Zielona 04.07.2003 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 Taki może błachy problem, ale przy 11 szt. drzwi po 4 szt. szybek matowych to już trochę większy problem.Szybki z jednej strony są matowe z drugiej gładkie, na matowej stronie odbijają się tłuste plamy (np rączki dzieci)Czym to czyścić?Czysta woda, płyn do szyb - tłuste plamy zostają dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 04.07.2003 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 Aż mi trochę straszno. Zakochałam się w drzwiach o takim wyglądzie jak Twoje. Może płyn do naczyń - powinien być wyspecjalizowany w tłuszczach.Przy okazji rozmów o szybach kabin prysznicowych jeden miły Pan zdradził , że Koralle robi płyn "glass comfort", który nanosi się na szkło i wtedy przez kilka miesięcy jest atwiej z niego zmywać zanieczyszczenie. Nie mam bladego pojęcia czy można go zastosować do matowych szyb w drzwiach,ale popytać można. Miły Pan - to pracownik salony Bomar 2 w okolicach Ronda Bronowickiego. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 07.07.2003 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 Odświeżam temat.Może ktoś ma jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 07.07.2003 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 Niestety nie mam pomysłu... Ale od soboty mam zamontowane drzwi z takimi właśnie szybami.. . O Twoim dylemacie powiedziałem żonie... wpadła w przerażenie , nieśmiało coś bąknęa o denaturacie... Było nie było także czekam na rady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekK 07.07.2003 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 Mój dostawca szyb powiedział mi że można to czyścić jakimiś detergentami, ale powiem szczerze że wtedy go nie słuchałem. Zapytam jutro i dam wam znać, co mi powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA ZALESIE 07.07.2003 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 Mam szklarza w rodzinie. od niego wiem że wszelkie "syfy" na szybach najlepiej czyści się kwaskiem cytrynowym. Wypróbowałam i działa. Trochę śmierdzi jeśli w szybę "wgryzł się " tytoń, ale wszystko czyści się idealnie. Stężenie kwasku musi byc dość duże. polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionka 07.07.2003 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 Zielona,mam takie szybki i spryskuje je po prostu plynem do szyb,czyszcze miekka szmatka ,a pozniej czysta woda.Nie musisz suszyc ,kiedy same wyschna sa nieskazitelnie czyste.Nie myj detergentami,poniewaz trudno pozbyc sie piany, ktora sie rozmazuje.Jak na razie, przez przeszlo dziesiec lat nic sie z nimi nie dzieje.Tylko nie przeraz sie jesli po zmoczeniu szyby beda wygladaly jak pozbawione mlecznego matu.Po wyschnieciu wszystko wraca do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 08.07.2003 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Uff.... czyli jedak są sposoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 08.07.2003 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Dzięki za wszystkie rady.Skorpionka. Pierwszy raz jak czyściłam to się przeraziłam, że "mat zszedł był", ale gdy wróciło wszystko do normy, to stwierdziłam, że to taki urok tych szybek.Myję płynem do szym, ale są miejsca gdzie tłuste plamy nie da się usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 18.07.2003 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Zdaje się, że mam odpowiedź na zadane pytanie. Wczoraj z powodu złożonej reklamacji "gościłem" na swojej budowie serwisantów producenta moich drzwi. Bardzo sympatyczni panowie odpowiedzieli likwidując drobną usterkę na kilka moich pytań i wątpliwości. Poradzili by zabrudzenia na matowionej szybie czyścić tylko terpentyną. Pryznali, że zatłuszczenia są trudniejsze do usunięcia niemniej jest to tylko kwestia czasu i cierpliwości pani (pana) domu. Jednocześnie odradzali obfite używanie wody ze względu na możliwość odklejenia forniru (okleiny). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts