apieczyk 10.12.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 U nas kuchnia jutro będzie wykończona na 95% to też może coś wrzucę. Fronty w kolorze wenge, blat podchodzi pod piaskowy, wyposażenie sprzętowe Gorenje w inox-ie (tylko zmywarka Simensa bo była najmniejsza). Poza tym mamy zrobione cargo i wymyślamy teraz jak je wykorzystać. Apieczyk czekamy na foty. A tak przy okazji zapytam , macie projketanta wnętrz czy sami działacie? My się zastanawiamy? My kombinujemy z wystrojem wnętrza sami. Co do fotek to coś zrobię za tydzień dopiero, bo w kuchni nie jestem w temacie, a żona wymyśliła sobie jakieś drzwiczki szklane w aluminium i musimy czekać na dowózkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 11.12.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Anielica bardzo ładna kuchnia. Zapytam, czy żeby mieć płytę gazową w narożniku to musi być ona jakaś specjlana? Pokaż co jeszcze zrobiliście w waszej Agnieszcze. Jeśli chodzi o płyte gazową to nie jest ona żadnym wynalaziem w naszym przypadku - notabene ja mam w kuchni caly sprzęt od Franke i jest baaardzo zadowolona. Po prostu taki rodzaj piekarnika i płyty nam pasował pod względem kolorystycznym, funkcjonalnym i stylowym więc się na niego zdecydowaliśmy. Poza tym jak negocjowałam cenę za cały komplet (bezpośrednio u producenta czyli Franke Polska) to wyszło to baaardzo przyzwoicie . Spróbuje wkleic jeszcze pare fotek ale musze znaleźć odrobine czasu zeby je zrobic to raz a dwa jeszcze nie zapomnieć zabrać ze sobą aparatu a to bywa trudniejsze. ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebuś i donia 13.12.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Witamy Mamy pytanie czy ktoś buduje Agnieszkę II na terenie dolnegośląska. Chętnie byśmy zobaczyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulinki 24.12.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/va/sg/kr3r/11uLlWF5dLqUe3uwRX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia i Kamil 05.01.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Witam. Zastanawiamy się nad Projektem Agnieszka. Chcielisbyśmy dopytać się osób, które juz pobudowały taki domek, czy przypadkiem skosy w nim nie są zbyt duże? czy nie przeszkadzają w użytowaniu domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daren55 11.01.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Skosy wg. mnie nie przeszkadzają (wybudowałem Agniechę zgodnie z projektem) ale jeżeli jest jakaś obawa to zawsze można podnieść ściankę kolankową o 1 pustaczek i po problemie Anielica - gratki, ładna kuchenka Tobie wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renat 11.01.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Wielcy budowniczy!!! Jak ja wam zazdroszczę. Ja dopiero kupiłam działkę i spodobała mi się Agnieszka II. Przeczytałam Wasze posty i chyba się zdecyduję. Mam nadzieję, iż projektanci trochę poprawili swój projekt, a jak nie - to będziemy poprawiać na bieżąco. Pozdrawiam wszystkich i piszcie dalej i wklejajcie zdjęcia. Są bardzo pomocne. Mam pytanie, czy w domach zastosowaliście ogrzewanie podłogowe - wodne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renat 11.01.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Wielcy budowniczy!!! Jak ja wam zazdroszczę. Ja dopiero kupiłam działkę i spodobała mi się Agnieszka II. Przeczytałam Wasze posty i chyba się zdecyduję. Mam nadzieję, iż projektanci trochę poprawili swój projekt, a jak nie - to będziemy poprawiać na bieżąco. Pozdrawiam wszystkich i piszcie dalej i wklejajcie zdjęcia. Są bardzo pomocne. Mam pytanie, czy w domach zastosowaliście ogrzewanie podłogowe - wodne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renat 11.01.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 ups, coś mi się tu naklikało- przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 12.01.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Skosy wg. mnie nie przeszkadzają (wybudowałem Agniechę zgodnie z projektem) ale jeżeli jest jakaś obawa to zawsze można podnieść ściankę kolankową o 1 pustaczek i po problemie Anielica - gratki, ładna kuchenka Tobie wyszła Dzięki za miłe słowa Daren55 to miło dowiedzieć się ze komus jeszcze sie podoba nasza "twórcza" praca Dokładnie jak napisał Daren55 - u nas tez skosy naprawde minimalne i to bardziej w takich pomieszczeniach na górze w których i tak sie nie przebywa zbyt często (na moim przykładzie mam na myśli garderoby i 1 łazienkę, w pomieszczeniu nad garażem po przysłowiowym podniesieniu o jeden pustaczek jest naprawdę komfortowo ). Tak więc szczerze uważam że skosy w tym akurat projekcie na stanowią wady czy przeszkody skoro się podoba. Jeśli chodzi o ogrzewanie to ja mam u siebie wspomnianą juz podłogówkę wodna. I jak na razie jestem zachwycona tym sposobem ogrzewania i zdecydowanie nie zamieniłabym na nic innego ! Chociaz nie mieszkamy jeszcze permamentnie tylko pomieszkujemy (ostatnio dwa tygodnie przez okres swiąteczno-noworoczny) ale i tak juz swoje ciepełko odczułam. pozdrawiam wszystkich "Agnieszkowców" nieustająco Anielsko w tym Nowym oby lespszym Roku !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulinki 12.01.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 witam all anielica powiedz mi masz na gorze grzejniki czy tez podlogowka??czym to zasilasz ?? pozdrawiam cie i wszystkich na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 12.01.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 czesc Bulinki na górze mam system mieszany, tzn. w sypialniach i garderobach grzejniki a w łazienkach, pomieszczeniu nad garażem oraz pralnio-suszarnio-prasowalni podłogówkę. Ogrzewanie jest błękitnym paliwem czyli gazem oczywiscie, a w kotłowni steruje tym wszystkim bardzo mądry kocioł kondensacyjny Viesmana wraz z zasobnikiem na wode. Uff mam nadzieję ze wyczerpująco odpowiedziałam na Twoje pytanie. Aaa moge sie jeszcze pochwalic ze w ostatni weekend do własnego domu się nie dostalismy bo nam zasypało droge dotarlismy tylko do połowy gdzie buduja sie sąsiedzi i ich ekipy troche "przetarły" szlak. Reszte drogi pokonywalismy na nóżkach i sankach w korytarzach ze sniegu. Takie sa między innymi uroki mieszkania na ... wsi. Ale za to jaka sceneria ! Bajkowa. I dzieciaki zachwycone, ze o psinie nie wspomnę . Takie wrażenia bezcenne a za wszytko inne trzeba zapłacić - niekoniecznie kartą hi hi hi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mclip 12.01.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 czesc Bulinki na górze mam system mieszany, tzn. w sypialniach i garderobach grzejniki a w łazienkach, pomieszczeniu nad garażem oraz pralnio-suszarnio-prasowalni podłogówkę. Ogrzewanie jest błękitnym paliwem czyli gazem oczywiscie, a w kotłowni steruje tym wszystkim bardzo mądry kocioł kondensacyjny Viesmana wraz z zasobnikiem na wodę. Uff mam nadzieję ze wyczerpująco odpowiedziałam na Twoje pytanie. ................. . No to mamy prawie tak samo jak Wy i chyba zdaje się ten sam piec tj Viessman Vitodens 200. Ogrzanie obecnie do temp 15 C za pomocą grzejników i podłogówki (w sumie ok 60m2 w tym salon, kuchnia i jadalnia) to jakieś 20m3 gazu dziennie. Zastrzegam tylko, że dom jeszcze nie jest w pełni uszczelniony. No ale wysuszyc trzeba A ze dosypało śniegiem to też fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulinki 12.01.2010 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 dziekii anielica za wyczerpujaca odpowiedz...ja rozwazam sama podlogowke + grzejniki w garazu i lazienkach no i male w garderobach...i caly czas dumam nad pompa ciepla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 13.01.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Bulinki drogie! Jesli mogę cokolwiek doradzić,podpowiedziec to moim zdaniem podłogówka w sypialniach to nie jest najlepsze rozwiązanie. Ciepełko jak wiadomo tutaj idzie od podłogi czyli od dołu a spanie z głową w piecu to chyba nie jest najlepsze dla samopoczucia i zdrowia . Zdecydowanie lepsze będą w tych pomieszczeniach tradycyjne grzejniczki które zawsze można przykręcić lub odkręcic w zależności od potrzeb a przy podłogówce to wiadomo że jest bardzo duza bezwładność cieplna i równie długo się toto nagrzewa jak i stygnie - trzeba zatem o tym pamiętać. Za to na dole naszego domku gdzie po całości króluje podłogówka (oprócz garazu który jest nieogrzewany i takoż spiżarnia) to w tej chwili nie wyobrażam już sobie innego grzania. A to uczucie komfortowo ciepłej podłogi kiedy wracasz zmarznięty z nastałej właśnie epoki lodowcowej no i nie trza się juz przejmowac dzieckami biegającymi po domu bez kapci . Jak dla mnie same plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulinki 13.01.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 wiem o tym anielica i mam to na uwadze mysle ze podlogowke zrobie w lazienkach na holu i w garderobach ...oczywiscie na gorze...z czego chcesz te szafy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 13.01.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Aaa znaczy sie o ten wiatrołap ci chodzi? To ma byc jedna szafa tylko taka wysoka na 2.80 i szeroka na jakies 1.90m typowo "przedpokojowa" z drzwiami przesuwanymi i chyba z jakims kawałkiem lustra - tylko jak najmniej nowoczesna .Chodzi mi o ukrycie tych profili prowadnic które zazwyczaj sa ze stali lub aluminium i jeszcze jak sie da to zeby ta szafa miała takie cos jak listwy wienczonce na gorze i dole (nie wiem czy rozumiesz o czym mowa .... ?) O i tyle jesli chodzi o szafe, a moze az tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apieczyk 13.01.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Chcielisbyśmy dopytać się osób, które juz pobudowały taki domek, czy przypadkiem skosy w nim nie są zbyt duże? czy nie przeszkadzają w użytowaniu domku. My w obawie przed skosami (a takie mieliśmy na stancji i to ostre) podnieśliśmy ścianki o jeden pustak i to jest wystarczająco i komfortowo żeby korzystać swobodnie z przestrzeni pod skosami. Ale już się robi problem z oknami dachowymi, widać już tylko "niebo" dla niższych osób i wybrałem okna Fakro bo mają klamkę na dole, w Veluxach żona nie dosięgnęłaby uchwytu u góry okna. Ale narazie i tak nic nie widać, warstwa śniegu wszystko pokrywa, a solary spokojnie czekają na wiosenne słońce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renat 15.01.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Jak wysoka jest ściana kolankowa w oryginale projektu Agnieszka II? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apieczyk 27.01.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Jak wysoka jest ściana kolankowa w oryginale projektu Agnieszka II? Z tym jest lekki problem... u mnie w wersji II C na rysunku nr 4 z rzutem poddasza jest informacja że nad częścią "domową" ściana kolankowa = 90cm, a nad częścią garażową takiej informacji nie ma. Zaś na rysunku nr 5 z rzutem więźby dachowej jest informacja, że: - nad częścią "domową" h ścianki kolankowej z wieńcem = 82 cm, - nad częścią garażową h ścianki kolankowej z wieńcem -- ściana frontowa h = 187 cm, -- ściana boczna zewnętrzna h = 92 cm, -- ściana tylnia h = 133,6 cm. Także dobry dekarz jest nieodzowny:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts