Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i Burifanek nam się uaktywnił :D

NIedługo to więcej fotek chyba będzie jak pogoda pozwoli.Trzymam kciuki

Sama już się niecierpliwię czekam tylko aż wejdą na działkę i doczekać się nie mogę :cry: mieli zaczynać w lutym ale zima przytrzymała no i śniegu sporo ale słyszałam że idzie ciepełko :lol: :lol: :lol:

Jeśli mieli zaczynać w lutym a pogoda była przeszkodą to chyba jutro powinni się stawić na budowie, bo pogoda jest ok :wink:

W każdym razie powodzenia. To ogromna radość widzieć postępy na budowie własnego domku, ale kosztuje to też sporo nerwów :roll:

"samo życie" :wink:

Dziś poniedziałek marzec się zaczął a u Mnie na budowie cisza :cry: chyba trochę śniegu za dużo a w górach zawsze jest więcej i wolniej topnieje :-?

U nas już kilka dni nie ma śniegu, a przecież jeszcze niedawno prawdziwa zima była. Cieszę się już zniknął i mam nadzieję, że już się nie pojawi. W niedzielę zrobiliśmy sobie porządki na budowie, posprzątaliśmy w domku. Za 2 tygodnie mają montować okna, a więc drzwi i bramę, później elektryka itd.

Najgorsze, że prąd prawdopodobnie będzie dopiero w połowie czerwca :o :( ale co ja mogę.

Układ kuchni będziemy miały podobny, ale nic dziwnego, niewiele jest możliwości w tak małej kuchni :D

joł joł joł :) Jak się macie Salsowicze? Słyszę że o kuchniach rozmawiacie. Własnie w sobotę zemontowali mi meble, pokazałabym Wam ale zdjęcia przecież nadal wstawić nie umiem :) Życzę rychłej wiosny to i budowy ruszą :)

sienna!!!!a ty gdzie się podziewałaś???myślałam że już wszystko pokończyłaś i nie masz już o czym pisać :D a wkelić zdjęcie to najprościej przez tą angielską stronkę ja też nie umiałam ale się nauczyłam właśnie z niej skorzystałam,spróbuj!

http://www.imageshack.us/

faktycznie pomyslę nad szafką narożną może będzie fajniej to wyglądać ,zrobię jeszcze jedną wizualizacje i dopiero zdecyduję .burifanek ten link ,który jest podany jest chyba zły bo wychodzi błąd . sienna napisz jaki kolor jest kuchnia , blat ,czy jest otwarta . może jakieś rady lub pomysły podziel się nimi :lol: :lol: :wink:

faktycznie pomyslę nad szafką narożną może będzie fajniej to wyglądać ,zrobię jeszcze jedną wizualizacje i dopiero zdecyduję .burifanek ten link ,który jest podany jest chyba zły bo wychodzi błąd . sienna napisz jaki kolor jest kuchnia , blat ,czy jest otwarta . może jakieś rady lub pomysły podziel się nimi :lol: :lol: :wink:

Nie wiem czy ta szafka narożna u Ciebie się zmieści - będzie potrzeba chyba 30 cm, ale spróbować można :D U mnie się nie zmieści, okno jest blisko narożnika ściany :-?

no dobra, a jak zamieszczę zdjęcie tam to co dalej żeby tu się pokazało? Burifanek przeceniasz mnie :)

Powiem Wam tylko, że skrzynki i blat mam ciemne brązowe a fronty jasne, w kolorze gruszy. Na dole pod oknem 2 narożne szafki. Jak montowali to chciałam jedną modyfikować bo jakoś inaczej sobie to wyobrażałam ale jak zobaczyłam jakie są skubane pojemne to zostały obie :)

Między kuchnią a salonem jest kawałek blatu na szafkach bo kuchnia oczywiście otwarta. Chyba BG zamknęła kuchnię, ale na pewno nie wiem bo nie widziałam żadnych zdjęć.

Blat mam ciemny i wygląda ładnie ale ile się trzeba nawycierać! :) Każdy pyłek widać, każdy okruszek, chociaz blat jest matowy. Moja mama ma blat błyszczący ale jakiś taki ciapkowany różowo-brązowo-beżowy i też wciąż go poleruje bo widać nie tyle okruszki co poodcisakne paluchy :). Pomyślcie o tym :)

burifanek ależ masz piękne widoki tylko pozazdrościć pozytywnie oczywiście :p .Uwielbiam górskie widoki i często bywam w Karpaczu AAAA domek tam mieć marzenie .

Dziękuję,dziękuję za pochwały aż się zawstydziłam :oops: a z kuchniami z rowkami tak jest obecnie mam taką białą i niestety ale bez cifu się nie obeszło za każdym razem jak przyszło większe sprzątanie.Teraz mam nadzieję że jak kupię ciemną i pociągniętą PCV to przynajmniej nie będzie trzeba cifem szorować. :D

http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=budowanie

teraz sie udalo ,można coś wybrać kolorystycznie ,moje szafki będą proste bez rowków czy wypukłości tak będzie lepiej utrzymać ją w czystości i nie będzie miał sie gdzie zbierać kusz :D a ja wole poleżeć na tarasie niż szorowac szafki chyba każda z Nas tak myśli :lol: 8) 8)

Ja też wybieram gładkie fronty, teraz mam frezowane w dodatku w kolorze kości słoniowej - piękne ( wg mnie oczywiście ), ale widać każdy brud, zaciek, wszystko co w kuchni zdarza się nierzadko

Wybrałam już kolory kuchni, dolne szafki będą w kolorze coś typu wenge, nie pamiętam dokładnej nazwy ( płyta MDF ) a górne mleczne+brzoza