daren55 06.05.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam wszystkich sympatyków Agnieszki. Nie mialem okazji wcześniej napisać, zacząłem budowe Agnieszki II wariant C w połowie marca i jesteśmy już na etapie wylewania stropów. Jak wszystko będzie szlo zgodnie z planem to do końca maja będzie połozona więźba a do połowy czerwca dach. Większość zmian o których pisaliście też uwzględniliśmy w naszym projekcie. Jak na razie najlepiej widać poszerzenie schodów (naprawdę warto to zrobić) i powiększenie dużego okna w salonie (będzie piękny widok na ogród ). Niestety, potwierdziły się komentarze dot. więźby która w tym projekcie delikatnie mówiąc nie jest łatwa. Mam pytanie do osób które już mają połozony dach - jak wygląda wypuszczona część dachu nad wjazdem do garażu (jeżeli się nie mylę to w tym miejscu dach będzie wystawał na 2,5m)? Poniżej fotki z budowy naszej Agnieszki http://i305.photobucket.com/albums/nn240/daren555/dom/DomAgnieszkaII004.jpg http://i305.photobucket.com/albums/nn240/daren555/dom/DomAgnieszkaII069.jpg http://i305.photobucket.com/albums/nn240/daren555/dom/DomAgnieszkaII056.jpg http://i305.photobucket.com/albums/nn240/daren555/dom/DomAgnieszkaII057.jpg http://i305.photobucket.com/albums/nn240/daren555/dom/DomAgnieszkaII065.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabawtor 07.05.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Bisia a wasz pokój jest w jednym z tych trzech czy może na dole. My też lada chwila powiększymy się do rodziny 2+3, na górze robimy trzy pokoje dla dzieci , natomiast w części nad garażem naszą sypialnię. CZy ktoś też tak ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoo 07.05.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Bisia bardzo dziękuję za szybką odpowiedź i zaproszenie. Zapytam w grupie wrocławskiej czy ktoś buduje Agnieszkę i jeśli okaże się, że nikt, to napewno chętnie skorzystamy i obejrzymy Wasz domek. Już na zdjęciach widać, że jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bisia 07.05.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 sabawtor, nasza sypialnia będzie czwartym pokojem wśród pomieszczeń nad salonem i kuchnią, przestrzeń nad garażem przeznaczyliśmy na gości i pralnie-suszarnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabawtor 08.05.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Aha, to chyba w Agnieszce I jest tak, że nad salonem, kuchnią i jadalnią są trzy pokoje z garderobami. My tak zaplanowaliśmy, natomisat nad garażem(podwójnym będzie nasza sypilania). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 08.05.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Do Dandysowiczki ! Moja droga, odpisalam na twojego maila, sprawdz koniecznie swoja poczte forumowa. Bardzo przepraszam ze to tak dlugo trwalo, ale uczciwie musze sie przyznac ze na smierc zapomnialam o tutejszej skrzynce odbiorczej i koncentrowalam sie tylko na naszym forumowym watku "agnieszkowym" Bardzo mi przykro ze tak cie potraktowalam (a przy okazji nie tylko Ciebie ) Mam nadzieje ze teraz bede bardziej zdyscyplinowana i wszystkim to wyjedzie na dobre, oby Pozdrawiam nieustajaco serdecznie, // Angelika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bisia 08.05.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 na pewno fajnie, gdy przy każdym pokoju jest garderoba, ale my potrzebowaliśmy jeszcze pokój gościnny i stąd taki układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mclip 09.05.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 dla nas te lukarny to wisienki na torcie, więc nie pozbawiamy się tej słodyczy O Rany !!! I tu są fani "Agnieszki". Ale czad !!!. Będzie łatwiej budować Witamy Wszystkich Serdecznie budowniczym uściskiem ręki!!! Czytając to co piszecie muszę powiedzieć, że moje i żony wyobrażenie o zmianach i ich konsekwencjach w projekcie wyjściowym były nikłe. A wyobraźnie chyba mamy. Pytanie do tych którzy ponosili ścianki kolankowe: czy zmienialiście wymiary okien w lukarnach oraz "konstrukcję" osadzenia lukarny w dachu tak aby wyeliminować kłopotliwe zagłębienie w dachu oraz nieproporcjonalnie wysokie naczółki - pisała o tym BISIA? Drugie pytanie dotyczy jak rozwiązaliście problem wywędrowania okien połaciowych niebotycznie wysoko na ścianie. Bisia pisała o tym co by teraz zmieniła ale czy ktoś z Was już takie zmiany zrobił ? A swoją drogą zobaczyłbym czy aby moje obawy nie sa przesadzowne (w tym miejscu niesmiały uśmiech do BISI o mozliwość obejrzenia) Jest to to dla nas istotne bo jak prawie wszyscy chcemy podnieść ścianę kolankową o pustak. Inne pytanie dotyczy obniżenia garażu. Sądząc po niektórych wypowiedziach amcie doświadczenie czym skutkuje obniżenie garażu. O ile Waszym zdaniem trzeba obnizyć by zyskać na piętrze pozytywny efekt ale na dole nie narobić sobie kłopotów z drzwiami garażowymi i przejściem do domu. A może ktoś kombinował już tak aby po przeniesieniu kotłowni do garażu, zwolnieniu tym samym pomieszczenia na parterze przeznaczyć je na łazienkę ew małe pomieszczenie gospodarcze a samo wejście do garazu zrobić tam gdzie na planie jest WC "pod schodami"? LUNETKA - nie wiem gdzie się budujecie w okolicach Piaseczna ale ten niebieski dom w tle gdzieś widziałem w okolicach Wólki Kozdawskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamak 09.05.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witam,cieszę się, że grupa ożywiła sie na wiosnę, coś się dzieje nie tylko na budowach.mclip,nasza "Agnieszka" jest już na etapie wykańczania elewacji i ocieplenia poddasza. Mamy wszystkie instalacje tynki i wylewki. Mamy już wykonane ocieplenie lukarn (tych problematycznych) nad wejściem do domu. Myślę, że po wielu bojach udało nam się uzyskać dobry efekt zewnętrzny przy okazji zachowania w miarę normalnej wysokości osadzenia okna wewnątrz. Oczywiście są już okna więc widać bardziej przybliżony efekt końcowy.Kotłownię wyrzuciliśmy go pomieszczenia gospodarczego za garażem a na parterze mamy pomieszczenie gospodarcze ze spiżarnią i piwniczką pod schodami (będzie tam chłodniej bo nie zrobiliśmy ocieplenia pod wylewką) oraz normalną łazienkę z prysznice a nie tylko wcJeśli macie ochotę obejrzeć nasz dom, zapraszamy, budujemy na południu Warszawy, niedaleko Bisi.Pozdrawiamy wszystkich budujących "Agnieszki". W dalszym ciągu uważamy, że wybór tego projektu to strzał w dziesiątkę (mimo wielu niedoróbek w projekcie). P.S.Pięknie wyglądała "Agnieszka" tej wiosny otulona gałęziami obsypanymi kwieciem czereśni, super!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 09.05.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witam ponownie, to ja moze do tow. "mclip" sie postaram ustosunkowac (oczywiscie czysto budowlanie ). my co prawda budujemy "Agnieszke" w wersji podstawowej ale tez mamy okna polaciowe (a jak !) i bynajmniej nie zaobserwowalam zadnego ich "wedrowania" czy innych ruchow. Jesli chodzi o wysokosc to sa na takiej ze spokojnie sobie stojac moge je otwierac i zamykac a i wygladac na pole z bazantami tez Jesli chodzi o fotki u Lunetki (kochana kolezanka ) to jest wlasnie moja chatka "Agnieszkowa" a nie jej (przepraszam Lunetko, nie wiedzialam ze bedzie z tym tyle zamieszania sorki, ale znowu bym chciala cie prosic o wklejanki .). Ale lukarne (obiegowo zwana przez moich budowlancow kapliczka) fakt mozna bylo troche przeprojektowac bo mimo wszystko jest ciut za gleboko w dach wcisnieta (tu zapewne Bisia sie ze mna zgodzi ) i parapet sie zrobil zewnetzny taki ze ho ho - prawie dodatkowe metry do pokoju (hi hi hi). tyle gwoli malego wyjasnienia ode mnie, pozdrawiam wszystkich serdecznie, // Angelika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mclip 09.05.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witam ponownie, to ja moze do tow. "mclip" sie postaram ustosunkowac (oczywiscie czysto budowlanie ). my co prawda budujemy "Agnieszke" w wersji podstawowej ale tez mamy okna polaciowe (a jak !) i bynajmniej nie zaobserwowalam zadnego ich "wedrowania" czy innych ruchow. Jesli chodzi o wysokosc to sa na takiej ze spokojnie sobie stojac moge je otwierac i zamykac a i wygladac na pole z bazantami tez Jesli chodzi o fotki u Lunetki (kochana kolezanka ) to jest wlasnie moja chatka "Agnieszkowa" a nie jej (przepraszam Lunetko, nie wiedzialam ze bedzie z tym tyle zamieszania sorki, ale znowu bym chciala cie prosic o wklejanki .). Ale lukarne (obiegowo zwana przez moich budowlancow kapliczka) fakt mozna bylo troche przeprojektowac bo mimo wszystko jest ciut za gleboko w dach wcisnieta (tu zapewne Bisia sie ze mna zgodzi ) i parapet sie zrobil zewnetzny taki ze ho ho - prawie dodatkowe metry do pokoju (hi hi hi). tyle gwoli malego wyjasnienia ode mnie, pozdrawiam wszystkich serdecznie, // Angelika. Dziękuję Anielica i Kamak. Będę jeszcze nękał Wszystkich na forum i każdego z Was osobno. Anielica a jest możliwość zobaczenia Waszej Agnieszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizbuja 09.05.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witam, cieszę się, że grupa ożywiła sie na wiosnę, coś się dzieje nie tylko na budowach. mclip, nasza "Agnieszka" jest już na etapie wykańczania elewacji i ocieplenia poddasza. Mamy wszystkie instalacje tynki i wylewki. Mamy już wykonane ocieplenie lukarn (tych problematycznych) nad wejściem do domu. Myślę, że po wielu bojach udało nam się uzyskać dobry efekt zewnętrzny przy okazji zachowania w miarę normalnej wysokości osadzenia okna wewnątrz. Oczywiście są już okna więc widać bardziej przybliżony efekt końcowy. Kotłownię wyrzuciliśmy go pomieszczenia gospodarczego za garażem a na parterze mamy pomieszczenie gospodarcze ze spiżarnią i piwniczką pod schodami (będzie tam chłodniej bo nie zrobiliśmy ocieplenia pod wylewką) oraz normalną łazienkę z prysznice a nie tylko wc Jeśli macie ochotę obejrzeć nasz dom, zapraszamy, budujemy na południu Warszawy, niedaleko Bisi. Pozdrawiamy wszystkich budujących "Agnieszki". W dalszym ciągu uważamy, że wybór tego projektu to strzał w dziesiątkę (mimo wielu niedoróbek w projekcie). P.S. Pięknie wyglądała "Agnieszka" tej wiosny otulona gałęziami obsypanymi kwieciem czereśni, super!!!! miło czytac że ktoś jest juz na tak zaawansowanym etapie budowy Agnieszki i nadal jest pewny wyboru tego projektu:) My z mężem bardzo chetnie bysmy zobaczyli na zywo Twój dom:) i jesli tez jest możliwe to prosze o przesłanie aktualnych zdjęc:) my bedziemy budowac sie pod Kampinosem za Lesznem ale jak narazie walczymy z biurokracja i jak otrzymamy warunki zabudowy wtedy ruszamy aby kupic projekt i wprowadzac w nim zmiany. Tez na dole łazienke dzielimy i robimy pomieszczenie gospodarcze a w drugiej części mała łazienke z wc tak aby można z niej w pełni korzystać natomiast na górze myslimy o powiększeniu łazienki kosztem zaplanowanej garderoby bo zawsze marzyła mi sie taka duża ok 10 M:) pozdrawiam Wszystkich i z niecierpliwością czekam na kolejne wieści z budowy oraz zdjęcia:) Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grasu 09.05.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witam wszystkich budujacych Agnieszke My jestesmy na razie na etapie dostosowywania dzialki i zakupu projektu . I zastanawiamy sie ktory z wariantow agnieszki wybrac - B czy D. A budowac sie bedziemy pod Warszawą, w Ożarowie Mazowieckim. Poniewaz jestem poczatkujacy na grupie to sie od razu zapytam, czy wsrod forumowiczow dopuszcza sie odwiedziny celem obejzenia jak agnieszka wyglada w realu ? Widzialem, ze pojawialy sie tego rodzaju pytania, ale nie wiem czy sa chetni do prezentacji. Pozdrawiam Grasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 09.05.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 pomieszczenie gospodarcze ze spiżarnią i piwniczką pod schodami (będzie tam chłodniej bo nie zrobiliśmy ocieplenia pod wylewką) Strasznie fajny pomysl, chyba spapugujemy znowu bym chciala cie prosic o wklejanki To wysyłaj foty na maila będziemy działać. Pochwalę się jeszcze co tam słychać na naszej budowie - no więc stoją juz mury parteru, dziś był wylewany strop nad garażem, w garażu - las, a z salonu nadal można jeszcze niebo podziwiać Ale to wszystko szybko leci, niestety lada chwila czeka nas spowolnienie widoczności efektów, przejdziemy do etapu "wkładasz kaskę i nie widzisz rezultatu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandysowiczka 09.05.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witam, Wszystkich ,po wiosennym przebudzeniu!! ][/quote A może ktoś kombinował już tak aby po przeniesieniu kotłowni do garażu, zwolnieniu tym samym pomieszczenia na parterze przeznaczyć je na łazienkę ew małe pomieszczenie gospodarcze a samo wejście do garazu zrobić tam gdzie na planie jest WC "pod schodami"? My planujemy przenieść kotłownię za garaz i zrobić wejście do garazu przez pomieszczenie pod schodami, które będzie mała przechowalnią. Do Anielicy--Dziękujemy za zaproszenie,jak tylko znajdziemy czas przypomnimy się... Mam pytanie czy ktos z Was prosił biuro projektowe o zgode na podniesienie scianki kolankowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mclip 10.05.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Witam, Wszystkich ,po wiosennym przebudzeniu!! ][/quote A może ktoś kombinował już tak aby po przeniesieniu kotłowni do garażu, zwolnieniu tym samym pomieszczenia na parterze przeznaczyć je na łazienkę ew małe pomieszczenie gospodarcze a samo wejście do garazu zrobić tam gdzie na planie jest WC "pod schodami"? My planujemy przenieść kotłownię za garaz i zrobić wejście do garazu przez pomieszczenie pod schodami, które będzie mała przechowalnią. Do Anielicy--Dziękujemy za zaproszenie,jak tylko znajdziemy czas przypomnimy się... Mam pytanie czy ktos z Was prosił biuro projektowe o zgode na podniesienie scianki kolankowej? A jaką wersję Agnieszki macie ? Czy w związku ze zmianą wejścia do garażu zrezygnowaliście z łazienki? Ciekaw jestem ile metrażowo wyszło wam pomieszczenie łączące dom z garażem. Zakładam także że w miejsu gdzie na planie wyjściowym jest wejście do garażu zrobiliście szafę albo garderobkę? Przynajmniej my tak planujemy. Lunetka, Kamak dzięki za zaproszenie. Bezwzględnie skorzystamy. Podajcie tylko jakies bliższe namiary gdzie szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabawtor 10.05.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Na naszej budowie cisza, dziś dopiero przywieźli bloczki funadmentowe i planujemy w przeciągu dwóch tygodniu wylać fundamenty, a póxniej to już mam nadzieję zacznie się dziać.Pozdrawiam wszytskich fanów Agnieszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzy 10.05.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 mclip my przenosimy kotłownię do garażu - musimy mieć na dole samodzielny pokój z łazienką dla babci. Pod schodami zostaje WC "dla gości". Przy okazji pozbyliśmy się słupa, który w oryginale jest przy drzwiach do kotłowni. Rozmawiam jeszcze z murarzami, by odchudzić ściankę między wiatrołapem a schodami - wtedy poszerza się szafa. Góra tak jak w standardzie (wersja B), przesunęliśmy tylko ściankę działową by schować w niej słup - zresztą wszystkie słupy od więźby zmieniamy na żelbetowe. Mieliśmy ochotę zamienić naszą łazienkę z garderobą, by zyskać na wysokości, ale architekt zachwalał okno w łazience i tym nas przekonał (a zwłaszcza małżonkę). Andrzej[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandysowiczka 10.05.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 mclip-Mamy zamówioną "Agnieszke" w wersji podstawowej.Łazienkę przenieslismy do pomieszczenia gdzie na planie jest kotłownia,koło gabinetu.W pomieszczeniu pod schodami bedzie tak jak pisałam mały składzik-planujemy też przesunąć trochę scianke w stronę łazienki ,poniewaz chcemy poszerzyć schody.Tam gdzie na projekcie jest wejscie do garazu będzie garderoba.Na poddaszu pozostaje układ trzy sypialnie z garderobami-dla nas idealne rozwiazanie.Ale rezygnujemy z łazienki w sypialni -tam przenosimy naszą garderobę,i robimy jedna duzą łazienke przesuwajac sciankę aż do garderoby. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mclip 11.05.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 mclip-Mamy zamówioną "Agnieszke" w wersji podstawowej.Łazienkę przenieslismy do pomieszczenia gdzie na planie jest kotłownia,koło gabinetu.W pomieszczeniu pod schodami bedzie tak jak pisałam mały składzik-planujemy też przesunąć trochę scianke w stronę łazienki ,poniewaz chcemy poszerzyć schody.Tam gdzie na projekcie jest wejscie do garazu będzie garderoba. Na poddaszu pozostaje układ trzy sypialnie z garderobami-dla nas idealne rozwiazanie.Ale rezygnujemy z łazienki w sypialni -tam przenosimy naszą garderobę,i robimy jedna duzą łazienke przesuwajac sciankę aż do garderoby. Pozdrawiam dandysowiczka, To są dokładnie takie zmiany w układzie pomieszczeń jakie i my chcemy zrobić. Teraz kombinujemy aby wejście do garażu zrobić poprzez pomieszczenie niedaleko schodów. kiedy zaczynacie budowę? Czy przeniesienie kotłowni do garażu wymaga przesunięcia komina ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts