agusiek. 15.06.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 witam, mam pytanko odnosnie balkonu nad wykuszem. w pierwszej wersji projektu mielismy nad wykuszem balkon. potem uslyszelismy iz bardzo trudno jest zrobic izolacje pod balkonem i moze sie zdazyc ze w wykuszu beda powstawac zacieki albo grzyb!! czy jest to prawda?? czy nie mamy co sie przejmować??? bardzo prosze o opinie doswiadczonych uzytkownikow.... pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek. 15.06.2007 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 i co nikt nie ma wykusza a nim balkonu???? bo ja juz naprawde nie wiem czy bedzie problem czy nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 15.06.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 i co nikt nie ma wykusza a nim balkonu???? bardzo prosze o opinie doswiadczonych uzytkownikow pewnie dlatego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarniak 15.06.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 hej,też mam w projekcie balkon nad wykuszem i mój wykonawca, kierownik budowy (ani architekt nawet) nie widzą żadnych problemów. Często ludzie mają balkony nad wykuszami, ale nie słyszałam od doświadczonych użytkowników żadnych opinii na ten temat, niestety... Może też powinnam zacząć się martwić? Na razie jestem na etapie zalewania fundamentów, więc wszystko przede mną.Jeśli usłyszę coś na ten temat, zaraz dam znać, promise! Pozdrawiam,S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 15.06.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Jak bedzie dobrze zrobione to nie bedzie zalewac.Dobrze zrobione to odpowiednie spadki i odprowadzenie wody w do rynny a nie zeby cieklo po murze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek. 15.06.2007 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 no wlasnie dobrze zrobione..... czyli jednak jakies ryzko jest? ja po prosze jeszcze o wiecej wypowiedzi...chetnie poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 15.06.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 a ja chętnie zobaczę jakiś obrazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szarbia 15.06.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Sam balkon to juz troche kwas Chociaz kazda kobieta chce go miec Moja tez Ale balkon nad wykurzem to proszenie sie o klopoty - jak nie od razu to w przyszlosci - przemarzanie, przeciekanie (nie mowiac o problemach z ociepleniem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala28 15.06.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Witaj Agusiek, mam balkona nad wykuszem, nic nie cieknie i nie przemarza.Podczas wylewania stropu chłopaki dały 10 cm styro, a potem juz przy robieniu posadzki daliśmy dodatkowe 3 cm. Są kafle ze spadkiem, nie mam rynny, tylko obróbkę blacharską.Pozdrawiam,Ala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 15.06.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Ja mam balkon.Mam 3 cm styro.Folia + chemia PCI (izolacyjna) i terakota.Żadnych słownie: zero problemów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Józek 15.06.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Balkon zostawiłem. Wykusz wykosiłem, wolę nie ryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 15.06.2007 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Balkon zostawiłem. Wykusz wykosiłem, wolę nie ryzykować. po cholerę ci ten balkon - wyjdziesz na niego ze dwa razy w życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 16.06.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Balkon zostawiłem. Wykusz wykosiłem, wolę nie ryzykować. Bardzo poważny krok jak na tak błachy powód!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Józek 17.06.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Balkon zostawiłem. Wykusz wykosiłem, wolę nie ryzykować. Bardzo poważny krok jak na tak błachy powód!! Balkon robi za daszek nad wejściem na taras, i tylko dlatego ocalał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek. 18.06.2007 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 no a ja bym chciala balkon bo jest na niego wyjscie z pralni...bo gdzie suszyc pranie??? tak jest najwygodniej przeciez! nigdzie nie bede musiala beigac tylko myk z pralni na balkon i po sprawie.... ale jak widze opinie sa podzielone.chociaz ciesze sie ze sa osoby ktorym nic na glowe nie cieknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 18.06.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Tu nie ma podzielonych opinii!!Są tylko ŹLE wykonane tarasy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.12.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Ja mam wykusz. Stan na dzień dzisiejszy wygląda następująco: - wewnątrz domu jest zabudowa kg (sufit podwieszany), 10cm styropianu, strop lany - zewnętrzna strona na stropie jest 2 warstwy papy, 7cm styropianu (nie mogło być wiecej ze względu na drzwi balkonowe), 5cm wylewki. Moje pytanie brzmi: co dalej? Planuję: 1. zabezpieczyć folią w płynie 2. położyć płytki granitowe 3. dać wokół obróbke blacharską Czy obróbke blacharską do takich wykończeń kupie gdzieś gotową? Jaki ona ma kształt (jest wykonana jak np. parapety czy zaokrąglona)? Ile cm wypuścić obróbkę poza obręb wykusza? Czy wypuszczać też 1cm płytkę poza wykusz? Zaczynamy to wykańczać i chciałabym poznać opinie bardziej doświadczonych forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.12.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Tyle wykuszy i nikt nie podizeli się doświadczeniem, radą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 07.12.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Ja w swoim projekcie mam jako ocieplenie 20cm styroduru do tego izolacja przeciwwilgociowa typowo. Te 20cm miejsca na styrodur zostało przewidziane w projekcie przy wylewaniu stropu monolitycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.12.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Przeciwwilgociowo co dajesz? Folie w płynie? Co pod płytki? Interesuje mnie juz samo końcowe wykończenie płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts