Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

mój dziennik można wreszcie obejrzeć.http://chomikuj.pl/norola

zdjęć jest mało,bo jestesmy dopiero na etapie stropu nad piwnicą :D

No norola ładniutkie te Twoje piwniczki :D obejrzałam zdjęcia,wszystko ładnie dociagnięte,równiutko jakby z obrazka :wink: Nie przejmuj się już niedługo domek będziecie budować.

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam serdecznie niebylo mnie na forum dosc dawno co nieznaczy ze zrezygnowalismy z budowy salsy. Obecnie mamy juz pozwolenie na budowe z czego niezmiernie sie cieszymy lecz sprawy niezalezne od nas przeciagna nasz start z budowa. Widze ze u niekturych postep z budowa jest super. Mam pytanie do Norola ile potrzebowalas bloczkow na piwnice i jaki byl jej kosz do stanu pokazanego w galerii. Nasza salsa tez bedzie podpiwniczona choc bez garazu.Pozdrawiam serdecznie

witam. Na piwnicę zużyliśmy 2000 szt bloczków fundamentowych.Koszt aktualnego stanu to ok 15 tys.Z tym że trzeba zaznaczyć iż budujemy sami-systemem gospodarczym.

Do Burifanek dziękuję za pochwałę fotek-to zasługa mojego taty i tu wielki ukłon dla Niego :D :D :D

kurcze co taka cisza mam wrażenie że ciągle piszę sama do siebie to smutne :cry: :lol: Mam nadzieję że ta cisza to zajęcie na budowie.

Podczytuję posty ale jakoś nie mam o czym na razie pisać znowu następny poniedziałek a na budowie u Nas cisza śniegu za dużo a jutro znowu ma sypać :cry: czekami i czekam i doczekać się nie mogę :cry:

Oglądałam schody są super! wyglądają jakby były wirtualne :D

http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=budowanie

Czasami jestem tak zmęczona, że tylko wpadam na forum, przeczytam i odkładam wpis na póżniej :cry:

Nie mogę doczekac się cieplejszych dni. Śmieję się do męża, że wiosna czeka na nas, aż dopniemy papiery i wpuścimy budowlańców :lol: :lol:

Schody faktycznie wirtualne, a co z poręczami? juz wybrane?

Ja chcę betonowe, okładane jeszcze nie wiem czym, żeby móc zrobić pod nimi schowek z drzwiami. Mam nadzieję, że będzie przyzwoity wymiar otworu i będzie można je wstawić.

wow,to super wiadomość..i liczymy na nowe fotki:) ...chciałabym już być na tym samym etapie budowy :roll:

za chwilę wrzucę fotki drzwi i bramy,a po południu okien - tak żebyście Kochani nie mieli za dużo wrażeń na jedną chwilę :wink: :lol: :lol:

Ja chcę betonowe, okładane jeszcze nie wiem czym, żeby móc zrobić pod nimi schowek z drzwiami. Mam nadzieję, że będzie przyzwoity wymiar otworu i będzie można je wstawić.

U nas też będzie schowek pod schodami, dlatego robimy schody drewniane z podstopnicami. Trochę tam miejsca będzie chyba wystarczająco, żeby wrzucić tam wszystkie niepotrzebne rzeczy, gdy się okaże, że zaraz przyjdą niezapowiedziani goście :wink:

@igma, gratulacje SSZ:) na tą wpadkę z oknem to szkoda nerwów, ale jak się długo czeka to człowieka trafia. Kolorystycznie super. Ja też myslę o ciemniejszych, pomimo że dachówka będzie chyba miedziana.

Nie porównywałam kolorów w realu, więc mogę tylko pogadać :lol:

Jeszcze nie ma SSZ, okna na górze nie zamontowane. Dzisiaj popołudniu będę się chwalić SSZ (w dzienniku) :D

@igma, gratulacje SSZ:) na tą wpadkę z oknem to szkoda nerwów, ale jak się długo czeka to człowieka trafia. Kolorystycznie super. Ja też myslę o ciemniejszych, pomimo że dachówka będzie chyba miedziana.

Nie porównywałam kolorów w realu, więc mogę tylko pogadać :lol:

Jeszcze nie ma SSZ, okna na górze nie zamontowane. Dzisiaj popołudniu będę się chwalić SSZ (w dzienniku) :D

to czekamy :D kiedy macie zamiar wykończyć domek i się wprowadzić?jeszcze w tym roku? :)