozmawialiśmy na stronach... chyba 19-21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 16.02.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Dla mnie ta cena to rewela ja muszę dać 45 a i to u nas niedrogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 16.02.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Dla mnie ta cena to rewela ja muszę dać 45 a i to u nas niedrogo Ja też myślę ,że to dobra cena @shira3 jeśli chodzi o keramzybeton to mało popularny materiał i dlatego ciężko o porównanie cen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005 19.02.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witam salsowiczów dodalam kilka fotek na http://www.chomikuj.pl/salsa17.Teraz kladą nam tynk i pokoje nabierają wyglądu za tynki placimy 25 zł za metr chyba nie dużo ,potem wylewka ,schody i będzie juz jak w domu .do czerwca sie wyrobimy mam nadzieje . AGD juz kupione i czeka w magazynie mebelki tez . Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 19.02.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Gratuluję postępów Muszę przyznać ,że bardzo fajnie wszystko wygląda.I te powiększone okna jakoś mi się tak spodobały. Chyba zrobię na wszelki wypadek szerokie nadproża,wtedy zawsze mogę zrobić podobnie jak u Ciebie Chodzi zwłaszcza o okna na dole.Przegrzebałem trochę forum i chyba znalazłem wymiary: -okno gabinetu 140x140 dzielone -okno salonu i kuchni 120x140 -okno łazienki ???????????? Właśnie nie wiem jakie Do tego delikatnie wyższa ścianka kolankowa i jest przepis na ładną Salsę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005 19.02.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 okno w łazience ma 60x90 jest wysoko i nikt tam nie zajrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005 19.02.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Jeśli ktoś z Was ma ochotę obejrzeć to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 20.02.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Jeśli ktoś z Was ma ochotę obejrzeć to zapraszam. Ja obejrzałam. ANNJAK3005 ile pieniędzy wydaliście do tej pory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gerberu87 20.02.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Witam serdecznie wszystkich SALSOWICZOW wspoleni z narzeczona podjelismy decyzje, ze rowniez kupimy ten projekt i zaczniemy budowe. wszystkie papiery mamy poskladane- teraz tylko na dniach kupujemy projekt i zalatwiamy geodete. czytajac forum widze ze sporo osob buduje ten domek- jest naprawde super. My sie teraz zastanawiamy czy materialy budowlane kupic teraz czy poczekac... gdyz jeszcze wyjezdzamy za granice "dorobic" troche do domu...i teraz mamy dylemat czy zaczac kupowac teraz, bo jednia mowia ze wszystko pojdzie w gore,a inni ze w 2010 wszystko bedzie tansze... i nie wiemy...wyjezdzamy za miesiac, i mamy nadzieje ze do tego czasu przyjdzie pozwolenie gdyz w tym roku chcemy tylko zalac fundamenty i dokonczyc stan zerowy.Ogladajac zdjecia z placow budowy widze, ze chyba wszyscy stawiaja dom z czerwonych bloczkow- a co myslicie o betonie komorkowym59x24x24...?? gdzies znalazlem skrocony kosztorys i wlasnie tam widnialy takie materialy... pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 20.02.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Z cenami to nigdy nic nie wiadomo.Ja jestem w gorącej wodzie czasami kąpany i kupowałem wszystko wcześniej.I za dobrze nie wyszedłem na tym.A co do materiału na dom to ja stawiam na ścianę dwuwarstwową.Ściana plus ocieplenie.A z czego ściana? Kup co u Ciebie w rejonie jest najtańsze.I tak tego nie będzie później widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005 20.02.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 hej salsowicze nasz koszt w tej chwili wyniósł 185000 w tym parapety wewnętrzne tynki , wylewki , schody oprucz papierologi na którą tez poszło troche kasy ,ale cieszę się że wybraliśmy salsę jest małym fajnym domkiem i najważniejsze to ogrzanie takiego domku nie będzie drogie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNJAK3005 20.02.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 witam nowych salsowiczów fajnie ze dołączyliście do naszego forum. powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUZMA 20.02.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 ANNJAK3005 ile m2 tynkow wyszlo na caly domek liczylam z projektu , ale nie za bardzo mi to wychodzilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 21.02.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Jeszcze nie zaczeliśmy budować a już liczymy, liczymy i liczymy...wychodzi nam SSO z dachem i kominem (materiały + robocizna) ok 120000. Jak to widzicie? Wydaje mi się jakoś dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gerberu87 21.02.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 witam Was. no nam sie tez wydaje , ze sporo wam to wyszlo, ale liczac to, iz wezmiecie do wszystkiego gotowe ekipy to moze tyle wyniosa koszta... ja wspoelnie z narzeczona planujemy kupic wszystkie materialy i wynajac profesjonalnego murarza, ktory wyprowadz nam wszystkie narozniki domu, a cale scianki to sobie sami zrobimy z pomoca rodziny. wlasnie na robociznie chcemy zaoszczedzic jak najwiecej. ale jak bedzie to zobaczymy. narazie tylko czekamy na papierki. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts