Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

proszę o radę ws. lazienki

Monika  Seba

Recommended Posts

od dawna mam rozrysowaną łazienkę na dole -w detalach- teraz tylko musze wkomponowac płytki i mam znalazłam takie jak nam się obojgu podobają- a wiecie że sztuka kompromisu to przy budowie rzecz na wagę złota!!:)

wklajam fotki z katalogu jakiegoś producenta ceramiki i armatury- nie zwracajcie uwagi na umywalke i inne sprzety- chodzi mi o płytki- ktoś ma podobne?

opcja 1. gres grespania 150 zł za m2 wym 60x60 na podłoge i czesc ściany i 30x60 na cześć podłogi i ściany + cena za nacięcia na płytkach

opcja 2. Gres niemieckie firmy Nordica 30x60 2 odcienie za 73 i 119 zł za m2

NIC nie wiem o tych płytkach tak 1 jak i 2. Może ktoś ma szarą łazienkę w płytkach które może polecic- najchetniej gresowych, które dałyby efekt jak poniżej

a może ktoś podpowie coś o tych gresach Grespanii czy nordicy- dobre czy do d.

http://img230.imageshack.us/img230/9494/badscope1rk5.jpg

http://img142.imageshack.us/img142/4004/metropolitanliaison1ig0.jpg

1.

Grespania zalezy skad :) Jezeli belgijsko holenderska to niezla firma z dobrymi produktami na poziomie holenderskiej Mosa.

Jest tez grupa miedzynarodowa handlujaca plytkami o nazwie Grespania Ceramica i z ta jakoscia nie ma juz nic wspolnego.

2.

Nordica nie jest niemiecka tylko wloska. Niszowa firma, jesli bedzie istniec dluzej na rynku to chyba dlatego , ze uda jej sie przeniesc produkcje do Chin albo zaczna robic cos wyjatkowego.

1.

Grespania zalezy skad :) Jezeli belgijsko holenderska to niezla firma z dobrymi produktami na poziomie holenderskiej Mosa.

Jest tez grupa miedzynarodowa handlujaca plytkami o nazwie Grespania Ceramica i z ta jakoscia nie ma juz nic wspolnego.

2.

Nordica nie jest niemiecka tylko wloska. Niszowa firma, jesli bedzie istniec dluzej na rynku to chyba dlatego , ze uda jej sie przeniesc produkcje do Chin albo zaczna robic cos wyjatkowego.

o a powiedziano mi w sklepie ze Nordica jest niemicka fabryka i że handluja nimi już klika dobrych lat- oszuści?

o boże, o boże wstyd! wszystko pokręciłam

ten gres to nie Nordica tylko NordCeram i to jest ta niemiecka firma :oops:

może teraz jakieś opinie :oops:

a jeszcze dzisiaj wpadł mi w oko gres oczywiście w odcieniach szarości firmy Grohn , a na górną łazieneczkę podoba mi się nowa kolekcja tej firmy z bordowymi płytkami- w sklepie mają już ekspozycję, ale nie znają cen :o czekam

aaa i sa nowe kolekcje w Paradyżu też fajne za 3 tygodnie mają być już ekspozytory. A góra u mnie nadal czeka na swój pomysł na "ubranko" póki co Pomocy!!! przy dole, M