Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

to czekamy :D kiedy macie zamiar wykończyć domek i się wprowadzić?jeszcze w tym roku? :)

Tak w tym roku chcemy się wprowadzić. Kiedy dokładnie to nie wiem, bo już się pieniądze kończą, a przecież tyle jeszcze potrzeba :-? Nie wiem więc ile uda nam się zrobić i czy wystarczająco żeby się wprowadzić. Staram się myśleć pozytywnie:)

Będziemy dążyć do tego, żeby robić na bieżąco, bez przestojów.

Mój mąż już się wyprowadził na budowę. Niestety nie można zostawić budowy bez nadzoru, bo wiadomo jak jest. Złodziej potrafi wyciągnąć każde okno i każde drzwi. Dlatego im prędzej wykończymy domek ( zaznaczam, że na początku tylko dół zamierzamy zamieszkać ) tym prędzej życie naszej rodziny wróci do normalności :D

Najbardziej obawiam się tego, że prędzej my wykończymy domek niż nam podłączą prąd :roll: :(

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

@igma, gratulacje SSZ:) na tą wpadkę z oknem to szkoda nerwów, ale jak się długo czeka to człowieka trafia. Kolorystycznie super. Ja też myslę o ciemniejszych, pomimo że dachówka będzie chyba miedziana.

Nie porównywałam kolorów w realu, więc mogę tylko pogadać :lol:

Jeszcze nie ma SSZ, okna na górze nie zamontowane. Dzisiaj popołudniu będę się chwalić SSZ (w dzienniku) :D

No to zaliczyłam wpadkę :lol:

Szybko wklejaj zdjęcia z ZZS, żeby gratulacje były aktualne :lol:

Tak sie wpatrzyłam w te 4 skrzydłowe, że nie zauwazyłam braku na piętrze.

Będziesz@igma montowała rolety zewnętrzne?

Dzisiaj wskoczyłam do firmy i zrobiłam z ciekawości wycenę na wyjście na ogród. Tylko tam chciałabym wstawic rolety.

Za wymiar 230/200 oraz 2x 230/90, bo takie cuda będą od ogrodu policzyli 2700zł. Sterowane recznie. Pan zasugrował, że na tych 230/200 powinno byc sterowanie elektryczne, bo na ręczne to trochę za ciężkie. Czyli trzeba dodać 400zł.

To pierwsza wycena.Muszę jeszcze pojechać do innej firmy i sprawdzić inne wyceny.

No to zaliczyłam wpadkę :lol:

Szybko wklejaj zdjęcia z ZZS, żeby gratulacje były aktualne :lol:

Tak sie wpatrzyłam w te 4 skrzydłowe, że nie zauwazyłam braku na piętrze.

Będziesz@igma montowała rolety zewnętrzne?

Dzisiaj wskoczyłam do firmy i zrobiłam z ciekawości wycenę na wyjście na ogród. Tylko tam chciałabym wstawic rolety.

Za wymiar 230/200 oraz 2x 230/90, bo takie cuda będą od ogrodu policzyli 2700zł. Sterowane recznie. Pan zasugrował, że na tych 230/200 powinno byc sterowanie elektryczne, bo na ręczne to trochę za ciężkie. Czyli trzeba dodać 400zł.

To pierwsza wycena.Muszę jeszcze pojechać do innej firmy i sprawdzić inne wyceny.

annaoj20008 bardzo bym chciała pokazać Wam zdjęcia, ale mąż zabrał ze sobą aparat. Poszedł spać na budowę i wiecie co, połozył się w sypialni i w dodatku przed chwilą dzwonił, że on już zajął prawą stronę łóżka, więc moja będzie lewa :evil: :lol: żartowniś z niego :lol:

Ale potwierdzam, że SSZ już jest!

Nie będziemy mieć rolet zewnętrznych, bo nie chcemy. Na ten temat nie będę się rozpisywała, żeby nie narobić sobie wrogów wśród zwolenników rolet :wink:

Dlatego co do cen rolet niestety nie pomogę

W każdym razie dzięki za gratulacje

pozdrawiam

Jejku Igma wpatruję się w Twoje zdjęcia i aż mnie skręca z zazdrości (ale pozytywnej :lol: . Nie mogę się doczekać, kiedy my ruszymy - na razie czekamy na PnB...Czas się tak wlecze :evil:

Bardzo się cieszę, że Wam się podobają

Wiem jak to jest kiedy się czeka na PnB, jeszcze to pamiętam, ale później jak już ruszycie to czas będzie leciał bardzo szybko

Bardzo miło mi wszystkich poznać, od dawna czytam Wasze posty a nawet powiedziałabym, że stało się to moim hobby. I codziennie sprawdzam czy nie ma nowych zdjęć, tzn kilka razy dziennie :oops: My jesteśmy dopiero na etapie warunków zabudowy, ale ja już jestem podekscytowana w przeciwieństwie do mojego narzeczonego, który dość sceptycznie do tej naszej inwestycji podchodzi. :-? ... myślę jednak, że wkrótce i on będzie podzielał mój entuzjazm. Mamy w planach dokonać kilku zmian w naszej salsie. Między innymi kuchnia z przodu, po środku kotłownia i malutka ubikacja. Wstawiłabym zdjęcie, ale nie wiem jeszcze jak to się robi :oops: Co Wy na to??? Pozdrawiam[/img]

Udało się, są kolejne zdjęcia Salsowiczek.

Ta inwestorka w sukience, to chyba wybrała nieodpowiednie tło :wink: ......zwiewna kiecka i budowa :D .Kobietki wszystko pogodzą: elegancję i jadnocześnie nadzór budowlany. Tak trzymać :wink:

Super zdjęcie, burifanek 8) .

Witamy Michasia.Czy po zdobyciu kompletu papierów ruszacie z budową?jak długo się u Was czeka na war. zabudowy?

Jeśli chodzi o nas to jesteśmy dopiero na samym początku i na warunki zabudowy przyjdzie nam czekać około miesiąca jeszcze. Potem geodeta podzieli mojej mamy działkę i prawdopodobnie za jednym razem wydzieli usytuowanie budynku, no i następnie przepis u notariusza i .... pozwolenie na budowę :D. Oj będzie to długa droga :( i pewnie coś przeoczyłam. Naszym planem było wybudowanie stanu surowego już w tym roku - jesienią, ale jak usłyszałam ile czeka się na te wszystkie pozwolenia to aż zbladłam. Mam jednak nadal nadzieję, że to bedzie w tym roku. Kolejnym dylematem i problemem jest kredyt oraz wybór firmy do wybudowania SSO z dachem. A wiadomo, ze każdy by chciał jak najtańszą i najsolidniejszą. :roll: Resztę zamierzamy budować systemem gospodarczym 8)

Bardzo dziękuję za radę z tą stronką do wklejania zdjęć. Na pewno skorzystam jak znajdę chwilkę. Wszyscy są bardzo sympatyczni na tym forum i mają bardzo urocze pociechy, które pewnie tylko rączki zacierają, żeby pomagać na budowie

:D

Co do naszej działki to ma ona dość ograniczone możliwości na zabudowę. Po pierwsze jest wąska, po drugie przez jej środek przebiega linia niskiego napięcia a po trzecie przed linią nie ma wystarczająco dużo miejsca, żeby postawić dom. Z tego względu jesteśmy zmuszeni postawić dom z tyłu działki, bez garażu i tarasu :( , ale z tym już się pogodziłam. Garaż będzie z przodu a za garażem taras i ogród no i dom, ale dom będzie bardziej z boku. :wink: Kuchni nie będziemy niestety mieli połączonej z salonem, ale myślę że ma to też swoje dobre strony. Zamierzamy powiększyć trochę okno frontowe na takie jak jest w projekcie POEMA i takie same okna wstawić z tyłu domu to znaczy w salonie 2 plus 1 no i na górze w małych pokoikach, co oznacza, że nie będzie balkonu z tyłu :-? , po części w celach oszczędności. Mam nadzieję, że nazbyt nie okroję tej naszej salsy z jej pięknego wyglądu. :roll:

Moim marzeniem jest zobaczyć salsę na żywo zanim zaczniemy się budować :oops: