Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sąsiad znów zalał mieszkanie co robić

piotrasz

Recommended Posts

Witam

Może ktoś wie co robić w sytyacji kiedy sąsiad zalewa ci mieszkanie i ma to w d___ie niby mówi że ma ubezpieczone itd ale od miesiąca nic się nie dzieje NIe otwiera drzwi udając że go nie ma , na klatce spotkany szybko sę zmywa .Zalał mnie już drugi raz ale wtedy uszkodzenia były niewielkie więc nie naciskałem. Nawet się nie pofatygował aby zobaczyć co nabroił

Pomóżcie powidzcie czy coś mogę zrobić ?

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 3 weeks później...

właśnie ubezpiecz się... zalał już któryś raz to będzie pewnie i nastepny... Tobie ubezpieczyciel wypłaci z twojej polisy, ale nie wiem, czy potem nie będą go scigac... nas już tez sąsiadka zalała dwa razy i za każdym razem twierdziła, ze nie ona :-? , choć raz przepraszała ...a że ma powiązania mafijne, to nie chcieliśmy się wykłócać...

teraz mamy ubezpieczone i zaleje trzeci raz nie bedzie problemu...

takie ubezpieczenie ma też swoje plusy... może się zdarzyć, że ty kogos nie chcący zalejesz to się nie musisz martwic...

• 5 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...
Mnie też zalali sąsiedzi i mieli w d... rozmowę. Firma ubezpieczeniowa wypłaciła mi kasę, a potem skasowali sąsiada. Wygodne rozwiązanie, gdy się ma dziwnych sąsiadów. Pozdrawiam - esska

U mnie również było podobnie,ubezpieczyciel wypłacił mnie a teraz ściąga od sąsiada,już teraz pewno będzie się pilnował bo aż 6 tysiaków mają mu ściągnąć :o

• 4 weeks później...
Extra trochę żal że nie ubezpieczyłem mieszkania bo miało iść do sprzedaży już w nim nie mieszkam nowego właściciela nie przestraszyły plamy na suficie więc upiekło mi się malowanie o całej sytuacji poinformowałem kupujących będą mieli sąsiada na oku no i koniecznie ubezpieczenie :wink: