langerob25 02.06.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witam wszystkich!! Widzę ,że Igma już kolejny etap ma za sobą Ja jestem na podobnym do Annyoj20008:) W oczekiwaniu na ekipę kręcę zbrojenie na fundamenty.Już prawie gotowe. We czwartek ma być koparka.W piątek zalewam ławy.Tylko ta pogoda.W poniedziałek ma przyjść ekipa i murować fundament.Ja w międzyczasie będe robił wieniec na ścianę fundamentową.Zdecydowałem się na wieniec,ponieważ ściana wyjdzie dość wysoka. A co do tego gruzu ja bym dał tylko trzeba wrzucać na przemian z piachem,dodatkowo lejąc dużo wody.Wtedy piasek dobrze wejdzie w szczeliny.Ale gruz betonowy,bo ceglanego to raczej bym nie dawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 02.06.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Dzieki @langerob. A co z tym ceglanym gruzem nie tak, bo mamy właśnie pomieszany, taki wiesz porozbiórkowy(z pełną cegłą)I jeszcze jedno. Czy chudy beton po posadzkach ze starego domu powinien być całkowicie usunięty, czy może zostac na dnie stanu zerowego? co sądzisz?ma to znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 02.06.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Wg mnie cegła może się pod wpływem wilgoci rozpuścić.Nie wiem jak u Was z wodami gruntowymi.Czy są wysokie? Ale jak tak tylko sobie gdybam.Chociaż słyszałem opinię,że cegła pełna z rozbiórki to jest lepsza niż ta nowa z fabryki.Może by ją wykorzystać? Dla pewności zapytaj kierownika budowy co o tym sądzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 03.06.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 @langerob, Czy chudy beton po posadzkach ze starego domu powinien być całkowicie usunięty, czy może zostac na dnie stanu zerowego? co sądzisz?ma to znaczenie? Dzięki za porady i podpowiedzi. Pewie będę miała mnóstwo pytań, bo lubię wiedzieć co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 03.06.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Stało się!!!!!!!!! Umowa podpisana. W czwartek wchodzi ekipa. I cieszę się . I boję się. Jak długo czekaliście na decyzję o kredycie(chodzi mi o ten ostatni etap) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 03.06.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Prawie półtora miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 03.06.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 @shira3, a w jakim banku składaliście papiery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 03.06.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Prawie półtora miesiąca To i tak szybko, ja słyszałam, że to trwa 2-3 m-cy ( chociaż nie chciało mi się wierzyć, dlatego pytam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 03.06.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 @shira3, a w jakim banku składaliście papiery? poszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 03.06.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 @langerob, Czy chudy beton po posadzkach ze starego domu powinien być całkowicie usunięty, czy może zostac na dnie stanu zerowego? co sądzisz?ma to znaczenie? Dzięki za porady i podpowiedzi. Pewie będę miała mnóstwo pytań, bo lubię wiedzieć co i jak ja bym zostawił,ale najlepiej takie rzeczy konsultować z kierownikiem budowy,zwłaszcza jeśli widzi jak to wszystko wygląda.Ja mam podobnie.Lubię wiedzieć,czemu akurat tak,a nie inaczej.Wykonawców z góry uprzedzam,że mogą być udziwnienia z mojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 04.06.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 @wiesz langerob, chyba kierownika to zbyt często nie bedę widywała. Gościu jest od wykonawcy i mam nadzieję, że nie pożałuję tego. W razie czego pozostanie mi ktoś z nadzoru, ale jestem dobrej mysli. Dlatego też bedę zadawała dużo pytań na forum . A na jakim etapie jestes dzisiaj? @shira...nic nie doszło PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norola 04.06.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Na budowie czekała na nas niespodzianka-okazało się ,że nie będziemy pierwszymi domownikami salsy...w jednej z półek kominkowych ptaszek uwił sobie gniazdo w którym są jajka w dzienniku można obejrzeć moich przyszłych członków rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 04.06.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 shira, dzięki. Otrzymałam i odpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 04.06.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 U mnie dzisiaj szalony dzień.Pogoda nie rozpieszcza.Ale dało mi się trochę rzeczy kupić i dodatkowo zrobić.Koparka wykopała fundament.Z pomocą taty wyrównaliśmy spód,dodatkowo wykopaliśmy pod przypory.Jutro przyjdzie ekipa wrzuci tylko zbrojenie i zalejemy.A w poniedziałek murowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUZMA 05.06.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 U Nas za chwile SSO, murarz mowi, ze potrzeba jednego dnia na wkonczenie, ale niestety pogoda deszczowa i nie oplaca sie brac pracownikow na 2, 3 godziny dziennie zdjecia mam nadzieje beda w przyszlym tygodniu Dalsze prace dopiero na przyszla wiosne niestety skonczyly sie pieniadze , zastanawiamy sie czy zaslaniac okna folia czy zostawic tak jak jest, murarz mowi ze zostawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 06.06.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 U nas dzisiaj kopią pod ławy i zbroją. Jak pójdzie wg planu to we wtorek zalewamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia_slask 07.06.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Witam, razem z mężem postanowiliśmy, że zamiast kupna mieszkania będziemy budowali dom. Wybraliśmy Salsę, bo jest prześliczna Projekt już zamówiony i czekamy, żeby działać dalej. Mam pytanie ile czasu potrzeba, żeby postawić Salsę w stanie surowym? Bardzo bym chciała, żeby do zimy stanął domek naszych marzeń z dachem i oknami. Tylko nie wiem czy to realne.. Jest czerwiec a my nie mamy jeszcze ani pozwolenia ani żadnych przyłączy.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 07.06.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Witam, razem z mężem postanowiliśmy, że zamiast kupna mieszkania będziemy budowali dom. Wybraliśmy Salsę, bo jest prześliczna Projekt już zamówiony i czekamy, żeby działać dalej. Mam pytanie ile czasu potrzeba, żeby postawić Salsę w stanie surowym? Bardzo bym chciała, żeby do zimy stanął domek naszych marzeń z dachem i oknami. Tylko nie wiem czy to realne.. Jest czerwiec a my nie mamy jeszcze ani pozwolenia ani żadnych przyłączy.. Pozdrawiam To zależy - jeśli nie będziecie wprowadzać żadnych zmian i znajdziecie "szybkiego" adaptującego, no i jeśli u was na pozwolenie na budowę nie czeka się długo no i macie kasę na już - bez czekania na kredyt, to samo budowanie SSZ dobrze zorganizowana ekipa jest w stanie wykonać w czasie do 3 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 07.06.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 W jeszcze jednej kwestii odwołam się do skarbnicy wiedzy jakim jest nasze forum. Otóż została mi do rozstrzygnięcia kwestia jak poprowadzić przewód powietrza do kominka aby za wiele nie wchodzić w styropian na chudziaku. Rozważam poprowadzenie z dwoma kolankami pod ławą. Tylko czy da to porządaną grawitację? Liczę na szanownych forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 07.06.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Jeśli chcesz prowadzić pod ławą,to chyba więcej załamań wyjdzie.Poprowadź najkrótszą drogą pod chudziakiem,najlepiej od strony zachodniej niech będzie czerpnia tej rury.Ewentualnie w chudziaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts