Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budujących "AGNIESZKI"

SONYA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 556
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lunetka - a jak po tej zmianie więźby w twojej Agnieszce usytuowany jest komin? Braliście to pod uwagę i czy coś w tym zakresie zmienialiście?

kasia_ewa - jeżeli Trójmiasto jest po drodze, to również zapraszam. Tak jak Lunetka, mam nadzieję że nasz domek też już będzie lepiej wyglądał niż na zdjęciach 8)

WITAM Ja też buduję Agnieszke obecnie jestem na etapie fudamentów i zwracam sie z prośbą do "Anielicy" lub osób z okolic centrum Polski (okolice Warszawy, Łodzi ) które budują ten domek o umożliwienie obejrzenia tego domku i proszę o kontakt .Chciałabym zobaczyć te podniesione ścianki kolankowe bo sama nie wiem co robić gdybym miała możliwość obejrzenia tego w realu zawsze byłoby łatwiej . mój mail [email protected]

• 2 weeks później...

Witam ponownie,

Chciałam się pochwalić, że mam już pozwolenie na budowę. Toruński urzad spisał się na 5. Decyzję dostaliśmy w ciągu tygodnia. Za 2-3 tygodnie ruszamy!!

Mam tylko jedno pytanie, w moim projekcie nie jest przewidziane ogrzewanie podłogowe. Czytałam, że jak się zmienia ogrzewanie grzejnikowe na podłogowe to powinno się dokonać zmian już w projekcie żeby tak zaplanować podłogę i to co jest pod nią, żeby nie zmniejszyć wysokości pomieszczeń (nie znam się na tym ale mam nadzieje, że wiecie o co chodzi).

Ja w projekcie nic nie zmieniałam i teraz mam dylemt czy wystarczy powiedzieć o tym ekipie czy powinnam już wybrać firmę, która zprojektuje i wykona podłogówkę i całe CO żeby określiła jak te warstwy muszą być zrobione.

Proszę doświadczonych o poradę :)

Pozdrawiam

Iwona

P.S. Sonya, jak Twoja budowa? Nic ostatnio nie piszesz... Pochwal się jak daleko jesteście?

Witajcie kochani, u mnie załamka, a zapowiadało się tak cudnie.

Materiały zakupiliśmy w zeszłym roku, ekipę też dogadaliśmy, wszytsko było dopięte na ostatni guzik, no i bach okazało się, że ekipa nas olała. Polecana przez wiele osób, zbywali nas za każdym razem za 2 tyg. W końcu mąż się wkurzył i tak się dziwię że tyle zniósł, zaczęliśmy szukac nowej, pojawili się ale po prostu lelum polelum. Partacze jednym słowem.

Nie sądziłam, że tyle będzie problemów.

Musiałam gdzieś to napisać, bo stan surowy naszej Agnieszki w tym roku stoi pod wielkim znakiem zapytania.

Cieszę się że wam przynajmniej idzie jakoś do przodu.

• 3 weeks później...

Witam wszystkich!

Właśnie wysłałam do Lunetki maila z prośbą o wklejenie kolejnej porcji zdjęć z budowy. U nas to już prawie końcówka przynajmniej jeśli chodzi o zewnętrze. Zresztą sami ocenicie.

Tylko frontowej czesci niestety nie fotografowalismy bo tam jeszcze ciagle najwiekszy balagan budowlany jest a i paru istotnych ladnych elementow tez jeszcze nie ma (np. drzwi wejsciowe glowne, brama garazowa itd).

Nawet nasza psica sie zalapala na jednym zdjeciu :lol: ;. Co bardziej spostrzegawczy na pewno dopatrza sie innych slupow niz na projekcie ! Mnie też przez kilka dni ! :roll: ; męczyło dziwne uczucie że coś tu jednak nie końca jest cacy ... i w końcu wpadłam na trop: kolumny :o ; mają zostać poprawione :lol: ; Więc na pewno wrażenie estetyczne jeszcze ulegnie zmianie.

Pozdrawiam,

// Angelika.

witam

właśnie przymierzamy się do rozpoczęcia budowy domku projektu MG Projket Agnieszka z dwu stanowiskowym garażem, czy ktoś z was budował ten domek bądź jest w trkacie w okolicach Warszawy....

proszę o kontakt...

bardzo chętnie bym się z kimś umówiła na obejrzene tego domku ( żeby mieć jakieś wizualne pojęcie jak on wygląda) bo rzyczliwi ludzie straszą mnie że będe mieć problem ze skosami na poddaszu....

pozdr

Lunetka - a jak po tej zmianie więźby w twojej Agnieszce usytuowany jest komin? Braliście to pod uwagę i czy coś w tym zakresie zmienialiście?

Komin wpasował się idealnie, nie wymagała ta zmiana szczególnych poprawek.

Nasza ściana kolankowa nad garażem pozostała na tej samej wysokości co ściany na poddaszu, a dach udało się magikom od więźby idealnie dopasować, że specjalnie nie widać różnicy, mamy tylko wyższe pomieszczenia nad garażem, ale to chyba lepiej :)

Zaraz wkleję fotki Anielicy, a potem spróbuję pokazać nasze - jak wygląda teraz nasza ścianka kolankowa.

Zdjęcia Anielicy:

http://i3.photobucket.com/albums/y91/Lunetka/Agnieszka%20II/IMG_0875.jpg

http://i3.photobucket.com/albums/y91/Lunetka/Agnieszka%20II/IMG_0878.jpg

http://i3.photobucket.com/albums/y91/Lunetka/Agnieszka%20II/IMG_0879.jpg

http://i3.photobucket.com/albums/y91/Lunetka/Agnieszka%20II/IMG_0880.jpg

http://i3.photobucket.com/albums/y91/Lunetka/Agnieszka%20II/IMG_0883.jpg

jeszcze raz przypominam, że te powyżej to fotki ANIELICY ;)

Witam wszystkich!

Właśnie wysłałam do Lunetki maila z prośbą o wklejenie kolejnej porcji zdjęć z budowy. U nas to już prawie końcówka przynajmniej jeśli chodzi o zewnętrze. Zresztą sami ocenicie.

Tylko frontowej czesci niestety nie fotografowalismy bo tam jeszcze ciagle najwiekszy balagan budowlany jest a i paru istotnych ladnych elementow tez jeszcze nie ma (np. drzwi wejsciowe glowne, brama garazowa itd).

Nawet nasza psica sie zalapala na jednym zdjeciu :lol: ;. Co bardziej spostrzegawczy na pewno dopatrza sie innych slupow niz na projekcie ! Mnie też przez kilka dni ! :roll: ; męczyło dziwne uczucie że coś tu jednak nie końca jest cacy ... i w końcu wpadłam na trop: kolumny :o ; mają zostać poprawione :lol: ; Więc na pewno wrażenie estetyczne jeszcze ulegnie zmianie.

Pozdrawiam,

// Angelika.

Hej

ja właśnie będe zaczynać budwę tegoż domku, czy jest możliwość spotkania się i obejrzenia w rzeczywistości Agnieszki no i z pewnością masz sporo ciekawych uwag co do tego projektu ...

proszę o kontakt..

hej

fajnie wyglądają te fotki Agnieszki, aż można pozazdrościć że niktórzy już postawili, a ja jestem dopiero na początku drogi...,

napiszcie coś na temat wad projektu, na co trzeba zwrócić uwagę i co warto zmienić.. wiem że przeba podnieść ściany na poddaszy... ale o ile czy o jednego maxa wystarczy...

pozdr

witaj,

podnosić poddasza nie trzeba, ale można :) jest wygodniej i więcej miejsca a przy podniesieniu o 1 pustak nie psuje się jeszcze elewacji

co do pozostałych zmian to były juz opisywane w tym wątku

u nas zmiany dotyczyły (przypominam, że to dot. projektu Agnieszka II wersja z podwójnym garażem):

- podniesienie ściany kolankowej o 1 pustak

- poszerzenie garażu do 6m

- niekontrolowane (;)) podniesienie ściany kolankowej nad garażem o więcej niz 1 pustak

- zmiana funkcji pomieszczeń na dole (z łazienki i WC, powstało pom.gosp. i WC)

- dodanie 2 okien połaciowych w pomieszczeniach nad garażem

- troche powiększyliśmy łazienkę przy "sypialni rodziców" kosztem garderoby

- trochę zmieniliśmy ustawienie drzwi wejściowych do jednej z sypialni dzieci (tej środkowej)

- zrezygnowaliśmy z drzwi z garażu na zewnątrz, tych z tyłu domu

- w garażu zamieniliśmy okna na luksfery

my nie poszerzaliśmy schodów, ale sporo osób poszerzało je

na chwilę obecną więcej sobie nie przypominam