apieczyk 13.05.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Nam jak do tej pory wyszło coś takiego: http://img27.imageshack.us/img27/8007/dom130509.jpg Pozdrowienia dla budujących:-)Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 14.05.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 No i gitesik Całkiem zgrabniutka domka wyszla z tej twojej "Agniechy". Gratulacje ! Ładny kolor dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 16.05.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Gratulacje apieczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apieczyk 16.05.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 A dzięki, dzięki:-) Szkoda tylko że to dopiero środek inwestycji. Ja zazdroszczę Wam postępu prac.A kolorek dachu to Syriusz miedziany Ruppa, do tego okna, drzwi i brama w kolorze złoty dąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofGdynia 16.05.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Witajcie.Prace przy mojej "AIIC" trwają w najlepsze i właśnie zakończyliśmy budowe ścian parteru. Gdy tylko jednak moja Agniecha nabierze ponętniejszych kształtów, pochwalę się nią na tym Forum. By jednak wypiękniała, potrzebuję wskazówkek tych, którzy ten etap budowy mają już dawno za soba. Proszę zatem o Wasze sugestie, co do doboru okien i drzwi zewnętrznych: co należy uważać za tzw. dobere okna (jaki parametry powinny spełniać?). Czy ktoś z was zamontował w Agnieszce okna drewniane? Jakie kryteria doboru należy stosować przy poszukiwaniu dobrej firmy produkującej okna (tyle jest ich na rynku)? Wreszcie, czy ktoś z was pozostawił drzwi wejściowe o szerokości takiej, jak na projekcie, a co spowodowało, że własciciele wszystkich Agnieszek, których zfjęcia miałem okazję widzieć na tym Forum, zdecydowali się na drzwi o normalnej szerokości? Czekam na Wasze rady.Pozdrawiam z Gdyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 17.05.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Apieczyk, widzę, że mamy podobny gust, też będziemy mieć domek w tej kolorystyce (dachówka ta sama, okna i brama złoty dąb) A teraz pytanie techniczne - ile wam poszło betonu na strop nad częścią mieszkalną???? Dodam, że mam strop Teriva. Pamięta ktoś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulinki 18.05.2009 03:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 u mnie poszlo 33 m3 na strop i schody lacznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 18.05.2009 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Bulinki, dzięki za info. Na razie zalałem słupy i strop nad garażem - poszło 9 m3. Obejrzałem właśnie Wasz dziennik - dobra robota Na końcu macie słuszną uwagę nt. pustaków Teriva, więc myślę że trzeba ją powtórzyć i tutaj: UWAGA BUDJĄCY: Przeliczcie dobrze ilość potrzebnych pustaków na strop - w projekcie firma MG Projekt poszła na skróty i policzyła ilość wg normy, nie uwzględniając wylewek, dodatkowych belek itd. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mclip 19.05.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 u mnie poszlo 33 m3 na strop i schody lacznie... U nas dokładnie tyle samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 19.05.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 No to pewnie i u mnie tyle pójdzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apieczyk 19.05.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Apieczyk, widzę, że mamy podobny gust, też będziemy mieć domek w tej kolorystyce (dachówka ta sama, okna i brama złoty dąb) A teraz pytanie techniczne - ile wam poszło betonu na strop nad częścią mieszkalną???? Dodam, że mam strop Teriva. Pamięta ktoś?? Jak sobie spisywałem: - chudziak - 19,5m3 - strop nad garażem - 8,5m3 - strop nad częścią mieszkalną i schody - 17m3 - słupy - zalewane ręcznie to nie było liczone (ale wyszły super:-) Co do pustaków Teriva: - 649 zwykłych, - 241 deklowanych w tym paręnaście poszło w rozsypkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandysowiczka 19.05.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Witam, Sprzedam,tanio projekt Agnieszka ,odbicie lustrzane. Zainteresowanych proszę o info na maila [email protected] U nas znowu zmiany,budujemy Sage -ruszamy w lipcu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubarodzik 28.05.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Witam wszystkich forumowiczów,Mam wielką proźbę potrzebuje w miarę aktualny kosztorys dla projektu Agnieszka II wersja z podwójnym garażem dla bankuZ góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaiKrzyś 12.06.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 stary nie wiem czy ktos posiada. Mogę Ci powiedziec jedynie koszt jakiegoś etapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekgrodzki 05.07.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 czy ktoś budował Agnieszkę z Porothermu 30 P +W . Wersja B z podwójnym garażem. Jak tak jakie bloczki fundamentowe stosowaliście 24 czy 30 . Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikaaa22 13.07.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Sprzedam pełen projekt domu Agnieszka wersja B z garażem na dwa samochody pracowni MG Projekt. Dokumentacja jest kompletna i w stanie nienaruszonym.Chce ją sprzedać ponieważ po dłuższym namysle zdecydowaliśmy się na budowę domu parterowego i troszkę mnieszego.Cena: 1500,00 plnTel. 728-571-841 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofGdynia 17.07.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Witajcie. Prace przy mojej "AIIC" trwają w najlepsze i właśnie zakończyliśmy budowe ścian parteru. Gdy tylko jednak moja Agniecha nabierze ponętniejszych kształtów, pochwalę się nią na tym Forum. By jednak wypiękniała, potrzebuję wskazówkek tych, którzy ten etap budowy mają już dawno za soba. Proszę zatem o Wasze sugestie, co do doboru okien i drzwi zewnętrznych: co należy uważać za tzw. dobere okna (jaki parametry powinny spełniać?). Czy ktoś z was zamontował w Agnieszce okna drewniane? Jakie kryteria doboru należy stosować przy poszukiwaniu dobrej firmy produkującej okna (tyle jest ich na rynku)? Wreszcie, czy ktoś z was pozostawił drzwi wejściowe o szerokości takiej, jak na projekcie, a co spowodowało, że własciciele wszystkich Agnieszek, których zfjęcia miałem okazję widzieć na tym Forum, zdecydowali się na drzwi o normalnej szerokości? Czekam na Wasze rady. Pozdrawiam z Gdyni Tak niedawno obiecałem i chcę dotrzymać słowa, ale za pioruna nie mogę umieścić tu żadnego zdjęcia. Czy trzeba do tego specjalnych umiejętności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 17.07.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 KrzysztofGdynia rozumiem, że chodzi ci o drzwi wejściowe główne? "Moje gerdy" są jak najbardziej wymiarowo ściśle z projektu wzięte a więc i zamontowane ino tylko że ja mam agnieszkę podstawową wersja basic ma się rozumieć A co do wklejania zdjęć to jest to bardzo proste jeśli tylko się ma zdjęcia na jakims globalnym serwerze np. różne takie imageszoki, albo photobukety czy inne ogólnodostępne serwery "obrazkowe" wtedy wystarczy już tylko pobrać obiekt i przekopiować albo linka wstawic i leci z automatu. powodzenia zatem życzę pozdrawiam serdecznie, // Aniołek forumowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabawtor 18.07.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Witajcie, czasu brak na cokolwiek. Pogoda piękna więc praca wre. U nas jest tak: http://images38.fotosik.pl/160/8aa8fe18dc90a5dcmed.jpg http://images46.fotosik.pl/164/a8b1f2977a87abcbmed.jpg To stan sprzed dwóch tygodni, teraz tynkują garaż, a potem dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofGdynia 20.07.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Nie mam żadnych foto-shopów w moim komputerze, więc zamieszczam linka do zdjęcia mojej Agnieszki II C. Gdyby jednak ktoś zechciał więcej, podam na priva:http://rapidshare.com/files/258009100/Agnieszka_II_C.jpg.htmlPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts