RAIDER12 14.06.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Bardzo proszę o informację tych forumowiczów którzy budowali swoje domy w ekspresowym tempie np:6 miesięcy i wprowadzili się do nich ponieważ rownież ja chcę wszystko wykończyć w kilka miesięcy i obawiam sie bo są różne opinie mówiace o osiadaniu domu itd i niektórzy odradzają mi takie tempo mówiąc że wszystko musi odczekać,dlatego proszę o opinię tych co szybko wybudowali i sie wprowadzili do wykończonych domów czy nie pęka im tynk i ewentualnie nie spotkaly ich jakieś inne niespodzianki . [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 14.06.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Domek mozna wybudowac nawet szybciej ale warto zeby buda przedmuchala sie przez zime i sie przemrozila zawsze troszke siadze a jak bedziesz budowac w takim tempie to potem regipsy moga Ci pekac itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.06.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Kolega zacznie od przeczytania tekstu pod nickiem, a potem proszętu spojrzeć http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=11861 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 14.06.2007 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Barbosa nie bardzo rozumiem twój wpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.06.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Kolega zacznie od przeczytania tekstu pod własnym nickiem, a potem proszę tu spojrzeć kliknij mnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 14.06.2007 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Gdzie tam mam opinie tych co mieszkają w tak szybko wybudowanych domach? jakie mają problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.06.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 myślałem, że będzie spokój na co najmniej pare godzin, ale widzę, że nie przeczytałeś/dostoswałeś się do podpisu tylko od razu klikałeś click me! tylko Gdzie tam mam opinie tych co mieszkają w tak szybko wybudowanych domach? jakie mają problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 14.06.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Domek mozna wybudowac nawet szybciej ale warto zeby buda przedmuchala sie przez zime i sie przemrozila zawsze troszke siadze a jak bedziesz budowac w takim tempie to potem regipsy moga Ci pekac itp... A co przemarzło tego roku ?? Chyba na wiosnę orzechy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 14.06.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Paweł Czernecki dodam jeszcze wisnie i czeresnie... ale zawsze cos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIO I ZIBI 14.06.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 widziałem dom który powstał w ok 5 miesięcy, właściciel wprowadził się i niespodzianka (tynki cementowo wapienne - podkreślam cementowo wapiennne) woda po oknach zaczeła płynąc może to efekt szczelnych okien i dużej ilości wody w tynkach ale jego stwierdzeni brzmiało, że następnym razem poczekła by (wietrząc dom) jeden sezon. w następnym roku sytuacja unormalizowała się. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 15.06.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Dużo chyba zależy od pogody w jakiej powstawał dom. Jeżeli dzień w dzień lało w pustaki to pewnie musi schnąć dłużej. Jak ktoś dodatkowo otynkował to szybko i ocieplił z zewnątrz to ściana gdzieś wodę musi oddać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts