Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budujących "AGNIESZKI"

SONYA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 556
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co tak wszyscy ucichli?

Budujemy :wink: Ciekawa jestem kiedy moje dziecię znienawidzi tą budowę. Ostatnio stwierdziło że nie ma nawet czasu sie pobawić bo tylko na budowę i na budowe. :wink: Ja w zasadzie też ostatnio cierpię na chroniczny brak czasu z tego samego powodu. A tak konkretnie to czekam aż będą zalewać pierwszy strop - nad garażem. No i podjęlismy decyzję - będzie Fakro.

Nasze kolejne spostrzeżenie dla będących na wześniejszym etapie. Drzwi z domu do garażu są w projekcie równo ze ścianą frontową garażu - czyli w światło drzwi wchodzi ewentualna instalacja bramy garażowej (ok. 15 cm grubości) - przegapiliśmy to wcześniej i musimy trochę przesunąc drzwi :evil: (na szczęcie nadproże jest troche dłuższe - akurat takie było na składzie - i da się to zrobić bez rozbierania nadproża).

Dzięki SONYA za ostrzeżenie.

A my właśnie jutro zaczynamy KOPAĆ :)

Rozpiętość cenowa niektórych fachowców dosłownie nas przeraża, a to dopiero początek. Właśnie znaleźliśmy Pana Koparkowego za połowę wcześniej ustalonej ceny. Moja opieszałość czasami popłaca :p

PS. Oby takich ostrzeżeń było jak najmniej :evil:

Mamy pytanko czy ktos ma juz kosztowe zestawienie okien??

Jakiego rzędu sa to koszty? My narazie zastanawiamy się nad oknami plastikowymi oraz w kolorze grafitowym , ale boje się że będą za drogie.

mam wycenę od Jezierskiego elita thermo -19800zł (plus ewentualnie dopłata za WK2)

Witam.

Jestem nowym szczęśliwcem który bardzo poważnie przymierza się do budowy Agnieszki II. Jeżeli mógłbym prosić o jakieś rady ( czym więcej tym lepiej) miłe widziane fotki :wink: . A może znajdzie się ktoś kto buduje w okolicach Warszawy. Moja żoneczka ma bardzo ciekawe pomysły ale bardzo obawiamy się skosów na poddaszu. Jak wychodzą w realiach budowlanych.Pozdrawiam. :lol:

Moja żoneczka ma bardzo ciekawe pomysły ale bardzo obawiamy się skosów na poddaszu. Jak wychodzą w realiach budowlanych.Pozdrawiam. :lol:

Ja też jestem pełna obaw co do skosów bo nie udało mi się obejrzec gotowej Agnieszki. Czekam więc niecierpliwie aż dojdą mi do dachu :roll: Obiecuję że wtedy wkleję zdjęcia - jak się nauczę to robić :oops:

Jakiego rzędu sa to koszty? My narazie zastanawiamy się nad oknami plastikowymi oraz w kolorze grafitowym , ale boje się że będą za drogie.

mam wycenę od Jezierskiego elita thermo -19800zł (plus ewentualnie dopłata za WK2)

Czy ktoś ma może kosztorys całej inwestyczji. Interesuje mnie stan surowy otwarty. Jeżeli ktoś posiada - pliss

Czy ktoś ma może kosztorys całej inwestyczji. Interesuje mnie stan surowy otwarty. Jeżeli ktoś posiada - pliss

Jesli chodzi o kosztorys do kredytu - ale pod konkretną kwotę - to chętnie wyślę. Jeśli zaś chodzi o rzeczywiste koszty - to mam nadzieję że za miesiąc- półtora będe w stanie je podać (ale na pewno będzie powyżej 210 tys zł :evil: ).