piotrasz 14.06.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Witam Może ktoś wie co robić w sytyacji kiedy sąsiad zalewa ci mieszkanie i ma to w d___ie niby mówi że ma ubezpieczone itd ale od miesiąca nic się nie dzieje NIe otwiera drzwi udając że go nie ma , na klatce spotkany szybko sę zmywa .Zalał mnie już drugi raz ale wtedy uszkodzenia były niewielkie więc nie naciskałem. Nawet się nie pofatygował aby zobaczyć co nabroiłPomóżcie powidzcie czy coś mogę zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 14.06.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 art. 415 KC zbierz wszystkie rachunki, zrób dokumentacje fotograficzną, zadbaj o niespokrewnionego świadka potem wezwij sąsiada do zapłaty, pisemnie, poleconym zpo, wyznacz mu czas, do wezwania dołącz kopie rachunków a jak nie będzie chciał płacić dobrowolnie, to pozostaje sąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 17.06.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 ubezpiecz się... odszkodowanie wypłaci Ci twój ubezpieczyciel... z sąsiadem nawet nie będziesz się musiał kontaktować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrasz 19.06.2007 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Na ubezpieczenie się jest chyba za puźno szkoda już wystąpiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 03.07.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 ale na następny raz będzie jak znalazł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrasz 05.07.2007 05:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 myślę że następnego razu nie bedzie mieszkanie już sprzedane jeszcze tylko miesiąc wnim mieszkam a dom w trakcie budowy nigdy więcej sasiada na góże na dole lub z boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 07.07.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 to uciekaj stamtad jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 31.07.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 czekaj do konca budowy-sprawa w śadze o paręset złotych zabieże ci prawdopodobnei lata żaycia-chyba nie warto-wtryń mieszkanie jakiemus nabywcy a na pytanie o sąsiadów odpowiedz ze to przemili ludzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusia80 17.08.2007 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 właśnie ubezpiecz się... zalał już któryś raz to będzie pewnie i nastepny... Tobie ubezpieczyciel wypłaci z twojej polisy, ale nie wiem, czy potem nie będą go scigac... nas już tez sąsiadka zalała dwa razy i za każdym razem twierdziła, ze nie ona , choć raz przepraszała ...a że ma powiązania mafijne, to nie chcieliśmy się wykłócać... teraz mamy ubezpieczone i zaleje trzeci raz nie bedzie problemu... takie ubezpieczenie ma też swoje plusy... może się zdarzyć, że ty kogos nie chcący zalejesz to się nie musisz martwic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrasz 17.09.2007 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 cała prawda nic dodać nic ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celebre 20.09.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Nas tez w poprzednim 2 razy zalali, ale ludzie w porządku, sami przyszli, zapłacili fakturkę za farbę, merci i po sprawie. Teraz nikt nad nami nie mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esska 20.10.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Mnie też zalali sąsiedzi i mieli w d... rozmowę. Firma ubezpieczeniowa wypłaciła mi kasę, a potem skasowali sąsiada. Wygodne rozwiązanie, gdy się ma dziwnych sąsiadów. Pozdrawiam - esska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 26.12.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 Mnie też zalali sąsiedzi i mieli w d... rozmowę. Firma ubezpieczeniowa wypłaciła mi kasę, a potem skasowali sąsiada. Wygodne rozwiązanie, gdy się ma dziwnych sąsiadów. Pozdrawiam - esska U mnie również było podobnie,ubezpieczyciel wypłacił mnie a teraz ściąga od sąsiada,już teraz pewno będzie się pilnował bo aż 6 tysiaków mają mu ściągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrasz 23.01.2008 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Extra trochę żal że nie ubezpieczyłem mieszkania bo miało iść do sprzedaży już w nim nie mieszkam nowego właściciela nie przestraszyły plamy na suficie więc upiekło mi się malowanie o całej sytuacji poinformowałem kupujących będą mieli sąsiada na oku no i koniecznie ubezpieczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts